Kde a cez koho kupit tehlu na stavbu domu

Zobraz úvodný príspevok
Zdravim. Vie niektom poradit cez koho kupit tehlu Heluz , Lier , termo Brik alebo ytong na stavbu rodinneho domu? Alebo co z toho je najlepsia volba?? Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@sousedekovci89 beriem názor, ale môj názor je ze…
@st89 to je matematicky fakt nie nazor. Cokolvek vacsie ako 0 je matematicky proste vzdy viac.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@st89 to je matematicky fakt nie nazor. Cokolvek …
@sousedekovci89 teraz ti nerozumiem
Odpovedať

@sousedekovci89 teraz ti nerozumiem
@st89 teplo ktore nepotrebujes vyrobit stoji predsa 0 eur lebo 0 kw potrebneho tepla. Akakolvek hodnota potrebnych kw tepla bez ohladu na to ci ho vyrobis najdrajsim sposobom (priamocinna elektrina) alebo lacnym (drevosplynujuci kotol napr) je vzdy viac nez to co si vyrobit nemusel proste zakladna matematika.
Odpovedať

@st89 teplo ktore nepotrebujes vyrobit stoji pred…
@sousedekovci89 ved to áno, ale môže sa stať že napríklad ja v mojom dome so standartnymi hrúbkami izolácie budem platiť menej za energie ako niekto kto ma extra zatepleny dom ale zároveň používa najdrahšie kúrenie, napríklad elektrická podlahovka.
Odpovedať
Profilova fotka

@martosko tvoje príspevky msju povysenecky podtón…
@st89 Asi preto ti to tak zni lebo ja sa ti snažím vysvetliť ako na problém nahliadať celkovo a nie ti len nahučať do hlavy iné hrúbky izolácie a steny. Ale asi je to moc informácií na pochopenie pre teba. inak keď nevieš ako argumentovať to si vymýšlaš riadne somariny. Môže sa stať že v dome na Floride budú platiť menej za kúrenie ako v tvojom štandardnom dome. Neviem prečo si vymýšlaš hlúposti a neporovnávaš rovnaké veci. Ako som ti napýsal v asi prvej odpovedi, keď teraz prestaneš reagovať urobíš si menšiu hanbu ako keď v tom budeš poračovať v tom čo robíš.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od martosko:

@st89 Asi preto ti to tak zni lebo ja sa ti snaží…
@martosko píšeš od veci, dal som normálny príklad ja s mojim domom a mojim kúrením môžem platiť za energie menej ako napríklad môj sused s elektrikou a rovnakou plochou domu? Už rozumieš, nie sú dôležité iba hrúbky, ale aj typ kúrenia. Mne môže byť jedno ze miniem aj 14tis kwh, keď zaplatím menej ako niekto kto spotrebuje 8tis kwh v mega extra zateplenom dome.
Odpovedať
Profilova fotka

@martosko píšeš od veci, dal som normálny príklad…
@st89 No a keď si dá tvoj sused z viac zatepleným domom rovnaké kúrenie ako ty tak bude platiť menj za energie a nyvyše keďže bude mať menšie tepelné straty tak pri tepelnom čerpadle mu bude stačiť menej výkonné čiže jeho bude lacnejšie. Čiže tvoj sused má lepší dom a investícia sa mu vrátila ešte pred prvým zakúrením a bude šetriť aj ďalej viac ako ty. A tu prichádzame na to že celé toto je komplexný problém, čiže už sa na to vykašli a dosštuduj si veci ktorým nerozumieš.
Odpovedať

@st89 No a keď si dá tvoj sused z viac zatepleným…
@martosko áno, ak bude kúriť rovnakým zdrojom tak bude na tom samozrejme lepšie.
Odpovedať

@st89 No a keď si dá tvoj sused z viac zatepleným…
@martosko vieš len väčšinou domy co majú malú spotrebu kwh majú inštalované elektriku v podlahe alebo elektrokotol, lebo vyššie investičné náklady na izolácie vykompenzovali s lacnejším zdrojom kúrenia, ktorý má samozrejme vyššie prevádzkové náklady.
Odpovedať
Profilova fotka

@martosko vieš len väčšinou domy co majú malú spo…
@st89 Ja sa stretávam práve s tým že málo izolované domy majú aj lacné vykurovanie napríklad formou elektrických fólií aby bola čo najnižšia vstupná cena a nepozerá sa na cenu prevádzkových nákladov.
Odpovedať

@st89 Ja sa stretávam práve s tým že málo izolova…
@martosko áno môže byť aj taky napríklad dom na kľúč.
Odpovedať

@sousedekovci89 ved to áno, ale môže sa stať že n…
@st89 ty mas jeden zasadny problem. Komplexny problem sa snazis napasovat do svojej bubliny ktoru si svatosvate obhajujes. Co dom to ine podmienky. Nemozes porovnavat svoj stary 40+ rocny dom ktory rekonstruujes, lebo tam nikdy nedosiahnes situaciu noveho domu a musis sa tej situacii prisposobit. Dom je stavebne komplexna zalezitost na starom dome napriklad nevies vyriesit niektore detaily ktore su uz riesene na novych domoch inak, alebo vies ale za absolutne neekonomicke naklady.... proste nehladaj nic ako zlatu strednu univerzalnu cestu... co plati platilo a bude platit je ze najlacnejsie teplo je to, ktore nepotrebujes vyrobit. Preto ak ides stavat od piky, prisposobujes tomu celu stavbu. Samozrejme vzdy hraju prim aj financne moznosti stavebnika. Na druhu stranu ak rekonstruujes riesis predovsetkym ekonomicku stranku veci pokial ta budova nema pre teba nejaky iny zmysel (nostalgicky, historicky, etc.)
Odpovedať
Článok sa načítava...

@st89 ty mas jeden zasadny problem. Komplexny pro…
@sousedekovci89 nie to sa mýliš, ja tomuto chápem, aj tomu co si napísal. Problém je jeden ze bud nevieš alebo nechceš pochopiť to ze dôležitý je aj zdroj kúrenia.
Odpovedať

@sousedekovci89 nie to sa mýliš, ja tomuto chápem…
@st89 absolutne sa mylis zdroj kurenia je az druhorady. Ano budes pravdepodobne oponovat lacnymi peletkami atd ja ti poviem len tolko: kde mas zaruku ze budu lacne aj zajtra? Nikde. Ale este raz to teplo ktore nepotrebujes je konstanta. Tak ako ho nepotrebujes dnes, nebudes ani zajtra o rok o 10 rokov atd... preste vzdy bude stat 0 eur.
Odpovedať
Profilova fotka
"Kŕmite buchtového trola"🤪
Odpovedať

@st89 absolutne sa mylis zdroj kurenia je az druh…
@sousedekovci89 záruku nenas nikdy ale pomerovo to bude vždy plus mínus rovnaké. Elektrika bude vždy najdrahšia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od eagleowl:

"Kŕmite buchtového trola"🤪
@eagleowl diskutujeme zatiaľ slušne a k téme, neviem co sa ti nepáči. Ja rad diskutujem o technických veciach.
Odpovedať

@st89 absolutne sa mylis zdroj kurenia je az druh…
@sousedekovci89 možno pre teba je zdroj kúrenia druhorady, ale je to vecou návrhu, rovnako ako hrúbky zateplenia. Je tu veľa diskusii kto ma iba standartne zatepleny dom a narapka sa mu aj 12MWh na kúrení elektrikou a potom tu narieka ze ma veľký účet. A potom to zachraňujú klimami. Keby dopredu rozmýšľali mohli kúriť inou lacnejsiou formou a platiť miesto 1900euro možno 800ezro. A to je iba iná forma kúrenia.
Odpovedať

@sousedekovci89 záruku nenas nikdy ale pomerovo t…
@st89 ty vobec tomu nerozumies co ti vysvetlujem aleno nevies citat s porozumenim.
Odpovedať

@st89 ty vobec tomu nerozumies co ti vysvetlujem …
@sousedekovci89 rozumiem tomu. Snažíš sa povedať ti ze najdôležitejšia je nízka spotreba kwh, to znamená vysoké zateplenie a ja tvrdím ze nie je to až tak dôležité ze treba zohľadniť aj zdroj kúrenia.
Odpovedať

@sousedekovci89 rozumiem tomu. Snažíš sa povedať …
@st89 nie zdroj kurenia prisposobis vyske spotreby ak nah9vno zateplis hladas logicky riesenie ktore ta ekonomicky nepochova. No castokrat vstupna investicia je taka, ze si to kludne mohol presunut do zateplenia a mal by si to s menej starostami. Proste nema zmysel zateplenie ladit ku kureniu. Nikdy nenapasovavat nieco stale a konstantne k premenlivemu odporuje to principom logiky.
Odpovedať
Profilova fotka

@st89 ty vobec tomu nerozumies co ti vysvetlujem …
@sousedekovci89 Ako písal @eagleowl je to troll alebo AI bot nereaguj na neho. S ním je to ako hádzať hrach o stenu on si dookola pôjde tie svoje bludy. My ostatný vieme čo a ako, on to aj tak nepochopí alebo nechce pochopiť. Nezaujímajú ho žiadne fakty a argumenty, škoda na neho plitvať čas. Radšej ho tiež skús nahlásiť adminom.
Odpovedať

@sousedekovci89 Ako písal @eagleowl je to troll a…
@martosko tak to už je inak od veci. Píšem o teme slušne a argumentacne a len preto ze sa ti to nepáči ma chceš nahlásiť. To kde žijeme....
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?