Kde a cez koho kupit tehlu na stavbu domu

Zobraz úvodný príspevok
Zdravim. Vie niektom poradit cez koho kupit tehlu Heluz , Lier , termo Brik alebo ytong na stavbu rodinneho domu? Alebo co z toho je najlepsia volba?? Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od eagleowl:

@st89 "iba polystyrén"?....za tým bude skryté naj…
@eagleowl niekto preferuje eps na fasádu niekto vatu. Ja som výhradne proti eps na fasáde, je to môj názor.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od st89:

@eagleowl niekto preferuje eps na fasádu niekto v…
@st89 v tom prípade bude na mieste nepliesť do toho úvahy o plytvaní a návratnosti......
Odpovedať

@frantisekca to akože si platil 12,5euro /m2 za f…
@st89 Tohtoročné ceny, žiadne furure, science-fiction... Objednané, zaplatené, dovezené, pripravené na stavbu. Preto tvoje výpočty nesedia s realitou.
Odpovedať

@eagleowl niekto preferuje eps na fasádu niekto v…
@st89 Porfix P4-600 pôjde pod okná, dvere, preklady a veniec, kôli pevnosti, šalovaniu, kotveniu, proste kde je predispozícia na vyššie zaťaženie a kotvenie. Myslím, že momentálne ceny sú ešte o chlp nižšie. Toto som som objednával, platil v prvej polovice tohto roka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@st89 Tohtoročné ceny, žiadne furure, science-fi…
@frantisekca to máš dobre ceny, ten fasádny eps je rarany na m3 asi však?
Odpovedať
Profilova fotka

@frantisekca to máš dobre ceny, ten fasádny eps j…
@st89 Urobíš si menšiu hanbu keď už nebudeš reagovať. Neviem odkiaľ máš svoje informácie o stavebníctve, či to bola krčmová príručka z roku 2000 ale čo keby si nechal ľudí stavať si čo chcú. Zvlášť keď sám poprieš čo hovoríš, stále tu hráš na neekonomickosť a potom si dáš na fasádu drahú vatu. A drobná rada, ak budeš chcieť niečo stavať poraď sa radšej z ľuďmi ako ti odpovedali tu vedia toho oveľa viac ako len krčmové povedačky čo stačí a čo už nie.
Odpovedať
@st89 ja mám dve susedné steny zateplené vatou a dve EPS, z hľadiska vnútornej pohody, rosenia nevidím medzi nimy žiadny rozdiel. Jediná vec - vata lepšie odizoluje hluk z ulice.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petko277:

Zdravim. Vie niektom poradit cez koho kupit teh…
@petko277 Ahoj, co sa tyka toho predajcu, stavebnin, tak my sme stavali dom z tehly Heluz a predajcu sme si hladali priamo na ich stranke. Tam maju zoznam, vies si tam pozriet podla okresu, mesta a rovno ti aj adresu a kontakty vyhodi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_x:

@st89 ja mám dve susedné steny zateplené vatou a …
@roman_x áno tak vata je zvukovoizolacna.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od martosko:

@st89 Urobíš si menšiu hanbu keď už nebudeš reago…
@martosko ty si kto.? Vyjadruje sa k téme. Ja som dal reálne čísla co som platil. Dnes stojí vata 15cm v zľave na internete aj vyše 20e/m2. Polystyrén je omnoho lacnejší. Asi o 40% menej ako vata
Odpovedať
Profilova fotka

@martosko ty si kto.? Vyjadruje sa k téme. Ja som…
@st89 A vy ste kto ? Čo si pometená ministerka 😁. Ja som človek čo si prečítal diskusiu a videl čo za hlúposti tam tvrdíš. Ale ak tie tvoje reči o tom aké hrubé majú byť steny a aký izolant viedli k tomu aby si povedal že polystyrén je lacnejší ako vata tak to by som chcel vedieť ako si sa dostal od takého začiatku k takému záveru.
Odpovedať

@st89 A vy ste kto ? Čo si pometená ministerka 😁.…
@martosko vyjadruj sa k téme prosím. Ak nesúhlasis s niečím môžeš mi to argumentovať. Môj názor je taký že pórobetón na obvodové steny 300mm.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@martosko vyjadruj sa k téme prosím. Ak nesúhlasi…
@st89 Tak k téme, nedávno som počul príslovie. Na komplexné otázky neexistuje jednoduchá odpoveď ak takú máš nie je správna. Čiže pri tých obvodových stenách keďže je to statický prvok tak som za to čo povie statik a nie dávať všade 300 mm
Odpovedať

@st89 Tak k téme, nedávno som počul príslovie. Na…
@martosko áno presne tak, len vieš staticky vyhovie aj 20cm, ale stále tam ide o tu praktickosť a realizáciu, čo kde bude sa tasekavat a vŕtať preto sú obvodové steny vo všeobecnosti hrubšie ako vnútorné nosné steny. Iba to som chcel mojim názorom poukázať.
Odpovedať
Profilova fotka

@martosko áno presne tak, len vieš staticky vyhov…
@st89 Staticky vyhovie aj 175 mm, a práve preto sa jedná o koplexný problém a treba riešiť projekt ako celok a neexistuje univerzálna jednoduchá odpoveď.
Odpovedať

@st89 Staticky vyhovie aj 175 mm, a práve preto s…
@martosko áno presne tak a ta komplexnosť v sebe zahŕňa aj priestor na sekanie a pod. To som sa snažil argumentovať zo skúseností.
Odpovedať
Profilova fotka

@martosko áno presne tak a ta komplexnosť v sebe …
@st89 Komplexnosť je to že keď z nejakého dôvodu chceš alebo musíš mať mať nosné steny 175 mm tak zvyšok naprojektuješ tak aby si do nich nič nesekal, možno okrem nejakej základne elektiky.
Odpovedať

@st89 Komplexnosť je to že keď z nejakého dôvodu …
@martosko hej naprojektujes to tak ze dáš sadrokartónové predsteny 10cm a si celkovo na tej istej hrúbke. Alebo dáš nad omietkové inštalácie, čo je v dome neesteticke. Nespekulujte nad tým co je už dávno vymyslene a vyriešené. Hrúbka obvodovej steny ma svoje opodstatnenie, nielen statické...
Odpovedať

@martosko hej naprojektujes to tak ze dáš sadroka…
@st89 Nemám žiaden problém s nejakou inštaláciou, kôli hrúbke obv. stene 25 cm. A myslím, že aj pri hrúbke 15cm by som nemal problém. V obvodovej stene je iba jeden odpad pre kuchynský dres + voda a možno 5cm zahĺbim jedno WCko ak nebudem kupovať slim a ešte je v tej obvodovej stene voda pre exteriér. Zbytok je v TM, ktorá je v podstate v strede domu, kde jej stena je tiež o hrúbke 25 cm.
Odpovedať
Profilova fotka

@st89 jediný kto (nezmyselne a z cesty) špekuluje si tu zatiaľ Ty....
Odpovedať

@st89 jediný kto (nezmyselne a z cesty) špekuluje…
@eagleowl nemyslím si. Ja som povedal iba názor ze 30cm by bolo vhodné dat na obvodovu stenu, dostatočne argumentacne som vysvetlil aj svoj názor. Ale neboli ste schopní ho akceptovať.
Odpovedať
Profilova fotka

@eagleowl nemyslím si. Ja som povedal iba názor z…
@st89 "vysvetlil" si čo ?.....že si to Ty myslíš? ...ale nemá to NIČ dočinenia s racionálnym dôvodom.....ak si niekto naprojektuje tenkú nosnú obvodovú stenu z adekvátneho materiálu tak tomu prispôsobí projekt.....väčšina ľudí tu žije v panelákoch kde sú 15-20cm steny.....tam tiež nikto neseká do obvodových stien....je to dávno vymyslené....len Ty máš v hlave bludy o predsadenej SDK stene.....ktorá je nezmysel hneď z dvoch dôvodov.... ty si postav z čoho chceš ....a Tvojimi slovami: "Nespekuluj nad tým co je už dávno vymyslene a vyriešené."
Odpovedať

@st89 "vysvetlil" si čo ?.....že si to Ty myslíš?…
@eagleowl už si moc drzý, ja som dal vysvetlenie, ak sa ti to nepáči daj proti argument a neutoc na ľudí
Odpovedať
Profilova fotka

@eagleowl už si moc drzý, ja som dal vysvetlenie,…
@st89 "vysvetlenie" je že Ty si myslíš 😆....(reči o "nad omietkovej inštalácii...predsadenej stene SDK" sú Tvoje mylné fikcie....). Konštatovanie "Ja som výhradne proti eps na fasáde, je to môj názor" nie je argument...to je vykonštruovaná konšpirácia😂
Odpovedať
Profilova fotka

@st89 Jediný kto špekuluje si ty, presne tak ako si napísal všetko už bolo vymyslené ale za to že ty poznáš len jeden spôsob ostatný nemôžu. Tie tvoje pocity a názory sú síce tvoje ale nie sú to fakty ani argumenty. Ak chceš ďalej diskutovať kľudne ti tu všetko vysvetlím a zadarmo, aj tak je kvôli tebe celá téma off topic.
Odpovedať

@eagleowl už si moc drzý, ja som dal vysvetlenie,…
@st89 Každý si postaví svoj dom z toho o čom je presvedčený že je najlepšie či už technicky alebo ekonomicky. Zovšeobecňovať to že porobetón minimálne 300mm lebo nezasekám rozvody nie je namieste. Poznám veľa aj dvojpodlažných domov z obvodovým múrom z porobetónu hr. 250mm a stále stoja a budú stáť aj o 50 rokov. Môj názor je že obvodová stena by mala splniť 3 základne funkcie a to: statiku (uniesť strechu a vplyvy počasia), zvukovo-izolačnú a tepelno-izolačnú. Skladba steny je na každom z nás čo si vyberie. Ja som sa rozhodol ísť do VPC175mm už pri zadávaní projektu a žiadne kompromisy neboli potrebné. VPC hlavne kvôli statike pri nízkej hrúbke a dobrej zvukovej izolácii. Ak porovnám 300mm a 175mm hrúbku tak pri mojom pôdoryse (10x15m) mám o 6,25m2 viac vnútorného priestoru. Pre mňa tiež argument iný môže mať iné priority takže netvrdím že táto cesta je jediná tá správna nech sa každý rozhodne čo jemu vyhovuje. Nie je nič jednoduchšie ako si vytvoriť vlastnú porovnávaciu tabuľku rôznych materiálov a tak sa rozhodnúť.
Odpovedať

@st89 Jediný kto špekuluje si ty, presne tak ako …
@martosko ja som dal iba svoje názory, nebol si schopný ich akceptovať. Je to môj názor ze je leodie mat 30cm murivo a 20cm eps ako 25cm murivo a 30cm eps. Dôvody sú konštrukčné a praktické, všetko som napísal. Vysmievas sa z toho ze to tak nie je. Mam taky názor, rovnako aj to ze eps by som nedával na fasádu, dôvody zvukovoizolacne a fazovy posun. Azda za názor tu nebude nikto na mňa útočiť, len preto ze ho mam iný ako diskutujúci....
Odpovedať
Profilova fotka

@martosko ja som dal iba svoje názory, nebol si s…
@st89 Tak ja aj ostatný sme dali argumenty na to že tie tvoje názory sa zakladajú alebo na zlých informáciách alebo na nedostatku informácií a že existuje kopu iných riešení. Pričom každé sa hodí pre nejakú situáciu. Tak prosím neútoč na nás a rešpektu fakty, môžeš podľa nich upraviť svoj názor alebo nie je to na tebe.
Odpovedať

@st89 Tak ja aj ostatný sme dali argumenty na to …
@martosko všetko je uhol pohľadu. Argument proti argumentu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petko277:

ved ano to je mi jasne ale ci niekto nevie poradi…
@petko277 Caz intrnet. Všetko som objednal cez internet a všetko mi doviezli zadarmo príamo z Heluz výrobni z Česka 2 kamiony a oveľa lacnejšie ako v stavebninách.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?