Je podla vas cena 1000 EUR/m2 pri dome stavanom na kluc realna. Cena zahrna odovzdanie domu pripraveneho k nastahovaniu (samozrejme okrem nabytku, spotrebicov....), bez terennych uprav a plotu. Na vystavbu by sa pouzili materialy vo vyssom standarde. Dakujem.
Čím viac sa pýtajú a uvidíš sám. Reálne by to aj bolo, ale veľa firiem to rieši tak, že položka nebola nacenená lebo pri každomdom je to jindividuálne... A na inej stránke máme už iný štandard... Trosku má tiež zlosti tento prístup, ale k cene aj štandardu, konkrétnemu v cene uvedenej ako priklad, som sa este nedostal. Väčšia časť ceny, orientačne okolo 50 je za prácu
@jozkostavbar Nevieš čo s peniazmi? Platíš za materiál, remeselníkov, subdodávateľa objedávajúceho remeselníkov a firmu ktorá na tom tiež chce mať zisk. Tu si na svojpomocnou fóre kde sa šetria peniaze. Nevieš si zohnať majstrov priamo alebo niekoho kto to za pár eur zorganizuje?
@radopp nechapem ako si prisiel na to, ze si na svojpomocnom fore. Je tu xy domov, ktore nie su postavene svojpomocne a ich majitelia si tiez chceli nechat poradit v roznych otazkach tykajucich sa stavby...
@jozkostavbar ja osobne na zaklade mojej stavby si myslim,ze nie.
@dena z toho si nic nerob, jeho nechape mnoho ludi :), on sa len potreboval, zase vyjadrit k "teme" :)
@jozkostavbar
na takto polozenu otazku nejestvuje odpoved.
ina je cena za drevostavbu, ina za stavbu z tehal, taktiez bungalov vs poschodovy dom, zateplenie moze byt minimalne, ale aj maximalne, okna pasivne vs najlacnejsie, ktore este prejdu energetickym certifikatom a hlavne vyssi standard je pojem, ktory moze znamenat dlazbu za 100e/m2, ale aj 20e/m2.
V prvom rade ide o lokalitu a o kraj,kde sa dom bude staviať a potom môžte porovnávať ceny a firmi.Mi sme staviali tehlový dom poschodový przemie malo 103,6m2 a cena holodomu aj smalovanim a ked to mám počítať na za 1m2 tak mi to višlo 658,37 eur za 1m2 tak si myslím že 1000 eur za 1m2 je dosť
Veľmi reálna už aj s províziou 300/eur m2 pre majiteľa firmy. Ale každý si pod pojmom vyssi standard predstavuje niečo iné....sú tu aj taký čo by za 1000eur/m2 nepostavili ani garáž a taký čo za 300e/m2 chcú palác...........Ale ak sa bavime o štandarde - tak cena užitkovej plochy domu je 600 až 800m2 (zavisí okrem ineho aj od velkosti - ani v 250m2 dome nepotrebujete 3 kúpelne 2 kuchyne 4 krbove vložky či dve plynové prípojky....) zvyšok je provízia firmy alebo nadštandard....v podobe rekuperácie tepelného čerpadla,sauny s vírivkou...alebo podlahy za 100e m2....
Za 100m2 zastavanej plochy t.j 85 m2 užitkovej bungalovu by som firme možno 85 000 dal ....ale za 2 poschodový o zastavanej 140 a užitkovej 230m2 by som 230 000 nedal - lebo by som ani nemal - jedine že ženu pošlem do otroctva
Cena je reálna ale určite sa to daj aj lacnejšie,je potrebne vedieť typ dom,(jedno alebo dvoj poschodový ) lokalitu a čo je to materiál vo vyššom štandarde ;-)
Ved sa staci pozriet na ceny domov v hamuliakove, Kalinkove, okrese Senec a Pezinok ci Trnava. Vsetky su na jedno kopyto 85-100 m2 za 90-130tis EUR s pozemkom holodomy. Z toho vychadzam ze svojpomocne si to clovek musi vediet postavit za rovnaku popripade este nizzsiu sumu. Jedina nevyhoda tychto domov je ze su na miniaturnom pozemku a hlava na hlave... Ja mam prekukany cely net s nehnutelnostami, sami riesime situaciu co spravit ale sme v takom zacarovanom kruhu. Mame predschvaleny uver 90tis plus vlastne cca 30tis a vahame ci ist stavat na nami vybranom kupenom pozemku alebo ist do nejakeho krtinca :-( teda domky su to vsetko pekne ale fakt tie zahradky su odveci, navyse mame dve auta, motorku a bicykle :-D Pomooooooooc, viete poradit ako je to s bankami, stale tak ze treba kupit pozemok, postavit do 1m zamerat zapisat a au potom cerpat uver, alebo su aj ine moznosti??
@adnylinka Su aj ine moznosti.
Prva moznost - zobrat medziuver z PSS 50 000 €. Tam nicim nerucite. nasledne zacat. ked budete chciet ist do hypo pride banka oceni stavbu a uvolni v prvej tranzi hodnotu prestavanej casti + pozemok.
Druha moznost - zalozit stavebny pozemok, tam da banka neviem 30% niekde 60% z hodnoty pozemku.
Tretia moznost zalozit nieco ine (iny byt, iny dom).
@adnylinka My sme kupovali 10km od TT, 17x45metra, nechceli sme ako spominas bez pozemku v novej lokalite, cena 43 dom na kluc 10x13,2 70tis. aj s linkou, urcite nekupujte kamrlik..
@adnylinka No tento rok by to bolo na tesnotku, len stavebko plus minus tri mesiace mozes ratat, cas a nervy. Tento rok by som to nevidel na byvanie, my sme len rok hladali pozemok..
@slniecko246 to verim, vsetko su dost uzke pozemky a bytocne dlhe, ale my chceme ten krtinec v podstate ako start a rezervu, plan je odist aj tak skor ci neskor do Rakuska a dali by sme ho do prenajmu cim by nam najomnici platili hypo :-D a zelezna rezerva aby sme mali kam ist v juni ked nam vypovedaju zmluvu. Nadsena nie som ale zase stale to bude lepsie ako byt potom v klude mozeme hladat nieco lepsie. Nasli sme projekkty od firmy Drevotrend a celkom nas to oslovilo.