Dá sa postaviť dom za 50000€?

Zobraz úvodný príspevok
Keď čítam, aké veľké rozpočty majú ľudia na stavbu domu tak je to podľa mňa dosť veľa....napr. že 3500 000Sk...a to my s priateľom sme rátali, že tak 1500 000 by nam mohol stačiť....je to málo???? myslite si že by sa zato dal postaviť murovaný domček s rozmermi 10x8??
Odpovedať
ahojte, trocha vas citam, lebo tiez ideme stavat a mame nejaky prehlad o cenach a znamych co uz postavili... a hlavne nechapem, ze ti istí co stale riesite, ze sa to neda a tak podobne... jasne z vasich prispevkov vidiet, ze vy ste stavali "svojpomocne" tak, ze ste si to nedali postavit na kluc, ale ste si zhanali povacsinou pracovnu silu a material... ti ludia, co to dokazali lacno postavit cenu prace nepocitali, lebo si to robili sami - zadara... mali tu odvahu a sikovnost si to urobit sami a tiez chut zhanat material co najlacnejsie... Mozno ten isty co mate aj vy, ale vy ste ho kupili na SK vo velkej "zlave", vieme ako to chodi... A tiez som sa stretla s posmeskami, ze sa posmievali za polske okna a oni potom zistili ze 2-3x take drahe okna co maju, su povodom tiez z polska... :-N A tiez plati, ze treba rozlisovat kvalitu a nie z ktorej krajiny co pochadza... Ja si tiez nerobim iluzie, ze to tak lacno spravime, lebo zaklady aj hrubu stavbu si davame robit firme - zbytok chceme urobit sami... Ale nebudem tu vypisovat, ze ako sa to neda, len kvoli tomu, ze mne sa to nepodarilo...
Odpovedať
Profilova fotka
ale baby... ;-) katrin... tu je tema rozpocet do 1.5 miliona tebe sa to zda malo ze sa neda postavit a pises ze by to malo byt do 3.5 miliona.. keby tu zasa bola moja sesternica tak ti povie ze neexistuje aby si dobry kvalitny dom postavila do 3.5 miliona.. lebo ju to vyslo 8 milionov bez vnutorneho zariadenia.. to cvakala zvlast plus este aj dizajnera co snou chodil vyberat lampy a vsetko do domu si davala tepelne cerpadlo vyhrievany bazen a aj nejaky vrt kvoli elektrike.. to z je druha vec... kazdy stavia tak ako to jemu vyhovuje aj v takej cenovej hladine... a tiez si kazdy potrpi na ine.. niekto radsej plati mensiu hypo a niekto potrebuje obklady za 50 Eur m2 je to najma o prioritach... material na hrubu stavbu isiel teraz dole... je dost ponuk... kedysi sa na tehly tvarnice cakalo /rok dva dozadu/ dnes robia akcie.. a rovnako aj praca... dnes sa nam ponukaju majstri... na ktorych sa predtym cakalo kym budu mat cas.. ale ja ta chapem ze mas svoju predstavu ako to v dome chces.. a s tou predstavou sa zmestit do 1.5 miliona neda... ale niekto ma ine predstavy a naroky a ten sa do tej sumy zmestit moze
Odpovedať
maznacik... tiez dobre pises, suhlasim ;-)
Odpovedať
Ahoj, nemusíš sa báť, ak budete trošku šikovný a zohánať si material za rozumnu cenu určite to zvladnete, a dokonca ked si to budete robuť svojpomocne tak určite sa nemusíš obávať. My sme miuly 1500000 aj s pozemkom staviame to rok aj pol.Teraz davame kotol na plyn a budujeme pripojku+ solare... + čističku. Tým padom je vonku všetko hotove a v nutri nam chybaju už len lišty a ideme zariadovať. Samozrejme že na to zariadenie treba ešte okolo cca 200000 ale to može postupne. Takže ako hovorím ak sa posnažite s po dobrých znamostiach zoženiete material , všetko sa da. Len nikdy nekupuj niečo hneď vždy popozeraj kde sa da kupiť lacnejšie
Odpovedať
Profilova fotka
Rozpocet 1,5 mil ??? Bavíme sa o garázi ??? Ja vam ludia teda neviem,a nechcem brat iluzie,ale ak uz mate pozemok,teda mate vyclenene 1,5 mil. na dom,tak treba ratat s tym,ze to aj tak bude vyzerat.Skromno,nic velke,najlacnejsie materialy,ktore sa neskôr odrazia na komforte byvania,na mesacnej rezii,a budu vam to stavat ludia na pekne slovo,alebo sami,co tiez nieje bohvie co,ked dnes je kazdy na dedine murar,elektrikar,skratka inzinier a potom to tak vyzera.Ale kazdy ma ine naroky na kvalitu prevedenej prace a pouziti materialov.Bohuzial taka je realita.Bez penazi sa tazko stavia dom,hlavne ked clovek nevie ci ho potom aj dostavia a uver sa splacat musi.Kde je dalej zariadenie a vele vela inych veci.Ale je to individualne,niekto sa vie uskromnit a ked mu nezalezi na kvalite a ludia pomôzu zadara,tak sa asi da nieco zlepit,poznam osobne pripad.Niekto postavi zaklady za 70 tis,mna stali 300tis.A takto by sa dalo pokracovat dalej,takze 1,5 mil. je u mna na hrubu stavbu bungalovu a dvojgaraze.Je pravda ze nas financie netlacia a nepohli sme osobne ani prstom,iba organizujeme.A ludi ktorym rodicia natlacili,moc nemusim.Ale na to su peniaze.Drzim palce,nech sa podari.
Odpovedať
smrlak: Presne o tom to je... Vsetko zavisi od toho, ze ako sa kto dokaze uskromnit... resp. sa musi dobre odhadnut, ze co si clovek moze dovolit a co uz nie. Nie kazdy si moze dovolit taky luxus, ze na dome ani prstom nepohne, len organizuje. A prave ti menej majetny sa tesia aj "menej komfortnym" mensim domcekom, ktory si postavia takmer cely svojpomocne. Ide to pomalsie, clovek sa nadrie, ale poznam kopu ludi, ktori tak postavili dom a usetrili nemale peniaze. Ked tu citam, ze maly domcek 8x10 m je minimalne 2,5 mil Sk, tak v tom pripade moja "hacienda" 15,5x10,5 bude stat aj 3,5-4,5 miliona.... :) Snad za 10 rokov teda polozim zaklady..
Odpovedať
niekto má nároky až príliš vysoké.. niekto žije skromnejšie.. vidím, že je tu nenormálne veľa názorov, a nikto sa nemôže zhodnúť. každému vyhovuje niečo íné, a každý si predstavuje a je presvedčený, že práve to jeho je najlepšie. všetkým prajem veľa síl a nech im to dopadne tak, ako si to predstavujú....
Odpovedať
smrlak pozrela som tvoj album, a neviem preco sa tak tesis, ze mas zaklady za 300 tis. sk. Aj nam dali podobnu "perfektnu" cenovu ponuku, ale my sme ju odmietli. Základy nás vysli o tretinu lacnejsie. A tiez vsetko len organizujeme a da sa... Nemienime financovat nenazratych panov podnikatelov, ktori si myslia, ze v stavebnictve je vsetko dovolene, ved vacsina ludi sa do toho aj tak nevyzna, cize ich ceny zozeru aj s navijakom... Mala som tu cest sa s takymi stretnut. Dakujem. Neprosim.
Odpovedať
Pre beejay. Trocha matematiky : 8x10 + podkrovie a máš z toho plochu 110-120 m2, čiže bungalov 10x15,5 nebude hacienda ale priemerny dom. Väčšie domy sa berú tak od 180m2 obytnej plochy. Rozpočet ktorý som uvádzal je realita a žiadne módne vychytávky tam neboli. Sústredili sme sa na to aby bola stavba kvalitná, lebo to sa už ťažšie mení. Preto boli základy dané 1m pod zem, stavalo sa z YTONGU , kúpili sme kvalitný kotol a dbali o poriadne zaizolovanie strechy a zateplenie. A týchto 5 vecí ukrojili z rozpočtu 23000€.Veci ktoré sme vedeli sme urobili sami a načo som nemali tak sme objednali odborníkov. Trocha som sa pohral z rozpočtom na tvoj bungalov a reálne sa zmestíš do 100.000€ aj z vnútorným vybavením.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte...ja pevne verim, ze sa zmestime do tejto sumy...mame bungalov 12x12m a zatial mame hrubu stavbu bez okien..strecha je hotova...600 000sk sme dali doteraz za vsetko komplet.aj so stravou pre robotnikov..a nemame nijake smejdoviny...velmi sme si pomohli tak, ze mame kopec znamych a robili sme vsetko sami, cize za pracu sme nezaplatili ani cent...
Odpovedať
Profilova fotka
takze myslim ze je to realne celkom
Odpovedať
Profilova fotka
zolimi .....vidim ze ta ide roztrhat od jedu,upokojim ta,ja sa tomu netesim tak ako si myslis.Pre tvoju informaciu,cena za pracu vratane bagra na kopanie zakladov a vsetko ine prace boli spolu cca 30 tis sk a 270 tis. bol material,takze ziadne take ako si myslis ze niekto zaplati a nerozumie tej praci a necha sa obtiahnut.Na obtahovanie ludi som tu ja.Nikomu nedam naviac ani cent,aj ked by som tie smiesne ceny za pracu a material nemusel riesit. ;-) Len to ste tam dali do zakladov asi penu ked bola tretinova cena.Proste len beton stal cca 150 tis.Takze asi vy tomu strasne rozumiete ked ste zaklady urobili za taku cenu.Nechcel by som na nich stavat.Ludia veci poddimenzovavaju z dôvodu nedostatku financii,co sa potom odzrkadluje neskôr.Neviem ake zelezo ste tam davali.asi ziadne,zaklady asi 10 cm pod zem,bez armovania,lacne salovacky,bez odpadov asi,zavozene hlinou,co je nepredstavitelne.Potom vas to stalo 100 tisic.Ale take dakujem neprosim ako pises.Nevidel som vas album,asi viem preco.Ale skus tu vyjadrit svoj nazor a nekomentovat ine prispevky na ktore nikto nieje zvedavy.Skus menej zavidiet a bude ti lepsie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Poznám človeka, ktorý má postavený bungalov ( hrubá stavba,okná, podlahové kúrenie, dlažba, plávajúce podlahy, kúpeľna a sanita, kuchyňa bez spotrebičov) a dal do toho 1,2 mil. Stavia už 3 rok, svojpomocne, Pozemok rodičovský - zadarmo. Po víkendoch si zháňal najstra a ako pomocníkov príbuzných.( nie vždy im to vyhovovalo, tak sa posúvali termíny) Keď dojednáva materiál, ide tam kde je najlacnejšia cen za priemernú kvalitua ešte ich 2-3x odbije, kým mu nedajú ďaľšiu zľavu. ( Najnovšie dvere - 10 % výstavná zľava - 19 % DPH a ukecaná zľava 7 %). Ale čo sa toho domu týka je malý max. 90 m2. Už prázdne izby na mňa pôsobia stiesnene. :-( Poznám aj človeka,ktorý staval bungalov 5 rokov. Okná má zadarmo, lebo robí v oknárskej firme. Zákazníci, ktorým dal zľavu pri predaji okien, mu teraz dali s výraznou zľavou stavebný materiál ( krov, strecha,obklad, dlažba,plávajúca podlaha, alebo mu prišli robiť na stavbu za symbolickú cenu.(murári, vodár, elektrikár). Tomu verím, že ho stavba vyšla do 1.5 mil. A do tretice posledný známy, ktorý je slobodný a býva u rodičov.( žiadne výdavky a slušný príjem) Má hrubú stavbu za 1 mil. a bez úveru, len z vlastných úspor. Ale momentálne mu už úspory dochádzajú, úver si nechce zobrať , vraj bude šetriť( a stavba stáť). Takže ja vravím dá sa to : ak máte pozemok zadarmo, bývate u rodičov a nemáte výdavky, máte čas stavať aj 3-4 roky,máte čas hľadať zľavy u predajcov, máte schopnosť ukecať ďalľiu zľavu a máte kopec známych, priateľov a príbuzných , ktorí Vám niečo dlžia a obetujú svoje víkendy na práce na Vašom dome. Ale aj tak zázraky nečakajte, bude to skôr domček ako dom.
Odpovedať
smrlak nemienim tu s tebou viest debatu o tom, kto ma ake zaklady. Mozes si byt isty, ze aj nase zaklady su v absolutnom poriadku, je v nich vsetko co ma byt, a tak ako ma byt. Mozno sme lepsi v tom organizovani a nemienime zbytocne rozhadzovat peniaze... ;-) A mozes si byt isty, ze ja sa kvoli takymto veciam nejedujem. Vsak zivot je o inom... Som na strane tych, ktori vdaka svojej sikovnosti a vytrvalosti vedia postavit dom aj za mensiu sumu, vsetci mame ine priority, ine predstavy, a iny sposob zivota. Tato diskusia je o tom, ci sa da postavit domcek za 1,5 mil. Podla roznych nazorov diskutujucich ANO, da sa. Vsak su na to uvedene jasne priklady. :-)
Odpovedať
ke: Diky za objasnenie. Nejak som si asi nepozorne precital tvoj prispevok a myslel som si, ze sa jedna iba o obycajny maly bungalov bez podkrovia. Samozrejme kvalitne podkrovie zozerie dost vela financii. Co sa tyka tvojej kalkulacie na mnou vysnivany domcek 10 x 15,5, tak tych 100 000 EUR je uz trochu nad hranicou nasich moznosti. Dufam, ze budeme schopny postavit dom za o cosi priaznivejsiu sumu. Chceme stavat samozrejeme svojpomocne co sa len da.
Odpovedať
podla mna sa tiez da postavit do 1,5 mil. len to nebude 200m2, my mame rozmer 9,5x15m cca. 160m2 obytna plocha + 40m2 dvojgaraz. Staviame vsetko svojpomocne, okrem strechy, tu nam robila firma. Mame mury domu hrubky 500 a ytongovy panelovy strop. A zatial nas vsetko stalo 32 940,- euro. Ratam kazdy klinec, kazdy vydavok. Je to cena bez pozemku,bez priprav, bez projektu, cisto len od zakladov, hruba stavba bez okien, su v nej aj ryny, vnutorne priecky. A zaklady mame pod zemou 1 m niekde aj 1,2 a nad zemou vacsinou 1m. Keby sme ku domceku nepridali garaz a nedali ytongovy strop, hruba stavba by nas stala cca. 600 000 tis.preto verim, ze do 1,5 mil sa da zmestit s mensim domcekom. My verime ze do 2,5 mil. sa zmestime bez zariadenia. Je to vsetko o tom ako sa cloveku chce. Vzdy pred realizaciou niecoho poslem ponuky do 20 firiem na material a potom uz len jednam a by ste neverili ako z 20% je zrazu 45%. Ide o to ako kto ma cas a nervy. A o tom, ze co vsetko si robite svojpomocne. Takze nestracajte nadej, urcite sa do tej sumy da zmestit len clovek musi chciet a snazit sa!
Odpovedať
fakt neverim co tu citam...kazdy rocpocet je iny.kazdy metrak navyse su tisice eur naviac..tak ako mozete porovnavat dom s rozlohou 160 metrakov a domcek s 90 metrami????????????????samozrejme ze velky sa do toho nevojde a maly aj hej..a tie ceny co tu niekto udava..sorry,ale ked mam na dom 1,5 mil. tak urcite nebudem si ho davat stavat firme ale vlastnorucne..to znamena ze- stierky sam,podlahu sam,zateplit sami,elektriku sam,plyn sam...nie firma,ale sam a potom uvidite jake male cisla vyjdu.ked na to nemam aby som si to sama spravila alebo mi niekto pomohol a musim platit ine palky za robotu tak tu potom nevyskakujem ze sa to neda do tej sumy zmestit..a ked vas tak strasne bavi rozpravat o tom ako sa to neda poprosim vas naozaj si otvorte temu dom do 4 milionov a tam si diskutujte a tu zachovajte povodnu temu pre nas ktori postavime do tych cisel a chceme sa o tom podelit s dalsimi..dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem
Odpovedať
iliaska: ved pisem, ze sa da postavit do 1,5 mil. len treba chciet!
Odpovedať
iliaska preco sa tak rozculujes. diskutovat tu moze kazdy. ja viem napr ze sa neda porovnavat dom 90m2 a 180m2 za cenu 1,5mega. Ale tiez si myslim ze sa neda ani tych 90m2 ale u ma ked chcem aby ten dom vyzeral dako dobre. nehovorim ze vase domy vyzeraju dako zle. tebe sa moze pacit obklad za 200korun no mne sa taky nepaci a nedam si ho len preto lebo je lacny a usetrim. da sa setrit na dome na niektorych veciach ale nebudem setrit na veciach na ktore sa budem denne pozerat cely zivot. tiez by moje srdce neznieslo mat linku za 20tisic z polska. :-) cize ja myslim ze dom z rozlohou napr 90m2 sa postavit za 1,5mega dal ALE... :-( :-| :-S no...
Odpovedať
Profilova fotka
mima1....sam by som to lepsie nanepisal.Asi tak to je.Okrem ineho.
Odpovedať
...ale co????kto tu hovori o linke za 20 tisic??a obkladacky za 200??viete...niekto to dokaze a niekto nie...a vy co to nedokazete tak pssssssssssssst radsej.... :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
to bol ako priklad nepisala som ze si pisala ty o tych veciach. treba citat pozorne. pisala som ze tebe sa moze pacit obklad za 200 korun no mne nie. nepisem ze si pisala ze sa ti paci daky obklad za 200. priklad som uviedla neviem ci to tak je.... tazko pisat ked neviem co budes mat ty a preco si sa dostala na 1,5 mega alebo sa dostanes. treba vidiet vies. len niekedy ked porovnas dom za 1,5mega a ja neviem 2,5mega uz je to vidiet na tom dome a kvalite :-) ;-)
Odpovedať
a vsetko je to o peniazoch. ak mas rozpocet 1,5mega je jasne ze nemozes chciet zazraky za tu sumu. ak budem mat rozpocet na dom 2,5mega uz sa trosku lepsie dycha s tym rozpoctom ale horsie s hypo :-D :-D peniaze peniaze peniaze €€€€
Odpovedať
no ale vies..niekto aj zazraky dokaze z tej sumy..staci mat rodicov co maju drevarensku firmu-interier drevo masiiv dub,schody-masiv dub,dvere-masiv dub,strop drebvenny,dlazkovica,balkony s podperamy.. stolar z firmy a drevo zadaaaaaaca..........mne tento interier nepripada ako menej kvalitny ako pises ty..vies ja svoje slova mooooc vazim a nie ako ty....preto stale hovorim ze niekto dokaze..niekto nie...je to vseko len a len na sikovnosti
Odpovedať
nechapem ako mozete mat drevo zadarmo no ale snad mate na zahrade cely les. tiez ta vyroba toho nabytku bude zadarmo lebo nastroje na vyrobu idu na vzduch, lepia sa vzduchom tie skrine a schody, dvere budu mat zadarmo klucky a zamky a spajaju sa tiez vzduchom ktory je zadarmo. tiez ten stolar z firmy bude robit len tak zadarmo a nebude nic jest a podobne. sorry toto mi neda.
Odpovedať
ehmmm....vies obas sa stava ze aj rodicia cosi zaplatia a nie sa len prizeraju ako my vsetko platime z vlastneho,nepoznas??...... :-N :-N :-N ;-)
Odpovedať
Mima, má to zadarmo. Ak majú drevárenskú firmu - zarátajú to zákazníkom a tí to ani nezbadajú a zaplatia :-) A keď stolár je blízky príbuzný a jedná sa o rodinnú firmu - dá sa to.
Odpovedať
no jo jasne dievcata verim vam uz...
Odpovedať
Profilova fotka
len to už nie je o tom aký je kto šikovný a vie sa obracať, ale o tom kto má aké možnosti (niekto by to asi nazval šťastie ;-) ) a čo všetko dostane od rodiny zadara a pod. a s takou možnosťou počítať určite každý nemôže. to sú podľa mňa príklady, ktoré nepodporujú tvrdenie, že do 1,5 mil. sk sa to dá.... tým netvrdím, že sa nedá, ale... chce to veľa času, driny, hľadania najlepších cien, nemať privysoké nároky... je toho veľa... hlavne ako už bolo písané vyššie, ťažko za taký peniaz postaviť najmodernejší megabarák. to si fakt neviem predstaviť. ale nejaký domčúr okolo 90m2 možno aj hej. my tiež nejdeme stavať nič veľké, tak som zvedavá na akej sume skončíme. nemáme síce limit 1,5 mil, ale jasné že budeme radi keď to vyjde čo najmenej :-)
Odpovedať
iliaska, tak hoď nejaké foto, keď máme my neschopní uveriť všetkému, čo píšeš ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?