Keď čítam, aké veľké rozpočty majú ľudia na stavbu domu tak je to podľa mňa dosť veľa....napr. že 3500 000Sk...a to my s priateľom sme rátali, že tak 1500 000 by nam mohol stačiť....je to málo???? myslite si že by sa zato dal postaviť murovaný domček s rozmermi 10x8??
matuska a uz ste aj zacali stavat? my este nie, papiere strasne dlho trvaju ... tak hadam hned na jar mozeme zacat, ale chceme zmenit nejake veci, radi by sme spravili technicku miestnost z toho WC pri vstupnych dverach a potom ho nejako vsunuli pri kupelnu, mame uz nejake nacrty, tak hadam to pojde x-)
ja som si ju pozrela - staci to hodit do googlu... podla cennika vidim ze az taki lacni nie su - bungalov ma ceny od 680 eur vyssie na meter stvorcovy.....
teda, vlastne vidim ze khaled pisala ze su kvalitny a nie ze su lacny..tak sa ospravedlnujem...ja len ze toto je tema - rozpocet do 1.5 miliona :-) :-)
Ahojte, som zvedava na Vase nazory. Mame projekt http://prodom.sk/?p=projekty&project=203, podla vas kolko penazi potrebujeme na hrubu stvabu? Chceli by sme sa zmestit celkovo do nejakých 45 000 eur, tým, ze by sme podkrovie urobili neskor.Zvacsili by sme dolnu kupelku, a zatial by sme byvali ako v jednoizbovom byte.
aj my sme vybrali bungalow 46 a urobili zmeny v nom, zvacsili sme ho o pol metra, mozete si pozriet na mojom fotoblogu, ale mam tam zatial len nakresy, az na jar chceme zacat
:-) d_martis, aj my ratame s takym rozpoctom .... a kedy zacinate?
my by sme chceli na jar a pravdepodobne zacneme, aj ked sa nestihnu vybavit papiere... Uz sme davno mali mat list vlastnictva ale nejak im to trva a tym padom aj vsetko ostatne bude neskoro.
A idete robit presne podla projektu? My chceme zrusit WC pri vchode a urobit z toho technicku miestnost a samostatne WC sme si pridali hned vedla kupelne, oproti tej komore posunutim priecky v kupelni, ze sirka pri vstupe do kupelne bude cca 135 cm. A este sme WC v kupelni zrusili, lebo chceme sprch. kut a aj to stresne okno v kuchyni, lebo je v takej vyske, ze by som tam musela mat stale asi rebrik, dame si tam radsej normalne okno, nie take uzke ako je v projekte.
stanleytu, ked sme hladali domcek, pozerala som aj promiprojekt, pacil sa mi aj ten domcek, prave kvoli tej terase, no hladali sme jednoduchy obdlznikovy podorys bez roznych vystupkov.
My sme už začali. Tiež bez PP , ale keby sme mali čakať tak by nas slak trfail. My sme dom nechali bezo zmeny. Nejak sme napratali sprchovy kut do kupelky. Momentalne mame nakomplet hotovu zakladovu dosku. Sme rad, ze sme to stihli tento rok, lebo na jar uz mozme zacat stavat mury. Rozhodli sme sa pre porfix 375 cm. Stresnu krytinu uz mame kupenu Moravska skridla plus od Bramacu-antracitova farba.
fiha, tak vy ste šikovní :) my mame akurat vyrovnany pozemok, inak nič. A rozmýšľame nad ytongom a strešnú krytinu tiež Bramac, akurát sme si boli dať robiť cenové ponuky, tak som zvedavá ...
....my mame rozpocet nieco cez jeden a pol miliona a ked citam niektore nazory tak sa smejem...strecha za pol miliona a okna 320 tisic??byvam na dedine a vsetci tu po okoli postavili bungalov 3 izby plus obyvacka za 1,1-1,2 milona aj s podlahou a kuchynou..tiez sa mi to zadlo byt utiahnute ale ked mi ukazovali polozku po polozke,vsetko poctivo zapisane som videla ze fakt vsetko si SVOJPOMOCNE STAVALI.za robotu tam nebola ani jedna polozka a ziadne nekvalitne materialy....je to o tom kto si co mozes spravit a kto mu v com pomoze...viete pravda je ze kupis podlahu aj za sto tisic,ale da sa aj za 20 tisic..neni umenie sa chvalit ako to bolo strasne drahe a kolko co stalo..tak drzim palce vsetkym a da sa aj za melon a pol byvat..
iliaska: zavisi ake okna, kolko ich maju a pod.. a to iste plati o streche... ked das originas skridlu tak nemoze mat taku cenu ako anpr. tie kovove co vyzeraju ako skridla... je to vsetko o tom...
bohuzial nesuhlasim, hlavne pri tej podlahe a pod. ze kvalitne moze byt ja lacne.... cest vynimkam, ale vacsinou sa za kvaliztu plati a preto sme vsetci zadlzeni az po usi...
nemozes porovnavat dom co ma 80m2 a dom - bungalow co ma150m2 napr.. uz len strecha, drevo , vsetko je 2X tak drahe... ;-)
iliaska: v tomto suhlasim s Katrin
jasne ze sa da usetrit na praci, ked stavia cela rodina
jasne, ze nemusi byt strecha za 15 tis. eur, ked je jednoducha a nema kvantum hrebenacov a rezania
ale material neosidis - je rozdiel stavat z Porfixu (je to slobodne rozhodnutie kazdeho) a z Ytongu alebo Profitehly, rozdiel je v cene a potom aj v tepelnej pohode v dome
mozes usetrit na izolacii v podlahe - aj takych znamych mame - a po dvoch hodinach u nich sa nikdy neviem zohriat, co mi je tak zima
usetris na nie uplnom dodrzani technologie pri zamkovej dlazbe, lebo ved "to staci" a po prvej zime mas kopceky a miestami sa ti to prepadava, pripadne kazde leto medzi sparami trhas burinu, lebo netkana textilia medzi strkove vrstvy bola draha (u nas na ulici sme tusim jedini, co sme ju davali)
aj podlaha moze byt lacnejsia, ale rozdiel medzi lacnou a napr. Meisterom vidis urcite uz po troch mesiacoch, tie lacne sa normalne rozchadzaju a je medzi nimi vidno spary
aj dvere za 150 eur na prvy pohlad mozu byt super, ale ci aj na druhy o par mesiacov, neviem (bohuzial kamaratka Portadoors uz tri razy od minuleho augusta reklamovala)
neviem si predstavit kompletne elektriku za 50 tisic korun, ako tu niektori pisu, ked u nas len poistkova skrina stala 20 tisic (mozno sme po predchadzajucich skusenostiach maximalisti) a neviem si predstavit, ze si staviam pre seba dom a budem zasa musiet pouzivat predlzovacky a rozdvojky v zasuvkach
ma platit - kazdy nech stavia, na co ma a na co sa citi
nemusi byt dlazba za 200 eur meter, ani kuchyna za 5000 eur, ale niektore veci sa oklamat nedaju a skor-neskor sa prejavia
karin- mas pravdu ze za kvalitu sa plati,ale ako je mozne ze u jedneho zaplatis 150 tisic a u druheho za to iste len o par km dalej 90tisic...ked ma clovek stastie tak sa da aj za polovicu kupit..my mame napriklad 50 percent na stavebny material aj lepidlo nan..keby sme sa nepytali a nezhanali tak urcite sa k tomuto nedopracujeme..preto hovorim ze daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sa aj do rozpoctu zmestit aj s kvalitym materialom...a naprekvapenie ti co sa zmestili mali kuchinsku linku od sykoru za 95 tisic a podlahovku..sice rozlohu domu len 80 metrakov, vsak samozrejme ze ked ma niekto 200 metrov nemoze sa rozculovat ze sa nezmesti ani do troch melonov a tak mam dojem ze toto neni tema pre nich.takze hlava hore.da sa aj za melon a pol ....drzim vsetkym palcee..postupne urcite dam info ako pokracujeme a za kolko.. :-D :-D :-D
iliaska, pravdepodobne ste ešte dom nedostavali, my nemáme nič moc veľké, skôr menší domček, lebo sme dvaja, ale teda do 1,5mil. sa nevmestíme ani náhodou. a to môžem povedať, že nie si sama, kto má stavebné materiály za super zľavy a hlavne veľa známostí a dobrú aj "vyřídilku" a aj sa pohybujeme v kruhoch stavebníkov, nakoľko podnikáme v podobnej oblasti, aj nacenené máme z rôznych zdrojov, ešte aj ten čas na zháňanie máme dobrý, lebo sme nie viazaní pracovnou dobou, ale do 1,5 melóna.... :-( Ale priznávam, že sme dali kvalitné materiály, ale nie za zas luxusné, ale ani poľské
presne, aj my mame vsetko so zlavami, uz sme to tu raz preberali a skoro ma zozrali... ale my si vazne tiez staviame svojpomocne, az odborne prace ako kurenie a pod. na to mame majstrov, ale inak vsetko mame cez znamych....
Kuchyna za 95 tis je uplne normalna cena, ci tebe sa zda draha? je neviem, zalezi samozrejme aka je , ak ma 220cm, tak ano, je draha..ale ak je napr. do U alebo G, ja mam skoro O bez 90cm.... tak potom pod 100tis nedojdes, ak chces aj dojazdy a pod.. nedajboze leskle dvierka a kvalitnu MDF dosku.... lespiu prac, dosku a pod....
samozrejme, vsetci vyskakujeme len pokail mozeme alebo sa zadrzime, ze ano... ved to sme asi vsetci az po usi.... :-p
ale aj tak si neviem predstavit do za milion.. vazne nie...
nooooooo...baby niekto dokaze zohnat a postavat a niekto nie..moj posledny ulovok ovcia vlna na izolaciu-u dodavatela 98 tisic....zdroj priamo vyrobca v cesku 22 tisic...kto umiiii ten umiiiiii..a je este lacnejsia ako vata...chod do madarska a tam ti presne ten isty vyrobca spravi tu istu kuchynu za polku..aj tak je to vsetko dovoazene odtial a u nas za drahe penize predavane..vsak chod len do reversedu v nitre.tam to este bez hamby robia,tovar kupia v madrsku,prelepia cenovku lepkou a nalepia tam vonu!!!akoze original!!! a pradavaju to o 30 percent viacej..a prostejov to iste..cela slovenska politika.bud nekvalitne vyrobit na slovensku alebo za lacno kupit u susedov polakov a madarov a u nas nadhodit polku a predavat..boli sme na vystave nabytku v NR a vseeeeeeeeeetko neskutocne ceny az nakoniec nas zaujalo par stankov- poliaci-super ceny,masiv,nelakovany ale upraveny vcelim voskom.uplne super to vyzeralo a zaruku ti tak isto poskytnu.dovoz na slovensko za jedalensky stol 4 stolicky, dve komody a policky 30 eur.smiesne...kovanu postel tu 350 euracov uz so zlavou!! v polsku 160 a este s vacsim vyberom farenych variacii a 25e dovoz...takze o com to je...strecha bramac z ceska od dodavatela aj s foliou a izol. 3300 euro..mali sme stastie..prajem aj vam take....pekny den :-D :-D :-D :-D
no tak mozno ked takto zhanas v zahranici tak hej...ale to je na dlhe lakte a asi ani cas na to nie je behat hore -dole....mozno ked vies, kam ist... ;-)
manzel vie po madarsky a neni problem zdvihnut tel. a komunikovat ja mam v praci pristup k netu a nemam co robit tak kukam a zhanam...ked budete potrebovat pomoc tak sa len ozvite rada pomozeeeeeeem.staci si len vyhliadnut a ist po tom zubamy nechtamy.. :-N a inak zaujimave vveci maju aj na nakupyvpolsku.eskaaaaa skoro to vsetko tam najdes co maju u nas v obchodoch.len tie ceny...sa zasmejes.a po polsky neni problem sa dohovorit.tak zatim.a drzim palce nech sa dariiii
no my uz koncime, takze uz je to pase... ale tiez som napr. skoro objednala jedne obklad z Tal. lebo ja viem zase aj po Tal... a veru obklad co tu stal 60e mi tam boli bez vsetkeho ochotní vydat priamo z vyroby za 30!
ale nakoniec som to nechala tak, hoci ani s dopravou z Tal by nebol problem...
ved tiez sme sa snazili zohnat vsetko lacnejsie ,len niektore veci su stale drahe , aj ked och vybavis lacnejsie... to je to. :-p