Dá sa postaviť dom s rozlohou 170m2 za 70 000€?

Zobraz úvodný príspevok
Viete mi poradiť či sa sa dá svojpomocne postaviť dom pre 4 člennú rodinu za 70000€? Pozemok už máme zakúpené. Dom by bol jednopodlažný, s plochou strechou. Vopred ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke alebo neklame a bude cumiet na fakturu ako mucha puk :)
Odpovedať
@majkoj vacsinou existuje zmluva.... a ak si clovek pri podpise postrazi aby tam neboli klucky a rozne ak, alebo, a podobne zadne dvierka tak ho aka kolvek suma nad sumu v zmluve nezaujima....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@nicicka môžem sa spýtať s odstupom času či sa Vám podarilo zmestiť do pôvodného budgetu 90000€?
Odpovedať
Profilova fotka
@peter977 No to sme dali asi po fasadu a komplet zariadenie...inak oplotenie a vonkajsok uz bolo nad...
Odpovedať
tie m2 čo tu píšete dávate úžitkovú alebo obytnú plochu
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 myslim, ze ide o uzitkovu plochu, aspon podla prvej strany co som cital som usudil ;-)
Odpovedať
svojpomocne urcite da
Odpovedať
no ja som zacal stavat v juni co v oktobry som mal dokoncenu strrechu vsetko svojpomocne iba ja a moj otec a uz som na 45000€ je to dom o rozlohe 140m stvorc. do L ale naozaj sme robili komplet vsetko sami (nieje treba sa bat ze to clovek nezvladne), (majstra som mal jedineho zavolaneho na oplechovanie okolo kominov a ryny mi robil - ale iba preto ze sa mi sam ponukol sused ktory mi to dlzil takze mi to spravil zadara iba mat. som zapltil) najdlhsie nam trvala strecha na ktorej som zabil 2 mesiace aj to len kvoli drevu lebo v projekte bol zly vypocet a my sme sa ho drzali takze o to sa nam to viac natiahlo ale inak v poho dobra stranka na svojpomocne stavanie je dobraradanadzlato.sk - je to chalanisko ktory si tiez so svojim tatkom stavia dom a popisuje naozaj celkom dobre rady ktore aj mne pomohli no ale treba niektore rady brat trocha z rezervou lebo 10ludi 10 nazorov keby som staval 2 dom tak by som to dokazal postavit 2x rychlejsie kedze uz viem ako nato :)
Odpovedať
Staviam dom v tvare T, zastavana plocha domu 166m2, s terasou 210. Hruba stavba s prieckami ma svojpomocne vysla na 18tis. Jedine kto co urobil mimo mna bol pumpar od domiesavaca, bagrista na vykopy. Inak vsetko sam. Stale som v tom,ze dom do 65tis dam. Nejdem do zlatych kluciek, ale standardny dom na byvanie pre rodinu.Dom je 5izbovy,2 wecka,1kupelna, 1 sprcha, sam som na holom pozemku pozemok oplotil, urobil zaklady, prestupy, kanal, zakladovy zemnic,atd Murovanie, strecha, vsetko sam . Zalezi od toho odkial a za kolko mate material. Takze za kolko sa da postavit dom je relativny pojem. Ja som nikomu neplatil za pracu lebo nikto iny tam nebol. Dvoma rukami za 18tis. sice mam uz len 1 ruku funkcnu,kym sa nezotavi ta jedna bolava od pretazenia.
Odpovedať
@nicicka bola to cista svojpomoc, ci aj nejaky dodavatelia? zhanam nejakych ludi na nasu stavbu
Odpovedať
@roxo99 Veľký kus výsledku za 18 tis. Na začiatku je to tak ...málo peňazí veľké výsledky veľa je vidieť. 65 tis určite nie. Potom ta tie metre dobehnú ......... poter si určite miešať nebudeš , ani omietky robiť, ani fasádu, ....
Odpovedať
@leilak1 presne tak a potom prídu na rad tie profesie čo "na oko" nemajú taký veľký výsledok ale stoja aj 5x toľko na cene práce. Obkladači, kurenári, elektrika, voda, kuch. linka a pod.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leilak1 jedine co na dome bude robit niekto iny je kurenie, plynova pripojka, poter. Na streche oplechovanie mi urobil kolega strechar za 40e. Zakladanie dveri a okien, Elektriku,vodu,odpady, omietky, izolacie, sadrokartony, oblozky, dlazby a obklady, plav.podlahy si urobim sam,zateplenie sam, fasadu s kolegovcami. Ceny materialu mam cez znamu take, ze bez tych zliav by som si netrufal aj pri svojpomoci na predtym napisany predpoklad ceny domu. Proste za cenu prace neplatim.
Odpovedať
A kuch. linka , tiez to mam uz vyskladane na mieru rozmerom mojej kuchyne podla predstav.Kuch.linka bez spotrebicov 1200 s prac. doskou. Len zas to je o tom,ze je to vyskladana linka podla toho co potrebujem a celu si ju musim zlozit. Ale hold.....tyzden skladania.
Odpovedať
@roxo99 prosím tá čo ťa stali samotné základy až po platňu? Nechápem ako si sa mohol dostať do 18tis€ pri takom veľkom dome. To si rátal tých 18 aj so strechou či len doska a múry ? ak aj strecha tak aký typ?
Odpovedať
@adiso zaklady cca 6700/DT, beton na zaklad,do DT,na platnu,zelezo do zakladov.... strecha 6500/rezivo,stresna folia,lakoplast stres.krytina,lemovky, rynovky...., obvod. mury s vnut.prieckami 5200/porfix250,ipa,lepidlo porfix/ aj nejake drobne. Nie su to presne cisla, presnejsie to mam v zosite,kam si spisujem kazdu blbost kupenu na stavbu domu. Strechy mam pultove. Pozri si album.
Odpovedať
@roxo99 Koľko domov si staval ? Podlahovku by si si mohol aj sám spraviť ...nevieš rozmotať hadicu na zem , a prišrobovať rozvádzač k stene ...je to jednoduché ... Pri podlahovej ploche 150 m4 je len material okolo 75 tis. a to už nebudeš robiť poter ani tú podlahovku ani kotol inštalovať ... Zaujímavé by to bolo ako ozaj dopadneš ...alebo sa potom stratíš z fóra ako iný makači 🙂 Ja nepoznám nikoho kto by nedostával "zľavu " .....
Odpovedať
@leilak1 usmial som sa chlape....mozno zmiznem potom z tohto fora...ved naco mi tu uz potom byt. Nebudem sa vypravdovat...nemam to za potreby.Viem ake mam moznosti a co viem robit a co za kolko. Uz je na kazdom cloveku ako si vie veci zariadit 😉
Odpovedať
@roxo99 tak to sú brutálne čísla, ja mám zastávajú necelých 120m2 a len samotný materiál bol za 7tis€. Ytong mám vyrátaný na 7tis. A strechu ani nehovorím...cca12-13tis€ Závisť :-D
Odpovedať
@adiso napr. ytong vs.porfix....je to to iste blato len o 1/3ceny drahsie. Vlastnosti takmer identicke. Ak pojdes po cene, volba je jasna. Preto som nesiel do ytongu. Strecha...ak si ju nevies urobit sam...a ak mas inu aku pultovu, tak cena strechy v tvojom pripade je ok.
Odpovedať
@roxo99 to sa do teba pustili všelijakí ľavorukí 🙂 Konečne zas jeden Chlap, čo nefňuká a maká. Fandím ti a želám veľa trpezlivosti a sily. 😎 Šikovný človek je limitovaný snáď len cenou materiálu, ostatní narážajú na bariéry všade. 🙂
Odpovedať
@foox Dik. Nefnukam, idem si za svojim 😉 . Aj ked na ukor vsetkeho volneho casu straveneho s rodinou a z casti na ukor zdravia.
Odpovedať
@adiso tak tu strechu mas dost drahu, mna vysla strecha 360m2 na 20000 cakom prask co je viac ako ta stavba pod nou v tej faze :-D Taktiez chodim z roboty do roboty, rodina trpi, ale snad vidia tak isto ako ja svetlejsie zajtrajsky :-) Ked som si to zhrnul svojpomoc a extremne nasadenie mi za 3 roky usetrilo 100 000E!!!
Odpovedať
Ja staviam 170m2 do pasívneho štandardu,poschodový dom. Za 70000 mám po omietky,poteri,kúrenie vodu elektrinu.zateplene zvonku v lepidle. Robím sám zo svokrom. Na 3 železobetónove platne prišiel pomôcť otec a brácho. Za robotu som platil okolo 4k.sadrove omietky poteri a okná predstavená montáž. Ale všetko legendárne zľavy a veľa veci zadara. Čiže dá sa,ale sa dorobis ak kôň. ja len staviam,lebo v robote by som toľko nezarobil.
Odpovedať
@salamawec tiez mam takeho kolegu ktory sa odzamestnal ked staval :-) U mna je to nerealne lebo staviam na hypo a treba ju platit + normalne zit.
Odpovedať
@rkorba keby si to dám postaviť,tak 200k minimálne ma to vyjde. Takto to dám za 100k s pekným obkladom a masaznou vaňou 😉 100k na SVK by som dlho vyrábal. Každopádne mal som našetrené z UK. A postavil som tak chatku keď som bol decko predtým. Ako sa vraví. Nikto ti nepomôže,ked nezacnes sám.
Odpovedať
@rkorba no ja mám presne taký istý typ strechy ako máš ty, 180m2 a cenova ponuka na 12,5tis€ so všetkým..bohuzial lacnejšie mi to nedal nikto tak musím cvakať u nás na západe je to tazké lebo všetci robotníci momentálne majú kopec roboty a môžu si vyberať čiže nikto mi to nespraví za kamarátsku cenu a sám si na to netrufam😀
Odpovedať
A ešte jeden výrok známeho. Každý kkt vie postaviť za veľa peňazí 🙂 kamoš postavil bungalov okolo 90m2 za 45k.svojpomoc. ale to neviem overiť koľko zaplatil. Ale treba začať čo najskôr. Každý rok inflácia predražuje stavbu
Odpovedať
@adiso nuz strecha bola robena v 2018 i to jej cenovo pomohlo, keby to nebol vaznik ale klasika, tak by bola este o par tisic lacnejsia, ale chcel som vaznik.
Odpovedať
Profilova fotka
@salamawec to veru nedas za 100k... Ja som staval svojpomocne a bez firiem a nevosiel som sa ani do 200 k pri o trochu vacsej rozlohe...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?