Ak mas pozemok a ludi co budu robit zadarmo ( nie za pivo ani za jedlo... Zadarmo ! ), a material za velmi velmi dobre ceny, a vyzadujes nizky standart a domcek bude velmi maly, tak si aj tak nemyslim ze sa to da...
na kľúč ťažko (možno nejaký malinký dvojizbový čiže skôr chatku). svojpomocne sa dá a nech mi nikto nehovorí že nie :-D my sme pred dokončením (ak nerátam fasádu, tá si ešte počká), ostáva dokončiť kúpeľňu (potrebné veci až na pár droboností kúpené už máme), máme spravenú kuchyňu, nábytok v spálni, pracovni, čiastočne v obyvke. sme na sume (ak si dobre pamätám) 48 alebo 49 tis. (s kuch. linkou, spotrebičmi, nábytkom)... mohlo to byť aj menej keby chceme viacej šetriť
Na kľúč asi nie ,ale svojpomocne sa dá.Moc záleží od nárokov klienta.Iné nároky mali naše prababičky iné babičky inéé mamičky a úplne iné majú novodobý tiežstavitelia.
svojpomocne a to v takomto stadiu - pozemok, 3izbovy bungalov s obytnym podkrovim s garazou a pivnickou do stadia omietky, dlazby a dlazky. cize bez nabytku.ale do 60 tisic urcite sa da.
Fundovanu odpoved Vam neda nikto. Najprv musite mat jasno v tom co myslite pod pojmom "postavit". Postavit sa da ale otazka je co vsetko by podla Vas malo byt uz sucastou toho domu. Logicky kazdy chce kuchynu, sanitu, podlahy, dvere...myslim ze nabytok nemusi byt v celom dome.
Na nete su firmy, ktore Vam postavia zrubovy dom na kluc a zmestili by ste sa do ceny (aspon to tak deklaruju) napr.
http://www.drevodomyslovakia.sk/duben...
A teraz si predstavte, ze by ste si takyto dom urobili svojpomocne. Mozno nemate take zlavy od dodavatelov dreva, musite zaplatit spracovanie ale usetrite na montaznikoch a zisku pre sro. Ale idete do rizika ze nieco prehliadnete alebo urobite chybu. Takze ak by ste rozmyslali nad drevenym domom a svojpomocne tak urcite by som sa zaujimal o realizacny projekt.
My sme prave v stadiu stavania..., neda sa to , bonusy do plusu pre vas je spravny pozemok na dedine, ktory ma kanalizaciu a vsetky inzinierske siete na pozemku..., lebo inak pohorite...ako my :-)
clovek musi ratat s poplatkami za rozne povolenia..., taktiez zalezi ci staviate svojpomocne, alebo platite si firmu.
po nasich doterajsich skusenostiach, by som to robila trosku inak...
cenove ponuky zo vsadial ....a tiez hlavne zivnostnikov a bez papiera
pevne nervy a stastny koniec prajem :-)
na kľuč nie..
,ale sused postavil pekný 4izb bungalov ,materiál zhánal sám ,zjednával si všade ceny
a našiel si partiu živnostníkov a kedže je zručný,veľa vecí si porobil aj sám
poznam firmu,ktora stavia okrem iného aj 3-izb bungalovy ...teraz som tu stranku prave kvoli Tebe pozrela, a da sa....ak by si chcela poslem Ti potom link do IP....