Diskusiu odoberájú 4 ľudia

Dá sa postaviť dom do 150 000€

Ahojte, máme rozpočet na dom cca 150 000€ aký dom z akého materialu odporúčate stavať? Chcem projekt na mieru rozmer domu je cca 10x15m. Stavať sa bude v okolí Senca, budem vďačná za všetky rady, tipy odporúčania.
Odpovedať
1
2
Ale da. Nebude to na kluc ani luxus. A okolie poskromne .
Odpovedať
1000€/m2??? Ani ultra low-cost total svojpomocne. Iba ze by si mal stroj casu, povedzme ze okolo roku 2010 by to slo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od polly88:

Ahojte, máme rozpočet na dom cca 150 000€ aký dom…
@polly88 my sme tesne pred nasťahovaním. Dom je síce menší, ale zas máme tretinu aj podpivničenú. Detaily nejaké technické nepopíšem, začali sme pred 4 rokmi, ale prvý rok sa robila len pivnica. Tvrdá svojpomoc, s rodinou, kamrátmi alebo známymi (za lepšiu cenu robota). Aktuálne sme na sume asi 130tis (aj s nejakým nábytkom), ale okolie nemáme vôbec upravené.
Odpovedať

@polly88 Dá, ale asi nebude mať 10x15 m. TO za tú cenu nepostaviš. Iný postavíš, len je otázne, kde a na čom budeš šetriť.
Odpovedať
postavit sa da, ale iba svojpomocou ... ale takychto tem je tu fura kto tak chce stavat, nebude sa chodit pytat ako nato ...lebo je mu jasne, ze len sam, prip rodina, kamarati ... a to sa tyka aj strechy kedysi sa postavilo nutne minimum mensie a potom pristavovali postupne ... aj to je moznost, ale nie pre ludi v dnesnej dobe a mat 150000 na stavbu a riesit 150m2, je trocha usmevne ... ale zas, nemusi to byt cele komplet dokoncene hned ...
Odpovedať
Ked sa ženská pyta na technicke a financne otazky, tak neodpovedam, je to pasca :-)
Odpovedať
Profilova fotka

@polly88 V dnešnej dobe nedá, ale ak mi neveríte dajte si urobiť projekt a naceniť len materiál ak už ten bude za viac ako 150 tisíc nemusíte začínať 👍
Odpovedať
Môj brat si stavia dom svojpomocne v tvojej lokalite (ale úplne svojpomocne, okrem firmy ktorá mu prišla zvárať strešnú fóliu). Síce ti to nepomôže lebo má plochu domu 255m2 (166m2 prízemie vrátane dvojgaráže a 89m2 prvé podlažie). Má dokončenú hrubú stavbu (okná, garážové brána, strecha komplet aj s tepelnou izoláciou a štrkovaním). Momentálne je na 132000€ (od projektu, geodet, vyňatie pôdy atď.). Podľa jeho vlastných slov a rozpočtu je cca v 1/3 nákladov na stavbu s dokončením záhrady, závlahy, plotu atď. Takže za mňa nereálne (aj keby si robila úplnú svojpomoc) postaviť do obývatelneho stavu 150m2 za 150k€
Odpovedať

@polly88 odporúčanie, skráť jednu stranu domu na 8m a uz sa vmestite 10x8m v tej cene vyjde
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

Ked sa ženská pyta na technicke a financne otazky…
@rkorba Haha prečo?
Odpovedať

@polly88 ja by som sa opytal taky zaklad, co je asi kazdemu jasny: co znamena "mame rozpocet"? to je hotovost? alebo "slubenu" hypo s 1rocnym fixom?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pavol_skalicky:

Môj brat si stavia dom svojpomocne v tvojej lokal…
@pavol_skalicky nj, ale nebolo napisane aky dom, v akom stave ... dom stav bude, bude aj obyvatelny ... ale :D
Odpovedať
Za 150 000€ sa da postavit velmi slusny dom, hlavne ak si to dobre naplanujes. pri rozmere 10x15m by som urcite odporucil jednoduchy tvar domu, bez zbytocnych vyklenkov, co ti usetri peniaze na zakladoch, streche aj realizacii.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom. @empirebuilding honosny nazov a ani reklamu si nevies zaplatit :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@empirebuilding honosny nazov a ani reklamu si ne…
@rapidek nechaj ho, o 2 dni maju vyrocie vzniku - 5 mesačné. Ešte si na reklamu nezarobili, bola zima atd.... 😂
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od stefanby:

@rapidek nechaj ho, o 2 dni maju vyrocie vzniku -…
@stefanby jj, a web plny floskul naliehavo podprahovo vysiela signal, utekaj prec :D
Odpovedať
Profilova fotka

@polly88 napíš mi správu, pošlem ti číslo na jedného pána ktorý aj nám staval dom v 2019 - drevostavba namieru.
Odpovedať

@rapidek A uz vobec nie korektora...
Odpovedať

@polly88 mame podobný rozmer, 15.5x 11.4m. A cenové ponuky som dávala robiť pred rokom.... Jeden povedal, ze bolo to tak na hranici, ze dá sa do 150tis, ale no tak veľmi najlacnejšie. Žiadna ponuka nebola do 150tis na stavbu holodomu. Okolo 170tis chodili ponuky. A teraz išli ceny rapídne hore k tomu.
Odpovedať
Ale da :). CP mam na 150k. 149m² zastavaneho, standard, bratislava. Uz ideme robit stropy, drzime sa kalkulacie na cent presne. Na kluc
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aen:

Ale da :). CP mam na 150k. 149m² zastavaneho, sta…
@aen to je cena komplet na kluc? vieš mi poslať podorys aky mate a rozme domu? z akeho materialu stavate? Kto vam stavia? Dakujem
Odpovedať
Dá sa to, ale tiež neviem či 150m2. My ideme 120m2 a holodom vyjde 130 tisíc cez firmu.
Odpovedať
dom postavis, ale bude to holodom, nebude to na kluc dom ani zariadeny ani nic podobne. ak si mala na mysli taketo nieco, tak budes musiet eeeeste prihodit.
Odpovedať

@rapidek dobrý deň, fungujeme úplne inak ako klasická stavebná firma, my domy nerealizujeme, ale slúžime ako poradca pre klientov, ktorí sa v danej problematike nevyznajú a prinášame im najoptimálnejšie riešenia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stefanby:

@rapidek nechaj ho, o 2 dni maju vyrocie vzniku -…
@stefanby viete, hodnotiť niečo od vzniku firmy je také plytké. Nepoznáme sa neviete koľko rokov máme skúsenosti v oblasti stavby domov, ale nakydať na niečo čo nepoznám je také slovenské :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od empirebuilding:

@stefanby viete, hodnotiť niečo od vzniku firmy j…
@empirebuilding a ako inak chcete aby clovek hodnotil firmu, ak nie od jej vzniku? referencie 0. floskule 100 bodov. Nakydat na nieco co nepoznam nieje "take slovenske", je to v kazdom kute zeme, keby ste bol rozhladeny, tak by ste to vedel. :D Na modrej streche ste tiez nasiel optimalne riesenie, urobit si reklamu zadarmo, aj ked je to proti pravidlam tejto stranky. Precitali ste si podmienky? Ak nie, ako ako chcete radit klientovi, ak neviete citat, alebo citat s porozumenim. :-)
Odpovedať

@rapidek dobrý deň, fungujeme úplne inak ako klas…
@empirebuilding Sú tu PRO firmy, ktoré si platia členstvo. Ale tí aj radia bezplatne v niektorých témach. A podľa ich rád je možné ich aj hodnotiť. Ty si na MS toho zatiaľ veľa neporadil. Teda vlastne nič. Len reklamu si si chcel spraviť.
Odpovedať

@empirebuilding a ako inak chcete aby clovek hodn…
@rapidek áno som si vedomý, že som porušil pravidlá. Ale prišiel som sem pod oficiálnym názvom firmy a neskrývam sa za falošné profily, ktoré si v diskusiách píšu pozitívne recenzie a k tomu nikdy ani neskĺznem. Prajem všetko dobré a dúfam, že vy k tým druhým nepatríte :-))
Odpovedať

@rapidek áno som si vedomý, že som porušil pravid…
@empirebuilding ja tu neponukam ziadne sluzby a radim zadarmo.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?