Ahojte, myslite ze sa da postavit bungalov 4izb., bez pivnice, garaze, so zakladnou sedlovou strechou za 50tis? chceme stavat a toto sme si vymedzili ako rozpocet, mnohi pochybuju, preto by ma zaujimalo ci je to naozaj nemozne. Diky za odpovede
@hop377 ok, s prípojkami to bolo 51 300eur. nejdem sa tu s nikým ťahať za slovíčka čo sa do ceny domu započítava a čo nie. kto chce, tak si z môjho príspevku niečo zoberie, kto nie, nemusí. my sme hranicu 50 tis. ako rozpočet stanovenú nemali, vlastne sme nemali žiadnu sumu, do ktorej sme sa "museli" vtrepať. kľudne sa to dalo postaviť aj lacnejšie a do tej "magickej" sumy by sme sa zmestili. stačilo nedávať drahé dyhované dvere na mieru, kachličky za 70eur/m2, drevenú plávačku, miesto minerálnej vaty polystyrén a už by to bolo. ale ako som napísala náš rozpočet nebol 50 tis. tak sme si tie veci dali.
ak má niekto k dispozícii len 50 tis. a ani o euro viac, tak je asi trochu riskantné sa do stavby púšťať, ale myslím si, že každý k tej sume dokáže čo to prihodiť (ušetrí z bežnej výplaty, prípadne mimoriadna odmena v práci, naskytne sa mu výhodnejšia pracovná ponuka). samozrejme netreba ísť na doraz a brať to tak, že ani o euro viac do toho nebudem musieť vraziť, keďže okrem stavby domu samotného je aj kopec iných výdavkov, počas stavby vždy vyskočí nejaká komplikácia atď. ale to je snáď jasné každému a komu nie tak by stavať nemal :-D
@katka888 Ahoj, áno tak ako ho mám v albume.
Stavať sme začali v auguste, a o rok v decembri sme sa sťahovali.
A naša "svojpomoc" znamenala, že sme zháňali firmy / živnostníkov / kamarátov, a pri všetkom sme sa snažili čo najviac pomáhať sami a urobiť, čo sa dalo.
Pa
@ve_ki No tak zaleží od toho ako si vybavíš material a prácu za 50 000 dom ciste dom s kupelnou bez zariadenia dobre zateplený, s podlahovým plynovým kurením, z vysokými zakladmi až 4 rady.. samozrejma chodniky, brana, ploty, pozemok, a ostatné veci okolo su dalsie peniaze ale bavíme sa len o dome.