my sa chystame buduci rok stavat 4 izbovy bungalov do rozpoctu 65 t E. Zaujimalo by ma len, ci ti co sem pisu, ze sa to neda uz aj taky dom stavali...myslim teraz v tych rozmeroch ako pise katchnicka...podla mna asi nie...
Tych 50 000 litrov je asi trochu fakt na hrane, ale myslim si, ze s urcitym kompromisom a velkou davkou svojpomoci sa to urcite da. Ci som prilisny optimista Vam poviem buduci rok. 8-)
Ano da sa.Treba rozumom,tehli-porfix,drevo vo vsetkom si urobyt rozpocet,budete prekvapeny aky je tam rozdiel.Strecha tak isto neuveritelny vyber,netreba najdrahsie aj lacnejsie pekne ukaze. ;-)
12 rokov som robil v stavebníctve,práve tohto škol. roku končím VŠ v Košiciach Technológia a manažment v stavebníctve.
Na otázku či sa dá postaviť dom za 50000€ vám všetkým poviem NEDÁ ak nevieš stavať domy.Otec má dom postavený od 1983,vtedy technológia výstavby bola uplne iná ako dnes,ale pri každom projekte alebo katalógovom dome je stručný výpis nákladov cena za material s DPH.Tuto cenu robí Cenkros podla priemernej ceny na slovensku Tak sa zamyslite 50000 € vám postačí na holodom ale iba materiál cca 150m2
wittner samozrejme ze sa da, ale ako pozeram si profesional a tebe to moc nevyhovuje ak si ludia stavaju barak svojpomocne pretoze asi prd zarobis, ja som postavil 12*13 za 40 tisic a v pohode a ver tomu ze nemam ziadne skromne veci v baraku.
Da sa ale musi sa ist do alternativnych materialov co predpokladam malo kto z beznych investorov pojde. Priznane steny z osb dosky pripadne cetris dosky, kurenie el. radiatory+el.bojler, kupelna jednoducha,podlaha drevene dosky alebo preglejka atd. Vsetko sa da len treba odvahu. Pri klasickej stavbe sa to urcite neda. Chce to odvahu a dobreho architekta-projektanta a hlavne spravny navrh domu.
za 50.000 sa postaviť dom nedá, myslám, že ani do fázy holodom to dať je nereálne, aj keď verím, že sa to niekomu už podarilo :) my sme začali stavať a už len na materiál sú pekné položky...veľa závisí, či idete stavať na rovine, kde máte sieta a pod. my si musíme kúsok kopať na kanalizáciu aj elektriku...drevo na krov sme mali lacné, cez urbár, keďže svokrovci sú členmi, manžel robí zatiaľ vačšinu sám, Cena len murovacích prác rátaj cca. 5000 eur ( ak si nebudete murovať sami), cena práce za strechu cca. 4000 eur a to je len cena práce...tvárnice, betón, štrk, makadam, bagrovanie, tehly, drevo, okná, krytina...no my budeme radi, ak sa nám to podarí dať pod strechu do 30.000 eur ale to si naozaj robíme sami, muž tam mal pár dní chlapov zo stavebnej firmy pri základoch ale ďalej si trúfa sám, aj keď to bude trvať dlhšie :)