Diskusiu odoberájú 4 ľudia

Cena za m2 stavby holodomu 2024

Ahojte. Chceme kúpiť pozemok a začať stavať. Chcem si urobiť prehľad, aké sú aktuálne ceny. Koľko vás vyšla stavba domu v roku 2024 do štádia holodomu a stavali ste svojpomocne/ dodávateľsky alebo s firmou? Ďakujem
Odpovedať
Toto je veľmi neštastná otázka, pretože ti napíšem, že mňa to stálo 250.000 EUR bez pozemku a aj ti to veľa nenapovie. Musíš doplniť viac informácii o plánovanej stavbe a idálne to trošku rozfázovať a rozdeliť na materiál + robota: 1) výkop a pripojenie prípojok k RD 2) výkop + betónovanie základov + betónovanie základovej dosky 3) vymurovanie obvodových múrov po vence 4) výroba a stavba krovu 5) pokrytie krovu - krytinou + príslušenstvom 6) výroba + montáž okien a dverí Takto máš uzavretú hrubú stavbu... podobne treba ísť na holodom. K týmto jednotlivým častiam je treba doplniť ideálne aspon fotku z projektu prípojok, architektúry, základov, statiky a strechy. A to sme len v hrubej stavbe. Bez tohto tu budeš vidieť lietať ceny od buka do buka, pretože každá stavba je iná, s inými nárokmi, materiálmi a okolnosťami. Keď som si robil rozpočet na hrubú stavbu materiál + robota, dostal som sa na nejakých 500 EUR / meter zastavanej plochy. Výstavba plánovaná živnostníkmi, rozumej do veľkej miery robota bez papiera. Oficiálnou cestou cez firmy bola cena okolo 750 EUR / s DPH meter zastavanej plochy. To sú ale ceny pri mojej situácii, čiže body 1 až 6 som mal jasne zodpovedané.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janlka:

Ahojte. Chceme kúpiť pozemok a začať stavať. Chce…
@janlka https://inardex.sk/kolko-stoji-rodinn...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janlka:

Ahojte. Chceme kúpiť pozemok a začať stavať. Chce…
@janlka Dobrý deň, zaoberám sa výstavbou rodinných domov na kľúč vyše 10 rokov. Zodpovedne viem povedať, že naša firma je schopná zrealizovať dom na kľúč za cenu od 1250 EUR/m2. Použitie rekuperácie, tepelného čerpadla a vysoký kvalita materiálov a detailov je samozrejťou. U nás si môžte materiál zháňat kludne aj sami, alebo vieme poskytnúť dobré ceny u našich partnerských stavebnín. V tejto cene viem spracovať projekt pre stavebné povolenie aj jeho vybavenie, samozrejmostou je fotodokumentácia stavby, projekt skutočného vyhotovenia a všetky podklady potrebné ku kolaudácii, ktorú tiež vieme zabezpečiť. Ak máte viac otázok neváhajte a volajte. Pekný deň prajem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?