Dostali sme ponuku na hrubú stavbu bungalovu na foto za samotnú prácu 13 000€.
Myslíte si, že je to dobrá ponuka?
Mala by obsahovať všetko:
-od základov až po strechu aj s osadením plechovej krytiny. Strecha klasická nie vazniková, takže aj predpripravený krov si budu rezať na stavbe. Stavať sa bude z porfixu 30cm.
Cena neobsahuje vykopove práce bagrom (ten si musíme zabezpečiť) a dreva potrebného na šalovanie a bez materiálu samozrejme.
@pepooo1815 ťažko povedať čo u vás znamená od základov až po strechu, a čo znamená klasická strecha? sedlová? valbová?, máte v tam aj priečky? izolácie? akým spôsobom sa zakladá? aký je terén?... atď... veľmi veľa faktorov závisí na výslednej sume... takto sa ťažko hodnotí...
@jankevely 1. Valbova strecha klasicky krov nie vaznikovy. 2. cena je aj s prieckami 3. cena je aj s izolaciou zakladov. 4. Teren je velmi mierny svah. (cca 6 DTciek).
@pepooo1815 za vymurovanie nosnych stien s osadenim prekladov aj vencoviek ak si za pracu zapytaju viac ako 3 000 tak su drahy. nad 65,- za m3 (ja som dal 44,-) za murovanie mi pride chore toto musi mat partia vymurovane za dva dni. Ja som volil monolitovu platnu, takze ziadne vykopy a mulaciny navyse, salung do toho naviazat zelezo podla PD (to je praca na vykend pripadne dva), na zaliatie a zrovnanie platne no nech to robia dvaja murari 2h a ked dostanu 500,- musia byt vyskereny jak leco... a za komplet strechu (sice vaznik) v tvojom rozmere z kompletnou montazou a polozenim krytiny (vratane krytiny) som dal 10K . Aby si si to mohol porovnat :-D