Cena od projektu po hrubu stavbu

Profilova fotka
ahojte potrebovala by som poradit koľko cca treba na projekt, stavebne povolenie a hrubú stavbu ktorá sa dá zapísať do katastra ak chceme montovaný dom? viem že sa cena líši aj veľkosťou stavby tak rátajme cca 70m2 na prízemie ja som rátala tak 5000e dakujem
Odpovedať
predpokladám že cena 5 000 je chyba ze je to 50 000, ale kedze je to otázka uz sa to nedozvieme ale málo je aj 5 aj 50 napr... za 1 000 € nevybavíš ani siete voda, elktrika plyn pripojovacie poplatky, revízne správy... sachty, odpady co su v základe... len kábel z elektirckej skine do rozvodnej co bude v buducom dome, kde bude hlavný istič len ten stojí 100€ a potrebuješ minimálne cca 20m kolená ventíl... zateplenie základu... aj ked nedas zelezo, ale siete potrebuješ len šalung aby ti doska nevytiekla ta vyjde na 400-500 €
Odpovedať
wewe22 sa asi pytala kolko budu stat vsetky tie povolenia a poplatky, nie hruba stavba... pokial sa jedna o katalogovy projekt za cca 1000e a nie na mieru sity projekt co stoji aj 10.000e tak presne ako pisete ...do tych 5.000e by to malo vyjst... projekt,stavebne povoleni.a ostatne veci ktore treba pred stavbou....do 3.000e my budeme kolaudaciu riesit az na konci...tipujem to na 500-1000e tiez by som do tychto nakladov ratal naklady na stavebny dozor (ak nemate ovsem niekoho v rodine)...cize ke to cele zratate tak tych 5.000e je realna cena
Odpovedať
Profilova fotka
@gabika223 asi si to prehliadla, zadávateľka sa pýta na hrubú stavbu zapísateľnú do katastra, a kedže chce montovaný dom, tak nestačí 1 meter ako u murovaného domu, ale komplet celé nosné múry i keď montované... @wewe22, priprav si 30 tis €, 5000€ ani náhodou. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Katalogovy projekt cca 1000 eur, projekt osadenia na pozemok cca 200 eur, geodet cca 230 eur. Stavebne povolenie cca 100 eur so vsetkymi kolkami na LV atd. To uz je cez 1500 eur len na papierovacky. Pripojenie elektriny z elektrarni 220 eur. Aj pod montovany dom treba zakladovu dosku - zalezi od velkosti domu a miery svojpomoci ale min cca 3000 eur. To uz je skoro 5000 a k murom sme sa ani nedostali. 5000 je uuuplne nerealne...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som dal 1150 za projekt a vsetky papierovacky,podanie na st,urade kolky a projekt na podvrtavanie popod cestu skrz elektrinu a vodu aj s vybavopvanim 2500e,a navysujem sa o 4 dtcka skrz svah.teren tak po zakladovu dosku som dal s materialom aj robotou spolu 11000+2500projekt a papiere a skrz rozsierenia jamy na 90cm do zakladov askrz spodnej vody som doplacal este 2000 eur nakolko museli vlozit do vnutra koše so 16mm roxormi...peniaze idu ako nic a este len po deku tolkoto.....a kde su este mury atd. inak staviam STANDART 105
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?