Cena nákladov aj prác na výstavbu bungalovu 200m2

základ: 1.zameranie geodetom, výkopy, nevieme rozmer domu ale je to cca ? kubíkov betónu ryhy, dt, doska.. je to cca 30 karisieti 150x150x8 je to cca 200 beznych metrov zeleza cca 250 strmienok do toho DT 8-10 paliet hromozvod - pásovina, gulatina, svorky... odpadove rúry a vodovodne hadice + chráničky... k tomu nejaký styrodur alebo dosky na debnenie k tomu kopec spotrebného materiálu, vápno, klince dosky. spagát, apod... ako co klince.. sak pockaj ked ich naozaj pojdes kupit... tu euro tam euro položka nulová ale na konci ked si to zrátas.... urobíš základ a KOLKO 2. PORFIX 40, preklady, lepidlá, komíny priečkovky proste cele full + dovoz, vykládka sme na sume ? pred tym potrebuješ penetrák, horák, ipu.... no a ženieš múry 3. veniec... 2 kúbiky dosiek na salovanie, zelezo dalsích ?????€ 4. krov ?. 5. krytina ? hruba stavba hotová.... cena materiálu ????€ 6. ak k tomuto prirátaš cenu práce sme na sume cca 34 -35 000€ 7. okná Francúzske asi 4x 4m a zbytok klasika? garážová brána ? hruba stavba s oknami s prácou je cca ?bungalov voda,.el. plyn gberity - zatial len konštrukcie, plasthlinik, odpady, pozicanie lisovacky, chránicky, elektrika komplet materiál plus práca plyn natiahnutie hadice medenných rúrok, revízka, tlakové skúšky, hodiny ?¿??€ sme na sume kúrenie: kotol (najnižšia radová trieda), podlahovka, revízka, zapojenie ???€€€ 8. omietky strojové cca ?? poter dalsích cca 10-15€/m???? zateplenie chalupy, múrov, strechy, sanita, dlažby, rámcovo vsetko spolu dalsich€ kopu malých poplatkov som ti nerátla... vyviezt smeti na zberný dvor... taká kotva hentaký šrob, také zábradlie.. hentaká úchytka apod... Tepelne cerpadlo do 10 kW vzduch /voda, 10. Podbytky 11. Kúpeľne 2 a jedno len WC 12.garazova 6m brána 13.kuchyna 14.spálňa a 2 detske izby Chcem vedieť v akých sumách mám rátať a najme do akej sumy počítať jedna sa okres Poprad
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 1961stefan:

základ: 1.zameranie geodetom, výkopy, nevieme roz…
No, idem si urobiť popcorn ... Toto bude zaujímavé... @1961stefan Len nechápem, prečo neoslovíš firmy z tvojho záujmového okruhu a nevyžiadaš si cenové ponuky? Tak by si to mal na centy spočítané... Alebo čakáš, že ti tu bude niekto nacenovať, robiť rozpočet?
Odpovedať
Profilova fotka

@1961stefan dal si za 4 hodiny 4 temy..., drzis zatial rekord...... to si naozaj myslis ze tu niekto pre teba bude sadarmo pocitat..? guten morgen....
Odpovedať
Profilova fotka

@1961stefan Prestal som citat hned na prvom bode. Vies o tom aby si mohol vypocitat kolko coho potrebujes by si mal vediet aj rozmery domu, sposob zalozenia atd? Najskor si ujasni co a ako ma byt popr. daj si spravit projekt a potom sa mozme dalej bavit o mnozstvach a cene
Odpovedať

@1961stefan orientacne môžeš uvažovať cenu 230000 do stavu holodomu. Z tej sumy bude 60% materiál a 40% cena práce. Ďalších 25-35tis môžeš počítať zariadenie do stavu finálneho podľa vkusu a náročnosti. Podrobnejšie sumy ti určí polozkovy rozpočet.
Odpovedať

@1961stefan mňa by zaujímalo tvoj odhad, ked chceš stavať dom musíš mat aj nejaký budget plus možnosti na úver. Lebo relatívne väčší dom a chceš to vyzerá na kľúč, že akú máš ty predstavu o cenách? No povec koľko ratas ze do toho dáš na komplet a koľko z toho máš k dispozícii?
Odpovedať
Môj odhad bez nejakých prepočtov je holodom za 200 000 tisíc ak to dáš firme, ktorá nezderie do posladného vlásku. Plus nejakých 30 tisíc zariadenie domu.
Odpovedať
200m2 bungalov ultra low cost do stavu "standard" pocitaj cca 300tis, za Poprad si mozes odratat 20tis
Odpovedať
Moj skromny odhad: Ak chces normalne byvanie nachystaj si 250k svojpomoc (akoze naozaj svojpomoc) alebo 400k cez firmu. Nezabudni ze treba este zbudovat velku terasu, garaz, bazen, saunu, oplotenie, green so zavlahou :) Ak chces low cost dom tak 30% mozes dole cca.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?