Rozhodli sme sa pre stavbu domu.Od známeho kupujeme pozemok s tým,že nám postaví dom v štádiu holodom - nakúpi materiál..nemusíme sa o nič starať, my musíme dať sanitu,obklady,podlahy,dvere.... Našla som ceny za m2 stavby okolo 700-900 Eur. Je reálne za 350 E alebo sa dá nájsť aj lacnejšie? Dom má 140 m2 moderný prízemný ( rovná strecha ) a vychádza to na 49 000 Eur,čo sa mi zdá byť málo =-) =-) =-) =-)
@meganmario Ja mám 172 m2, a terasu 20 m2, tiež je zastrešená, doposiaľ ma to stálo 31 tis, Okná a gar.brána bude 9,1 tis. Spolu cca 40 tis, takže je to reálne, ale chýbajú mi omietky, zateplenie stropu, sadrokartón. Potom prídu dlažby, dvere, sanita, obklady...
Ja mám 103 m2 a na komplet bez kuchyne som na 70.000. Dosť vecí svojpomocne, materiál vo veľmi dobrých cenách a kvalitný - nešetril som. Ak by som bol silou mocou šiel po cene a nedával niektoré špecialitky tak som niekde na 65.000. Videl sie to metrami a reálne ráataj min. 600 eur za meter. Pod menej sa nedostaneš - myslím do finálnej verzie, nie hrubá stavba, alebo holodom.
@polystyren@topvideo@plamen Vďaka za odpovede,uvidím ako to dopadne. Dohodli sme sa na cene a tvrdil,že ju neprekročí :)...Ak to vypukne dám fotky,v piatok by sme mali podpisovať zmluvy a do 2 týždňov začať so stavbou,projekt doma nemáme zatiaľ ....
Ahoj, tiež sme riešili podobný problém a po hľadaní sme našli reálne ceny hrubá stavba cca 390-430eu za m2 úžitkovej plochy a holodom čo hľadáš ty za 590-640,- eu za m2 na www.domza1.sk, už aj so základovou doskou...dávaj pozor , veľa cien na webe je bez základovej dosky a potom sa to zdá lacné..:)
@meganmario Projekt daj ako prílohu zmluvy. Do zmluvy napíš že cena je konečná. Na navyšovanie musíš podpísať dodatok k zmluve, a ten nepodpíš. Môžete dať do zmluvy časti stavby (základy, múry, strecha...) a čiastkové platby za ne, a keď nebudeš spokojný, tak po prvej čiastkovej platbe už nebude ďalej pokračovať.
Zmluvu si určite prečítaj a nechaj si čas aby si pochopil čo je v nej napísané. Nejaký týždeň navyše je nič, keď už aj tak začínaš stavať v strede leta.
Zožeň si nezávislý stavebný dozor, ktorý bude priebežne dozerať na kvalitu prác. Ty sa tomu nerozumieš a môžu ťa obabrať. Nejaká tisícka navyše za dozor sa oplatí.
@meganmario všetko je OK, len som nepochopil tvoju vetu, že projekt doma nemáme. Znamená to, že ešte len ho idete dať robiť, alebo ...? Ono sa totiž projekt dodáva v 4 exemplároch a ešte jedna vec - stavebné povolenie ...máte? Možno sú to hlúpe otázky, ale vyplynuli z tejto diskusie.
No fakt, keď nemá projekt, tak nemá povolenie, a to vybaviť trvá mesiace. Tohto roku stavať nebude. A na projektanta by som sa tiež príliš nespoliehal. Treba si zavolať niekoho kto už staval dom aby skontroloval projekt a prípadné nedostatky žiadať opraviť, prekresliť, a až potom zaplatiť.
@topvideo@polystyren Stavebne povolenie je a projekt je len sa tam robi zopar zmien ... rusime wc hostovske a z toho urobime komoru ak bude doma davam foto 😉
@eulaliamaria Nasa cena za m2 holodomu je 350 eur je v tom doska ,tehly Wienerberger ,potery, podlahove kurenie, omietky, fasada , plot ..... Tak sme sa dohodli . Okna a obklady a proste vsetko ostatne si zariadujeme sami 😉