myslite pripraveny na stahovanie? je to realne podla toho v akom standard, ak firmou tak nizky standard + nekvalitne konstrukcne materialy ak svojpomoc tak nizky standard
Svojpomocne budeme stavat muz vie velmi vela spravit(kurenie voda odpad ) a vela ludi pozname co robia elektrinu okna stierky a podobne... a aj zlavy vieme vybavit na material....viac ako 70000 bohuzial nemame...
Urcite by som nedavala stavat dom firme ktora zhrabne 40 % z celkovej sumy ked si tristvrte veci vieme spravit/zohnat sami...a uz vobec nie aby sme pouzili pouzite veci...
@topvideo bohuzial stale je to bezna prax u podvodnych firmach, preto to pisem zeto nemaju sancu spravit alebo len velmi nekvalitne takze nech zvysia rozpocet
@erika1811 NEREÁLNE.
1/ je nereálne stavať pod 500 €/m2
2/ je nereálne myslieť si, že sa bavíme len o stavbe. Tu budú ešte siete, prípojky, poplatky... investície do odvodnenia, spevnených plôch, plotov, brán.... A čo tak poobzerať sa po niečom menšom (kompaktnejšom - so spálňami v podkroví), keď máte menej peňazí....? 8-(
Ja som si veľa vecí menežoval, zháňal, tendroval a s domom 9 x 11 m (čiže takmer polovičným) som sa dostal na sumu 85 tisíc. Je pravda, stavala miestna (4-chlapová) firmička.
Staviame presne tento dom od prodomu. Zvacsili a rozsirili sme vsetky okna v dome, pridali satnik do spalne, samostatny zachod ku vstupnej predsieni aj s odkladacim "satnikom" pri vstupe atd... Firma ti hrubu stavbu bez okien/dveri postavi za 50tis eur. Mame to overene. A to je bez pripojok, povolenia a vsetkych ostatnych vedlajsich vstupnych veci.
Urcite si najdite mensi dom, tento je dost velky na vas rozpocet. Lebo aj keby ste to stavali kompletne svojpomocne roky, tak by ste z toho rozpoctu nevysli. Moooozno s uplne najlacnejsimi materialmi svojpomocne. Ale silno pochybujem. Vela stastia v kazdom pripade