chcem sa spýtať ako vám to vyšlo s peniazmi,koľko percent tvorila hrubá stavba+okná+garáž s dvermi +komín, bez---- elektiky, kúrenia, vody z celkovej sumy za celý dom s fasádou +kuchyňou,spotrebičmi+vstavané skrine, to celé bez záhrady a plota či zariadenia-nezabudovaného do stavby.Viem,že je to samozrejme závislé od asi tak 1000faktorov ale aj tak by som to rada dajako zmapovala 8-) a vytvorila si aspoň hmlistý obraz
Cele dokoncenie sa ma realizovat cez predavajuceho resp. realitku. Dohodli sme sa ze mi vypracuju detailnu cenovu ponuku na dokoncenie tak som zvedavy. Cena ma byt bez kuchyne a veskereho zariadenia a strop je hotovy (betonovy).
tak dostal som takuto predbeznu ponuku:
studna 650
cisticka odpadovych vod 2500
el. kotol, (+ bojler) spolu s nádržou na TUV 2000
vodna podlahovka 3000
sadrove stierky 3600
dokoncenie fasady (+15 EPS) 9000
izolacie podlahy 10cm EPS : 3000
izolacia stropu 30 nobasil: 2700
krb: od 2500
dlazba na chodbe, v obyvacke, kuchyni a spalni 1500
plavajuca podlaha vo zvysnych dvoch izbach: 1000
kupelna komplet (sanita, obklady, ...) 5000
osobne si myslim ze je to dost prestrelene..Co vy na to?
@tpu my prave stavame a podla mna to prestrelene nie je...ak teda nechces tam mat vsetko len to najlacnejsie, lebo za tieto sumy, co mas v rozpocte sa daju kupit uz celkom dobre veci
no ja som na to isiel na to takto
napr: izolacia strechy kde treba v podstate len polozit nobasil (cize min. prace) tak m2 vychadza na 22e. Pri com je cena 300mm nobasilu sropneho cca 12e/m2 (a to hned na prvej stranke ktoru som otvoril). Alebo fasafa vychadza 75e/m2 co je podla toho co som tu cital tiez dost prehnane (cca dvojnasobok). tak isto si myslim ze je prestrelena cena izolacie podlahy. Zvysok by mozno mohol byt +/-.