Z drobnej stavby monumentálna, čo s tým?

Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť s tým, že sused mi v tesnom susedstve na ohlasovačku postavil "drobnú stavbu" - prístrešok pre autá, ktorá je v skutočnosti monumentálna (6,7m x 12m x 3,22m výška). ŠSD mu to stopol, naťahuje sa to už od r.2004. Teraz prišlo rozhodnutie o dodatočnom povolení stavby, bez akéhokoľvek môjho súhlasu. Stena môjho RD je hraničná medzi našimi pozemkami a ten monumentálny prístrešok sa tiahne 12m pozdĺž môjho domu len 60cm od mojej fasády. Navyše železobetónová strecha toho prístrešku bola ako na hultváta postavená spôsobom, že priečne križuje moje 2 eurookná, takže v kúpelni mám tmu. Nemá odkvapy, všetko mi to podmáča základy RD. Vypisujem už 20 rokov námietky, najnovšie odvolanie. Na SÚ sa vystriedali už 3 x Ing.arch. Raz to chceli susedovi dokonca aj zbúrať. Mám už toho všetkého akurát dosť. Sused si postavil v mojom tesnom susedstve - na hranici pozemkov dve takéto monumentálne stavby (druhá stavba má hraničnú plochu medzi našimi pozemkami až 34m2 je to plot a stena letnej kuchyne o výške 5m). Všetko to prešlo na ohlasovačku bez môjho súhlasu. Obe stavby zatiaľ stoja a ja sa len roky prizerám neschopnosti SÚ a vypisujem námietky. Viete mi niekto poradiť ako sa účinne brániť?
Odpovedať
Profilova fotka
Obcan za dverami
Odpovedať
Tak ako woldymyr napisat. Nic ine ako medializacia nepomoze uz asi v tomto pripade.
Odpovedať
Profilova fotka
@mishaluke147 obcan za dverami, sudne opatrenie, protest prokuratora....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mishaluke147:

Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť s tým, že s…
@mishaluke147 Obráťte sa na Okresný úrad, odbor bytový s tým, že nesúhlasíte s DSP. Mala som presah susedovej strechy nad môj pozemok a dvakrát DSP zrušili a strecha je stále čiernou stavbou. Vy tam toho máte viac, napr. bránenie svetla, bez odkvapov nedostane kolaudáciu. Neviem, aký starý je Váš dom, že stojí na hranici pozemku. Určite by som sa poradila s odborníkom.
Odpovedať
Ďakujem veľmi pekne, voči súdom mám rešpekt, sused je totiž Ing. Arch. - konexie, z dvoch štvorstranových námietok si na SÚ vytrhli cielene z kontextu len tie námietky, kde nebolo uvedené že to bolo prvotne postavené bez môjho súhlasu ako drobná stavba. Proste korupcia ako vyšitá. Ten dom má už vyše 100 rokov, ale som naň citovo napojená, spomienky, detstvo... len sused mi z toho robí toxické prostredie :-(. Neviete prosím ako postupovať v prípade zaujatosti SÚ v prospech suseda? Kde sa sťažovať? Na okresnom SÚ? Ďakujem
Odpovedať

Ďakujem veľmi pekne, voči súdom mám rešpekt, suse…
@mishaluke147 to ze moze mat konecie na stavebnom urade neznamena ze ma na sude. Navyse mozes na sude (ako aj na urade) namietat zaujatost.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pariam27652:

@mishaluke147 Obráťte sa na Okresný úrad, odbor b…
@pariam27652
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@mishaluke147 to ze moze mat konecie na stavebnom…
@sousedekovci89 Ten sused sa už súdi s celým mestom, on má bohaté skúsenosti s našim súdnictvom, ja žiadne. A pri tom všetko čo počúvam o súdnych procesoch neviem, či mám na to zbytočné financie...ale postupne sa to akosi celé vyvíja tým smerom i keď proti mojej vôli. Bez boja sa určite nevzdám. Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pariam27652:

@mishaluke147 Obráťte sa na Okresný úrad, odbor b…
@pariam27652 Prosím Vás pod odborníkom máte koho na mysli? Ďakujem
Odpovedať

@sousedekovci89 Ten sused sa už súdi s celým mes…
@mishaluke147 treba dobreho pravnika, a dostat to na sudy/urady mimo regionu. Medializacia je tiez "kuzelna" vec.
Odpovedať
Profilova fotka

@pariam27652 Prosím Vás pod odborníkom máte koho…
@mishaluke147 medializácia. Osloviť televízie, miestne noviny...
Odpovedať
medializacia medializacia medializacia.....v dnesnej dobe socialnych siet to nemoze byt problem. Kludne by som zacal nejakym blogom, napriklad aj na dennikN/Sme. Dat to napisat niekomu nech to ma hlavu a patu a hlavne kopec fotiek. Jedna fotka je viac ako 100 slov. A drzim palce samozrejme
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@sousedekovci89 Ten sused sa už súdi s celým mes…
@mishaluke147 drzim vam palce, aby sa to podarilo nejak vo vas prospech vyriesit. aj ked podla toho, co pisete, to bude asi dlhy a tazky boj, ale netreba sa vzdavat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?