Odpoveď na príspevok od webster11:
AHOJTE. Poraďte prosím čo robiť ak je krivá podla… @webster11 Skúste sa popozerať po suchej podlahe. Posyp + OSB doska. Schodík pri vstupe bude ale asi navhodnejšie riešenie.Odpoveď na príspevok od webster11:
AHOJTE. Poraďte prosím čo robiť ak je krivá podla… @webster11 niečo podobné sme mali kedysi v jednej izbe. Kým tam bol koberec, tak si nikto z nás vôbec neuvedomil, že je krivá podlaha. Až keď prišiel obkladač a z plánovaného množstva lepidla bol zrazu trojnásobok (jedna strana cca 5cm nižšie). Bol to aziat a pomaly jeho prvá robota tu, ale spravil to do roviny s lepidlom a drží to 20 rokov. Ale teda ničomu nevadila aj tá krivá podlaha predtým, lebo koberec sa prispôsobil. Tu by sa dala tá jama vyrovnať spádovým betónom (napr Flexbeton), ten môže ísť od hrúbky 10mm. A potom ten prechod už len zjednotiť. Na to pôjde plávajúca podlaha či dlažba?Odpoveď na príspevok od webster11:
AHOJTE. Poraďte prosím čo robiť ak je krivá podla… @webster11 Na vyrovnanie môžte použiť betón ale súčasne ťaháte flexi.lepidlo ktoré ťaháte hrebeňom a hneď naň dávate potrebnú vrstvu betónu. Jednoduché,lacné,funkčné,odolné.😉Odpoveď na príspevok od marsdm:
@webster11 niečo podobné sme mali kedysi v jednej… @marsdm plávajúca podlaha... Neviem ako to spraviť fakt... 5-6cm lepidla si neviem predstaviť + doba schnutia by bol extrémOdpoveď na príspevok od profistavbari:
@webster11 Na vyrovnanie môžte použiť betón ale s… @profistavbari tak hrebeňom aby sa do drážok vlial betón? Ci kvôli čomu? A ak pôjdeme až do nuly tak to tam bude praskať nie? Neviem si predstaviť ako to myslite. Ale znie to zaujímavo a hlavne lacnoOdpoveď na príspevok od treborztv:
@webster11 Skúste sa popozerať po suchej podlahe.… @treborztv známy ma tu suchu podlahu a dodnes ľutuje, to by som nechcelOdpoveď na príspevok od webster11:
@marsdm plávajúca podlaha... Neviem ako to spravi… @webster11 Flexbeton. Ten sa bežne používa aj na spádovanie spŕch keď sa vynechá poter v danom mieste a schne normálne rýchlo. Poznám aj rýchlo schnúce materiály ale to stojí x-násobok a je to zbytočné v tomto prípade.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@webster11 Flexbeton. Ten sa bežne používa aj na … @marsdm myslíte ten Baumit FlexBeton 25kg? Cca 8€ stojí mech. To nepôjde z toho extrémnej množstvo? Píše od 10mm-40mm a nám treba 5.5cm cca. To asi nebude dobre ci? Podlahovým polystyrénom by sa to nedalo nejako?Odpoveď na príspevok od webster11:
@marsdm myslíte ten Baumit FlexBeton 25kg? Cca 8€… @webster11 treba zrátať koľko toho treba, takto z fotky sa nedá povedať či tam ide 5 vriec alebo 20. Veď koľko je to cca m2 v tej hrúbke 6cm a koľko je to v tej menšej? V tej hrúbke 6cm sa môže dať klasický poter, tam kde je spád sa dá spádový.Odpoveď na príspevok od mgx:
@webster11 ak je to pivnica, tak najjednoduchsie … @mgx je to detská izba, podpivničenáOdpoveď na príspevok od webster11:
@profistavbari tak hrebeňom aby sa do drážok vlia… @webster11 betónom pôjdete až do bodu kedy už nebude mať zmysel keďže takú hrúbku zvládne aj lepidlo😉. Lepidlo tam musíte dať ako spoj medzi starým a novým betonom inak vám taká tenká vrstva betónu nebude držať na starom podklade. A áno je to lacné riešenie.Odpoveď na príspevok od webster11:
@profistavbari tak hrebeňom aby sa do drážok vlia… @webster11 Čomu nerozumiete? Natiahnuté lepidlo a hneď na lepidlo dávate betón.Odpoveď na príspevok od profistavbari:
@webster11 betónom pôjdete až do bodu kedy už neb… @profistavbari a aká je tá hrúbka ktorú minimálne môžem dať betónom? A to lepidlo sa má natiahnuté hrebeňom a ihneď liať betón? Neviem ci to stihnem hneď pokiaľ namiesam betón tak lepidlo vyschne alebo to nevadí?Odpoveď na príspevok od profistavbari:
@webster11 betónom pôjdete až do bodu kedy už neb… @profistavbari je to možné nejako aj tým podlahovým polystyrénom poriesit?Odpoveď na príspevok od webster11:
@profistavbari a aká je tá hrúbka ktorú minimálne… @webster11 Vedro lepidlá vedro betónu. Miešať súčasne a rovnako tak nanášať. 8mm hrebeň vám stačí. Žiadna minimálna vrstva nieje. Od 0 lepidlom az po hrúbku kedy moste už použiť betón(frakcia Kamenica betónu)Odpoveď na príspevok od mgx:
@webster11 EPS je makke, popraska ti nivelacka. M… @mgx prečo by popraskala nivelacka. No nemám miesto a teraz co?Odpoveď na príspevok od profistavbari:
@webster11 Vedro lepidlá vedro betónu. Miešať súč… @profistavbari a od kedy už môžem použiť betón? Koľko cm? A vedro betónu myslíte ten z mechu alebo normálne miešať v miešačke?Odpoveď na príspevok od mgx:
@webster11 lebo EPS pruzi. Vsak skus, pochopis (a… @mgx tak trochu si na omyle ako pri každej diskusii. Vyzbijat to nemôžem lebo pod tým je pivnica. Suchá podlaha nie. Volal som už jedného a pozrel povedal ze polystyrén a vyhrať sa s týmOdpoveď na príspevok od webster11:
@mgx tak trochu si na omyle ako pri každej diskus… @webster11 ako hranie to zacne a a ako hranie to aj skonci - bude to po tebe musiet niekto "upratat"...Odpoveď na príspevok od webster11:
@profistavbari a od kedy už môžem použiť betón? K… @webster11 Aky bude pôvod betónu je jedno. Betón od takého hrubky kedy vám to nerovnosť už umožňuje. Neviem ako to lepšie vysvetliť...Odpoveď na príspevok od minoo:
@webster11 ako hranie to zacne a a ako hranie to … @minoo no ale bude to robiť majster predsa murárOdpoveď na príspevok od mgx:
@minoo zbytocne sirit evanielium, stavbarsku hlup… @mgx vieš čo? Budem musieť na teba napísať nejakú sťažnosť adminovi lebo toto není normálne co robíš, každú jednu moju diskusiu komentujes takými blbými rečami ako keby si bol majster sveta.. Veľký inžinier s okukiarikmi len žeby ti raz nepadli tie okukiariky z hlavyOdpoveď na príspevok od webster11:
@mgx vieš čo? Budem musieť na teba napísať nejakú… @webster11 a co chces nahlasovat ze ti tvoje spekulacie ktore fungovat nebudu sfukol paru vetami reality? 😃Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@webster11 a co chces nahlasovat ze ti tvoje spek… @sousedekovci89 ja nechápem čo je zlé dat na podlahu lepidlom eps, na to podlozku pod plávajúcu a tak plávajúcu... Takto mi to radi majster, ja sa pýtam ci to tak môže byt a len ma tu každý uráža. A ďalšia vec ze trepe 2na3 lebo nevie o co sa jedna aj keď 2x napíšem ze sa nedá robiť betón a dat nový lebo to je podpivničene a on tu aj tak napíše že je taká možnosť aj keď nie je. Suchá podlaha tiež nie je a ten spôsob lepidlo betón mi nikto nechce na okolí spraviť lebo to tak nerobili.. Tak sa radím.. Od toho toto fórum je. @Admin by sa ma mohol zastaťOdpoveď na príspevok od webster11:
@minoo no ale bude to robiť majster predsa murár @webster11 Nezabudni mu povedat, nech si neberie vysoke topanky. Ze ked sa teda dohra s polysom a potom bude nanho este potom musiet majstrovat naslapnu vrstvu (daku nivelakopoteroepsklebrovu hru predpokladam), aby si hlavu netlkol, vzhladom na tych 2,2m. Inak vyska dveri bude tiez zaujimava...