Odpoveď na príspevok od chillibubble:
Mam taku otazku ohladne prerabania stareho(53 roc… @chillibubble Ja som taký dom kúpil a komplet prerábal všetko. Elektrina bola síce meď, ale tiež 1,5mm, navyše zásuvky vo výške vypínačov.. Voda v železe, prietok mizerný- zanesené trubky. Niektoré odpady sa ani nedali prepchať. Ani som neuvažoval nad tým, že by som nechal niečo zo starej infraštruktúry. Všetko nové. Teda okrem parkiet, tie som zrenovoval, lebo boli krásne zachovalé.Odpoveď na príspevok od zicher:
@chillibubble Ja som taký dom kúpil a komplet pre… @zicher a robil si si to sam? kolko to asi trvalo? myslim komplet dom prerobit.Odpoveď na príspevok od chillibubble:
@zicher a robil si si to sam? kolko to asi trvalo… @chillibubble ... v 30-tke to trvá jednu sezónu,.... v 40-tke 1 - 2 roky,.... v 50-tke kombinuješ stavebné práce so sedením v čakárni u ortopéda,... no a v 60-tke už viac premýšľaš, než fyzicky makáš... Tak sa zadeľ do ktorej skupiny patríš Ty, alebo Tvoj manžel,... a máš odpoveď. 😅Odpoveď na príspevok od petersd:
@chillibubble ... v 30-tke to trvá jednu sezónu,… @petersd obaja medzi 30 a 40 :-)Odpoveď na príspevok od roman_x:
Rozdiel v cene je príliš veľký, neváhajte. @roman_x takze myslis ze do tych 140 tis. sa s prerabkou zmestime? ide o 3 poschodovy dom, kazde poschodie cca 87m2(dole je garaz, chodba, technicka a 1 mensia miestnost)Odpoveď na príspevok od chillibubble:
@zicher a robil si si to sam? kolko to asi trvalo… @chillibubble svojpomocne.. ja so ženou také tie vnútorné práce, eletkrina, obklady, vodarina.. ALe na kúrenie som mal kúrenára, lebo som šiel do železa, nie hlinoplastov a medi. Mám okrem plynového kotla aj krbové kachle s výmenníkom, tam som si nemohol dovoliť cínovanú med, alebo lisovaný hlinoplast a nemám acetylénovú zváračku. A tiež strecha a fasáda bola cez firmu. Ostatné svojpomocne. Vnútorná časť bola hotová za 5 mesiacov. Fasádu a zateplenie sme realizovali až nasledujúci rok. Rovnako zobývatelnenie podkrovia o další rok neskôr. Ľutujem iba to, že som do toho nešiel skôr. Kvalita bývania s činžiakom je neporovnateľná.Odpoveď na príspevok od chillibubble:
Mam taku otazku ohladne prerabania stareho(53 roc… @chillibubble ja som prerábal rozvody vody , kúpeľňu nanovo , kuchyňu zmenila dispozíciu, elektrina našťastie v trubkách, nie je problém hocikedy zmeniť,už na 30r. rodičovskom, následne po daľších 15 r, nové okná,podlahy plávajúce,dlažba, čiastočné zateplenie, zmena kúrenia doplnený i krb, čiatočným rekonštrukciám sa nevyhneš ani v budúcnosti, mení sa počet osôb a tým aj využívanie ostatných miestnostíOdpoveď na príspevok od dedo758:
Ten starší by som aj ja bral. Ale začal by som od… @dedo758 strech je plocha, bude sa riesit ale asi az neskor. nie je to akutne, nezateka tam. dispozicne sa menit nebude. maximalne jedna-dve priecky pojdu dole. nove sa robit nebudu.Odpoveď na príspevok od mgx:
@chillibubble doporucujem obetovat 200-300e do in… @mgx bola tam staticka. pozemky v meste bohuzial nie su a ak raz za rok-dva ano, tak minimalne za polovicu ceny tohto domu. takze chceme kupit a ked tak opravit, ako stavat novy.