Odpoveď na príspevok od mgx:
@pealu pri dobetonovani podlahy sa pomery v pivni… @mgx ďakujem moc za odpoveď. Môžem ešte skúsiť nazrieť pod steny aká HI tam je. Alebo je to vzhľadom k veku stavby ( 50r ) jedno ? Myslíte že to treba v každom prípade podrezať alebo injektovat ? Nieje mi celkom jasné ako ste to mysleli s týmto - " pri dobetonovani podlahy sa pomery v pivnici totalne zmenia, predtym Vam vlhkost isla do plochy, teraz sa bude tlacit do stien. " Mohli by ste mi to podrobnejšie vysvetliť ? ĎakujemOdpoveď na príspevok od mgx:
@pealu pri dobetonovani podlahy sa pomery v pivni… @mgx riesim nieco obdobne a zaujimalo by ma aky ma zmysel davat hydroizolaciu na deku na prvom nadzemnom podlazi ked doteraz tam 50r prakticky ziadna nebola. Dom podpivniceny - suchy. V pripade ze by nejaka vlhkost isla hore tak to aj tak treba riesit od spodu nie? V com mi pomoze izolacia deky na prvom poschodi ked vlhkost pojde od spodu a treba ju odstranit tam. Pochopil by som to pri stavbe priamo na terene ale nerozumim tomu na nadzemnom podlazi. dikesOdpoveď na príspevok od mgx:
@karl587 preberali sme hydroizolaciu na prizemi, … @mgx no ja som to pochopil tak ze je to nadzemne podlazie. nech to @pealu ked tak ozrejmi ako to myslel/aOdpoveď na príspevok od karl587:
@mgx no ja som to pochopil tak ze je to nadzemne … Ahojte, no ja som to myslel tak, že máme podpivničenú chalupu ( pozemok je vo svahu , len polovica pivnice je pod terénom ) a hneď nad pivnicou ( prvé nadzemné podlažie ) je 10cm ŽB deka a na nej bola cca 10cm vrstva škváry. Škvára bola od ŽB dosky oddelená terovym papierom - keďže térový papier nieje HI, tak predpokladám že to bola v podstate len separačná vrstva. Vidím čo spomínal @karl587 - má v takomto prípade teda zmysel pôvodný térový papier nahrádzať lepenkou ? Skladba podlahy bude ŽB doska , polystyrén, sys. doska + podlahovka a poter. ĎakujemOdpoveď na príspevok od mgx:
odpoviem obom. ak deku nezateplujem alebo nemenim… @mgx Ďakujem za objasnenie.