Zdravím. Prosím vás manžel robí svojpomocne terasu (balkón) na poschodí. Vychádzať sa bude rovno z obývačky. Bude orientovaná na východ. Chcem sa poradiť ake máte skúsenosti otvorenú terasu, alebo zakr
@denne73 ked som videl tu fotku, tak som si tiez pomyslel, ze ta teraza je uplne zbytocna. Ale ked ju uz robite, tak by som ju isto zakryl, lebo chcem vidiet toho odvazlivca, ktory tam bude sediet, ked bude taketo teplo ako je teraz.
@denne73 mame L-kovu terasu na poschodi cca 40m neprestresenu, je tam na casti markiza. Banujem, ze som nedal aspon cast napevno prekryt. Na zemi mam keramicku dlazbu na tercoch, ked sa to nahreje, je tam peklo, cez leto sa tam moc neda byt cez den. Foto v albume.
@vykricnik to sa ta spytam ked budes starsi, ci tiez budes len na slnku sediet. Ide o to, ze clovek je vonku a zaroven nepecie na neho slnko ale je pekne v tieni.
@benko3387 V týchto dňoch, je jedno, či si v tieni alebo na slnku, vonku nevydržíš. Zožerú ťa komáre. V tieni je to asi ešte aj horšie.
Možno nie vo všetkých regiónoch je to tak teraz, ale u nás, na Záhorí je to bojové pole. Na záhrade ani nemôžem nič robiť.
@benko3387 Možno preto ta terasa lebo mam úzky balkón rovno na ulicu a ti paparazzi no nebudem sa rozpisovať. Určite si chcem kávu vypiť v súkromí a to terasa orientovaná do opačnej strany smerom do záhrady za dom určite spĺňa 😉
Kedze je na vychod - rano tam bude piect slnko. Ku veceru tam bude chladno kedze od obeda tam bude tien.
Inak niekedy pozor na svojpomoc... aj to vymurovane bola svojpomoc co? Ten preklad je tam len asi na okrasu.... je polozeny z kazdej strany po 5 cm?
@denne73 preklad je to cervene nad dverami.... a na kazdu stranu by mal byt polozeny na 15 cm.. ale podla foto je to cca 5 cm po oboch stranach... a potom to vymurovanie nad tym... ach jo 😞
Tato stavba podlieha stavebnemu povoleniu. Takže isto mate projekt ktory je schvaleny...treba postupovat so strechou tak- ako je naprojektovana...ak projekt nemate, jedna sa o čiernu stavbu. tot vše.