Ahojte,
tento rok budeme rekonstruovat dom. Pozeram si teraz nacenenie celej rekonstrukcie, a vidim tam napriklad takuto polozu:
Dodávka podlahy hr 32 mm 66m2, cena za m2 30eur.
Tak som si trochu guglila, ze co su to za podlahy. Vyzera to tak, ze ide o cementotrieskove dosky, aspon podla ceny.
Ked som vsak hladala, co to moze byt, nasla som aj dlazkovinu, drevene dosky, hrubka 32mm, za 10 eur za meter. Je nevyhnutne pouzit tu cementotrieskovu dosku? Neda sa namiesto nej pouzit bezne drevo? Predsa len, dost by sme usetrili :-)
Dakujem
Na tú cementovotrieskovú dosku sa ukladajú parkety ,plávajúca podlaha.Táto doska je na to veľmi vhodný materiál.Je odolná voči vlhkosti dobre roznáša zaťaženie takmer odolná voči rozpínaniu,A práve toto nedokážu tie obyčajné dosky.
urcite je to lepsi material, ako dosky, to chapem. a na prizemie by sme ich teda zrejme pouzili. ale mozno na poschodie by sme nemuseli. Da sa to urobit aj z tych "beznych" dosiek?
Nedokážem vám poradiť.Neviem prečo vôbec sa tam dáva asi( Cetris).Keď už dosky tak prečo rovno neurobiť palubovku.Mám doma v obývačke neviem si ju vynachváliť.
A co se zeptat toho, kdo tu nabídku zpracoval, co tím myslí. To je hrozně obecné vyjádření, není specifikované, co to je, může to být piesok, beton, kameň, cetris, OSB, dlažba, izolace+lamino . KDo ví ?.
Nevím, co máte v domě teď a jak se to bude likvidovat. Něco jiného může být v přízemí, něco jiného v patře. Všechny desky, cetris a OSB se dávají dvojitě, tj 2x16 mm, to je pak ta hrúbka 32 mm.
Ak by som mal poradiť ,musel by som vidieť tie podlahy stav v akom sa to nachádza.Prečo cementodrevo prečo nie niečo iné .To sa nedá len tak od brucha streliť .Prečo nie podlahový sadrokarton,je lacnejší ako 30€/m2 atd....
prispevok od honzajs je vystizny, chcelo by to konkretizovat od dodavatela. Ale na poschodi by som si dal hlavne zalezat na akustike podlahy. Ak mate trebars dreveny strop oto viac... Tieto dosky vzasade sluzia ako roznasacia vrstva na krocajovej izolacii. (nahradzaju mokry cementovy alebo sadrovy poter). Vzasade kazdy velkoplosny material typi cementotrieskova doska, sadrovlaknita doska, OSB doska mozu byt na tento ucel pouzite. Na ne sa potom dava finalna naslapna vrstva. Ak by ste chceli pouzit priamo drevenu podlahu (palubovku) bez roznasacej vrstvy, musel by sa spravit dreveny rošt na ktory by sa kotvili. Rošt je dolezite akusticky odizolovat od nosnej konstrukcie stropu.