Odpoveď na príspevok od peter9034:
Zdravím strechári, prerábame dom z roku cca 1965 … @peter9034 My sme robili 3. ale bez vaty nakoľko ako píše @sousedekovci89 medzi obytnými poschodiami netreba zateplovať. My sme to zhodili aby sme nemali dva stropy a neznížili si výšku miestnosti. Ešte je 4. alternatíva a to všetko dole a priznané trámy.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
Medzi obytnymi posxhodiami nepotrebujes tepelne i… @sousedekovci89 ja si myslím ze aj medzi obytnými poschodiami sa izoluje, 5cm stačí.Odpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 ja si myslím ze aj medzi obytnými… @st89 nema to zmysel, teplo prirodzene stupa nazor, co zabrzdis medzi podlaziami sa ti premiesa schodiskom. Medzi poschodiami ma zmysel jedine krocajova izolacia v pripade ze je prenos hluku vyraznejsi.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 nema to zmysel, teplo prirodzene stupa nazo… @sousedekovci89 však krocajova izolácia je zároveň aj tepelná v tomto prípade.Odpoveď na príspevok od st89:
@sousedekovci89 však krocajova izolácia je zárove… @st89 krocajova moze ist aj vo vrstve zhora a nemusi to byt rovno vata.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@st89 krocajova moze ist aj vo vrstve zhora a nem… @sousedekovci89 áno keď to pôjde zhora môže to byť kľudne aj podlahový polystyrén s krocajovym utlmom, ktiry je zároveň aj výbornou tepelnou izoláciou. Hrúbka 5cm.