Odpoveď na príspevok od johny29:
@mellie111 Keby to bolo par tisíc tak ozaj kašla… @johny29 ak cches ist do rekonstrukcie tak urobte rekonstrukcie tak ako ma byt vsetko podla preddpisov, nechajte tie steny aj strop nad prizemin a nadstavte podkrovie. Mate krasne priestory: suteren, prizemie a podkrovie. Suteren a prizemie urobte teraz, podkrovie ked nasetrite nejake peniazky. Chodte do toho s dotaciou a 19tis je velky peniaz, navyse ak usterite este na hrubej stavbe a nejakych pracach, tak dokopy mozte usetrit aj 50tis, Logika niektorych na modrej streche je zbrutat velke priestory a postavit nove mensie :D :D :D, to je pre mna neakceptovatelne.Odpoveď na príspevok od mellie111:
@johny29 za omietkou nezistia ci je stara alebo n… @mellie111 Asi sa tu nerozumieme. Pôdorys domu, veľkosti či poloha okien sa bude robiť podľa projektovej dokumentácie. A či ta stena bude stará alebo nová na to nemá absolútne žiadny vplyv. Ak sa zmení veľkosť okna tak to bude vyzerať rovnako na starej aj novej stene. To či takéto veľké zmeny(zmena pôdorys, veľkosť poloha okien) sú prekážka pre žiadosť o dotáciu som si overil na tel. linke, kde mi potvrdil, že to je nepodstatne. Ale pôjdem si to ešte overiť osobne na pobočku. Práve stavebnému úradu bude vadiť ak nechám stenu akože len na papieri, ale to by musel niekto udávať.Odpoveď na príspevok od st89:
@johny29 ak cches ist do rekonstrukcie tak urobte… @st89 Ono takto by to bolo ozaj najjednoduchsie a este by nam ostali krasne vysoke stropy. Len tym ze by sme boli 1,3-1,5m nad zemou. By to znamenalo schody do domu na terasu a velky sklon do garaze v dome(1,5m na 4.5m).Odpoveď na príspevok od johny29:
@st89 Ono takto by to bolo ozaj najjednoduchsie … @johny29 no ved a to je dobre, radsej budem mat vyssie dom ako novostavbu zarovnanu s travnikomOdpoveď na príspevok od mgx:
@johny29 rekonstruoval som uz vela starych domov.… @mgx "... Prva vec, chce to obhliadku aut.stav.inzinierom alebo stav.inzinierom, ktory ma skusenosti s prerabkami. Vhodne napisat aj kde to je, mozno vam niekoho v okoli poradim. Drzte sa!" Ahoj, vedel by si poradiť niekoho na obhliadku v okolí Martina?