Rekonštrukcia prístavby

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň. Chceli by sme rekonštruovat túto prístavbu na ktorej je osobitná strecha a spraviť z nej detskú izbu. Pod touto miestnosťou je pivnica ktorej plafon som zateplil 10cm polystyrénom. Na streche je 20cm vaty. Aj tak je dosť studená ta izba takže počas rekonštrukcie by bolo vhodné to nejako po riešiť. Plafon je prehnuty chcem ho dať dole. Viete mi prosím poradiť ako na steny, plafon podlahu atď? Je to dosť nízka izba. Chceli by sme tam aj získať nejaké cm tým plafonom nejako. Je tam omietka nejaké steblá a drôty.... Poter z podlahy by som chcel vybrať celý a dat tam tvrdený polystyrén a na to novelacku? Ci? Neviem ci dobre rozmýšľam... Steny obit az po múry? Páchne to dosť aj starinou. Ci obit iba kde to ide? Ostatné len oskrabat? Co na to potom? Rozmýšľali sme Knauf MP75. Chceli by sme si co najviac spraviť sami a potom zavolať nejakého majstra co nebudeme vedieť. Potrebujeme však rady ako na to a co a ako vlastne spraviť. Veľmi pekne Vám ďakujem vopred.
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@webster11 ono ani ten strechar nemusi byt daleko…
@sousedekovci89 dnes by mal prísť pozrieť tak uvidíme co povie
Odpovedať
Profilova fotka
@webster11 su 2 moznosti, bud dat dole strechu a nove tramy alebo podla mna omnoho lacnejsie riesenie, SDK na nezavislej konstrukcii (medzivrstvu mozes vyplnit vatou). Mozes pouzit aj priamy zaves, ale to ma riziko, ze to bude zasa padat pri zatazeni. Vyska miestnosti dole je kolko? Ak chces ziskat viac cm, lacnejsie je vyburat spodok, urobit zateplenie podlahy, a pripadne rovno podlahovku. Vrch do 1000ky, spodok na 1 izbu detto.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@webster11 su 2 moznosti, bud dat dole strechu a …
@mgx takže chlapi je to takto, že prišiel strechar, pozrel zo spodu, áno prasknutý starý hranol plus dosť už zničený nemá pre mňa dobrú správu lebo to musí ísť dole strecha a treba vymeniť 5 hranolov. Stále som mu hovoril ze ja sa pamätám keď to robil ze tam dával nejaké dosky ci hranoly ci co neviem. A rozrezal fóliu a zistil ze tam sú 7.5x15cm neviem ako sa volajú hranoly. A ze boli použité kvôli tomu aby bol väčší spád nejako nad tými hranolami, niekde sú vedľa hranola kvôli spadu. Takže na koniec povedal ze to skúsia zo spodu nadvihnut a pri chytiť k tým 7.5x15 cm ktoré su tam položené na výšku... Menené to bolo pred 6 rokmi takže uvidíme ako sa im to podarí...
Odpovedať
Profilova fotka
@webster11 ak je to co je v strede hranol, ktory to drzal pokope, tak sa musel kupat vo vlhkosti. Ta parozabrana mala byt pod nosnymi prvkami, nie nad nimi/medzi nimi. Pri tejto fotke si myslim, ze lacnejsie to bude spravit poriadne nanovo (a mat projekt).
Odpovedať

@webster11 ak je to co je v strede hranol, ktory …
@mgx možno sa kupal pred tým než sa menila strecha. Neviem. Parozabrana keďže je nad nosnými prvkami tak sa od výmeny strechy asi hranoly nemohli logicky kúpať... Tak lacnejšie to spraviť nanovo asi nebude keďže tam hranoly 7.5x15cm sú, na výšku položené. Takže by asi bolo zbytočné to dávať celé dole ak to budú vedieť zo spodu prichytiť nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@webster11 ak to vedia urobit zo spodu, za skusku to stoji... ak je tam 5ks 7.5x15 to by malo na dany rozmer a zataz stacit....na druhej strane, sklon je maly a ak to uz menis, preco nedat 15x15.... ale nie som strechar. a pocitat sa mi to nechce...
Odpovedať

@webster11 ak to vedia urobit zo spodu, za skusku…
@mgx sklon BOL malý pred 6 rokmi a AJ preto tam dávali 7.5x15cm hranoly a spravili väčší sklon. Ako momentálne tiež nie je veľký to je fakt. Je malý ale postačujúci. Aby sme iba kvôli sklonu dávali dole celú strechu nemyslím si ze je logické. Prehnuty je inak stred, okraje sú OK. Je tam 6ks 7.5x15cm len šiesty je už vedľa kde je wc oddelené stenou ale strecha je ta istá... Na záťaž stačiť? Viete aká tam je záťaž?
Odpovedať
@all poradí mi niekto ze co teda na 1.podlahu aby nebola chladná? Chcem dat von poter 3cm. Pod tým je železobetón a pod tým pivnica. Z pivnice som strop zateplil 10cm polystyrénom. Co však na tú podlahu? Iba nový poter? Vysoko ísť nemôžem kvôli výške miestnosti. 2.steny.. Obit az po múr celú omietku? Ci iba tam kde to ide a ostatné len namočiť jarovou vodou a oskrabat? Ci? Co je vlastne lepšie, dat novú omietku alebo na toto sieťku lepidlo a tak niečo sadrové... Poraďte prosím... Skúšal som volať majstrom ktorý robia strojové omietky ale robia minimálne 200m2.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?