Protherm gueprad

Zdravim vas majstri 🙂 obraciam sa na Vas s otazkou ohladom zapojenia plynoveho kotla protherm guepardkupil som novy kotol a potrebujem pomoct so zapojenim termostatu a vonkajsieho cidla ..... Nakolko mam z toho mis mas v papieroch od kotla je jedno zapojenie a v krbicke od cidla druhe pripojim foto ... Dakujem za kazdu radu
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od pepo97:

Zdravim vas majstri 🙂 obraciam sa na Vas s otazko…
@pepo97 Svorkovnicu X17 mali nekondenzačne gepardy, drž sa navodu od svojho kotla, externe čidlo na X41-svorky 1 a 5, termostat na svorkovnicu X106 - svorky označené RT. X17 na foto
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yuri66:

@pepo97 Svorkovnicu X17 mali nekondenzačne gepard…
@yuri66 vdaka ...este ked sa ta mozem opytat na cidle nieje oznacene nic len 2pin svorkovnica tak prvy pin dam do 1dnotky a 2druhy do 5tky?... Este ked napojim to cidlo tak ked to chapem spravne tak to si bude samo upravovat teplotu vykurovacej vody podla vonkajsej teploty ?
Odpovedať

@yuri66 vdaka ...este ked sa ta mozem opytat na c…
@pepo97 Je to jedno ako to pripojíš. Áno, podľa vonkajšej teploty sa bude zapínať kurenie, ale ty si môžeš zvoliť krivku podľa ktorej to bude kúriť. Teplotu vykurovacej vody si nastavuješ ty, cez menu. Čítal si návod?
Odpovedať
Profilova fotka

@yuri66 vdaka ...este ked sa ta mozem opytat na c…
@pepo97 frantisek ti odpovedal
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@pepo97 Je to jedno ako to pripojíš. Áno, podľa …
@frantisekca cital som ano tu krivku len neviem ako nastavit potom aby to dobre fungovalo aby vobec vykurilo dom .... Este jedna otazka pred spustenim treba nastavit nejaky tlak plynu? To pise v papieroch ze treba nastavit tlak plynu ... Ale pred tym som mal intergas kotol tiez som ho sam montoval a nic som nenastavoval tiez bol kondenzacny a fungoval 11 rokov bez problemov ... Tak teraz neviem ci jo dokaz aj sam spustit ako dokazem 😀 len ci treba to nastavenie plynu alebo uz to je od vyroby prednastavene ?
Odpovedať
Jaj, to si mal hneď na začiatku napísať, že si kotol osadzuješ, spúšťaš sám... Tým by to skončilo. Krivku si nastaviť podľa potreby, svojho pocitu. To ti nik neporadí, že nastav č.5 a hotovo...
Odpovedať

Jaj, to si mal hneď na začiatku napísať, že si ko…
@frantisekca no dobre preco by to malo skoncit? 😀 Len som sa nedozvedel ci je potrebne nastavovat ten plyn alebo to len staci spustit?
Odpovedať

@frantisekca no dobre preco by to malo skoncit? 😀…
@pepo97 Lebo vyhradené technické zariadenie.
Odpovedať

@pepo97 Lebo vyhradené technické zariadenie.
@frantisekca no dobre take vyhradene ze kazdy koho volam tak moze o tyzden dva tak co teraz mame doma vetrovky poobliekat s detmi? Ja si to napojim a potom nech si da peciatku ... Len chcem vediet ci je potrebne ten ventil nastavitnalebo to je prednastavene to je vsetko 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?