Problemy s majstrom

Profilova fotka
Dobrý deň priatelia, potrebujem poradiť ak máte niekto skúsenosti s niečím takýmto. Ani neviem či to sem vôbec patrí ale skúsim. Rozhodla som sa rekonštruovať náš starý domček kde bývame, podala som si požiadavku na internete a kontaktoval na jeden pán že on mi to všetko spraví, že sa zmestím do tých peňazí čo mám, že prípadne ak by bolo niečo navyše takže sa dohodneme na splátkach. Tak sme sa dohodli že nech príde sa na to pozrieť a on že hneď donesie aj zmluvu, jak to myslím seriózne že on mi pomôže. Tak sme sa dohodli a žiadal zálohu na materiál, priateľ mi hovoril že nemám hneď platiť , ale pýtala som sa na iných priateľov ktorí už rekonštruovali a ty mi povedali že je to bežné, že keď sa uzatvorí zmluva tak sa dáva záloha na materiál. Aby mohol nakúpiť a začať robiť. Tak som mu ešte v ten večer poslala na účet 4000 €. V pondelok prišli jeho chlapi zrútili nám jednu stenu na dome, rozobrali 10m2 škridiel a za 3 h odišli tým že sa ozve kedy prídu zas. No a odvtedy nedvíha telefón maximálne mi pošli esemesku že zavolá večer samozrejme, že sa neozve. Takže som mu napísala výzvu na Okamžité dodanie faktúry za nakúpený materiál, Inak že odstupujem od zmluvy a žiadam o okamžité vrátenie peňazí na môj účet. Keď tu boli tí chlapi robiť tak vtedy vypýtal ešte ďalších 2600 eur Samozrejme na nákup materiálu, tá prvá splátka že mu nestačí na strešnú krytinu. Tak som mu poslala aj tie a odvtedy ktoré žiadny kontakt. Tak som sa rozhodla že pôjdem Podať na prokuratúru pododozrenie zo spáchania trestného činu ak teda na tú výzvu nezareaguje. Nepotrebujem od vás počuť že som sprostá atď. atď. to som už pochopila potrebujem radu ako dostať od neho peniaze nazad lebo myslím si že polícia a súdy mi v tom nepomôžu keďže sme zistili že má samé exekúcia nie sme jediní ktorých takto oklamal. Mám odfotený jeho občiansky preukaz a myslím si že tiež mi to bude nanič. Máte niekto už takéto niečo za sebou a podarilo sa vám dostať peniaze naspäť? Boli to boli peniaze na rekonštrukciu a ja rekonštruovať nemôžem keďže ich nemám. Ďakujem všetkým veľmi pekne za rady
Odpovedať
Myslim ze si prisla o prachy. Skus policajtov alebo nejakych hrubokrkych...klasicka schema, daj zalohu....najstarsi trik na svete
Odpovedať
Profilova fotka
@jabura1 mas 2 moznosti, ak mas zmluvu a dokazy, 2-3 roky na sude a neuvidis nic. Druha moznost tu bola popisana. Ak budes mat stastie, uvidis 20-50%, ak vobec. Do buducnosti si zapamataj. Zaloha sa plati za material, ktory je tvoj a na tvojom dvore zlozeny. Za pracu sa plati po jej prebrati a odstraneni nedorobkov. Najdi si stavebneho odbornika, inak budes stale dookola len kasicka. A vyber dodavatela sa nerobi sposobom online/kto sa mi ozve, ale mas mat aspon 2-3 ponuky a referencie. A ludia sa tu pytaju vacsie hluposti, toto sa trebalo spytat vopred.
Odpovedať
postup, predzalobna vyzva, ak neodpovie tak na sud - platobny rozkaz nasledne exekucia. Ak vsak nema majetok tak nema z coho vyplatit, ak je zivnostnik tak ruci celym svojim majetkom. Zaklad je zmluva s dohodnutymi terminami a rozsahom prac.
Odpovedať
Dohodnúť sa s niekim kto tie peniaze od neho dostane za odmenu z vrátenej sumy. Takýto ľudia ochotne vracajú penaze až keď dostanú cez h...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jumt:

Dohodnúť sa s niekim kto tie peniaze od neho dost…
@jumt Tuto moznost si necham v zalohe
Odpovedať
Profilova fotka
Neporadím Vám, ale pre ostatných. Seriózny plynári, elektrikári, vodárí, kurenári, strechári... nakupujú na faktúru zo splatnosťou takže vedia dodať tovar a až potom môžu dostať zálohu. Samozrejme. Oknári, nábytkarí, "zvárači" ... a podobne kde sa kupuje ale reže materiál napresno môžu pýtať zálohu na materiál skôr.
Odpovedať
Profilova fotka
Nejak sa to tu s tými podvodníkmi s rovnakým ,,Modus operandi,, nejako rozmáha ... Daj peniaze, a potom odmlčanie ... Myslím si že kompetentní by mali zvažovať aj zmenu legislatívy... Nakoľko v mnohých prípadoch tieto indivíduá tak konajú úmyselne a pokračujú v zháňaní klientov aj keď sú už dávno v dlhoch a exekuciach , vyslovene len s motívom podvodu ... Nechápem prečo tých ľudí normálne nezavrú natvrdo ...
Odpovedať
Profilova fotka
@jabura1 zaloznou moznostou rovno zacni. Ak je niekto v exekucii, z predzalobnej vyzvy si rovno urobi trhaci kalendar. @dexter89 - ludia su nepoucitelni, nepreveruju si referencie, nekontroluju finstat, davaju dopredu 100% zalohy. Majster ktory moze nastupit "zajtra" je skoro vzdy kuleha. Na normalneho cloveka sa minimalne 2-4 tyzdne caka. K statu, uplne by stacilo ze si nepozes zalozit ziadnu dalsiu zivnost/sro kym nevyplatis dlhy/veritelov. Lenze to by tu musel existovat pravny stat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jabura1:

Dobrý deň priatelia, potrebujem poradiť ak máte n…
@jabura1 Zdravím, mali sme podobný problém, riešili sme to cez právnika, ktorý zaslal predžalobnú výzvu a následne bola podaná žaloba. Na súde to šlo veľmi rýchlo, nemali sme ani zmluvu, sudcovi stačilo vidieť SMS komunikáciu. Bol vydaný príkaz na exekúciu a peniaze nám boli vrátené. Žiaľ, ak má dotyčná osoba exekúcií viac, v tomto prípade sa musíte len postaviť "do radu". Napriek tomu držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
Priatelia tento príspevok som uverejnila aj na stránke HAKA proti podvodníkom, Ešte nie je tomu ani 24 h a príspevok je už zmazaný. takže ak niekto chce vedieť ako pracuje pán Jozef Suchý z Klačian pri Hlohovci, tak sa to zrejme nedozvie, pretože je krytý asi zrejme organizovanou skupinou, ktorá stále vie zariadiť aby príspevky ktoré sú proti nim dávané hore na internete boli mazané. Toto mám už druhýkrát Zmazané, prvýkrát mi zmazali príspevok na modrom koníkovy, takže toľko, ktorí mali záujem o meno a fotku ak to tam dám hore tak sa zmaže celý príspevok.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch

Priatelia tento príspevok som uverejnila aj na st…
@jabura1 doriešili ste to nejako?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od devona:

@jabura1 doriešili ste to nejako?
@devona Nedoriešilo sa to podala som trestné oznámenie keď ho pred volali na výsluch tak prišiel už s potvrdením že mi poslal 400 € že sa snaží vrátiť peniaze a tým pádom trestné oznámenie zamietli
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jabura1 a tych 400e ti aj realne poslal? Len zo zvedavosti....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@jabura1 a tych 400e ti aj realne poslal? Len zo …
myslim ze trestne iznamenie mozes podat priamo na prokuraturu a tym obides policajtov, ktorym sa to nexhce riesit
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mgx:

@jabura1 a tych 400e ti aj realne poslal? Len zo …
@mgx Áno reálne mi prišlo 400 € a potom ešte poslala stovku na konci mesiaca odvtedy zasa nič od januára doteraz
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:

myslim ze trestne iznamenie mozes podat priamo na…
@uhlikova_stopa Áno trestné Oznámenie bolo podané vyšetrovateľ to vyšetril pred volá mňa predvolal jeho a zamietol mi to pretože nevie vraj preukázať jeho úmysel
Odpovedať

@uhlikova_stopa Áno trestné Oznámenie bolo podané…
@jabura1 mozno skusit podat v inom okresnom meste
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od anna_vans:

@jabura1 Zdravím, mali sme podobný problém, rieši…
@anna_vans Síce starší príspevok, ale nedá mi nezareagovať: Ak sudca skutočne rozhodol o záväzkoch jednej strany voči druhej,.... ak rozhodol o (ne)vine jednej zo zúčastnených strán bez listinných dôkazov a iba na základe SMS-komunikácie predloženej jednou stranou, tak to je teda fakt "husté" !... Nie žeby som chcel nadržiavať podvodníkom, ale ono to asi bude s našou justíciou fakt v pitchi! 😬
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@anna_vans Síce starší príspevok, ale nedá mi nez…
@petersd Dobry den. V tomto pripade ziaden listinny dokaz nebol, kedze slo o ustnu dohodu. Prave preto si sud vyziadal vsetky ine dokazy, ake boli ( SMS komunikacia, emailova komunikacia, faktury za nakup materialu atd) a rozhodol na zaklade toho. Myslim, ze vyznamny bol aj ten faktor, ze druha strana na vyzvy sudu nijako nereagovala, nedostavila sa na pojednavanie a teda to ziadnym spodobom tieto tvrdenia nespochybnovala.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?