Odpoveď na príspevok od jumt:
Dohodnúť sa s niekim kto tie peniaze od neho dost… @jumt Tuto moznost si necham v zaloheOdpoveď na príspevok od jabura1:
Dobrý deň priatelia, potrebujem poradiť ak máte n… @jabura1 Zdravím, mali sme podobný problém, riešili sme to cez právnika, ktorý zaslal predžalobnú výzvu a následne bola podaná žaloba. Na súde to šlo veľmi rýchlo, nemali sme ani zmluvu, sudcovi stačilo vidieť SMS komunikáciu. Bol vydaný príkaz na exekúciu a peniaze nám boli vrátené. Žiaľ, ak má dotyčná osoba exekúcií viac, v tomto prípade sa musíte len postaviť "do radu". Napriek tomu držím palce.Odpoveď na príspevok od jabura1:
Priatelia tento príspevok som uverejnila aj na st… @jabura1 doriešili ste to nejako?Odpoveď na príspevok od devona:
@jabura1 doriešili ste to nejako? @devona Nedoriešilo sa to podala som trestné oznámenie keď ho pred volali na výsluch tak prišiel už s potvrdením že mi poslal 400 € že sa snaží vrátiť peniaze a tým pádom trestné oznámenie zamietliOdpoveď na príspevok od mgx:
@jabura1 a tych 400e ti aj realne poslal? Len zo … myslim ze trestne iznamenie mozes podat priamo na prokuraturu a tym obides policajtov, ktorym sa to nexhce riesitOdpoveď na príspevok od mgx:
@jabura1 a tych 400e ti aj realne poslal? Len zo … @mgx Áno reálne mi prišlo 400 € a potom ešte poslala stovku na konci mesiaca odvtedy zasa nič od januára doterazOdpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:
myslim ze trestne iznamenie mozes podat priamo na… @uhlikova_stopa Áno trestné Oznámenie bolo podané vyšetrovateľ to vyšetril pred volá mňa predvolal jeho a zamietol mi to pretože nevie vraj preukázať jeho úmyselOdpoveď na príspevok od jabura1:
@uhlikova_stopa Áno trestné Oznámenie bolo podané… @jabura1 mozno skusit podat v inom okresnom mesteOdpoveď na príspevok od anna_vans:
@jabura1 Zdravím, mali sme podobný problém, rieši… @anna_vans Síce starší príspevok, ale nedá mi nezareagovať: Ak sudca skutočne rozhodol o záväzkoch jednej strany voči druhej,.... ak rozhodol o (ne)vine jednej zo zúčastnených strán bez listinných dôkazov a iba na základe SMS-komunikácie predloženej jednou stranou, tak to je teda fakt "husté" !... Nie žeby som chcel nadržiavať podvodníkom, ale ono to asi bude s našou justíciou fakt v pitchi! 😬Odpoveď na príspevok od petersd:
@anna_vans Síce starší príspevok, ale nedá mi nez… @petersd Dobry den. V tomto pripade ziaden listinny dokaz nebol, kedze slo o ustnu dohodu. Prave preto si sud vyziadal vsetky ine dokazy, ake boli ( SMS komunikacia, emailova komunikacia, faktury za nakup materialu atd) a rozhodol na zaklade toho. Myslim, ze vyznamny bol aj ten faktor, ze druha strana na vyzvy sudu nijako nereagovala, nedostavila sa na pojednavanie a teda to ziadnym spodobom tieto tvrdenia nespochybnovala.