Odpoveď na príspevok od verki89:
Zdravím, na záhrade je prístrešok, pod ním bol ke… @verki89 Neviem čo padá, čo sadá, čo sa dá a čo nedá zachrániť, to by som musel byť na mieste.. Tá vstupná nižiša časť sa nakláňa preto, lebo je zle postavená, respektíve chýbajú na nej rohové šbenicové výstuhy.. Pravý zadný roh stavby je sadnutý, lebo je podmytá základová platňa a zlomila sa. Tá predná časť sa musí zhodiť, tú by som nezachraňoval. Zbytok sa dá zachrániť, ale ako píše @shadowmilan, zachraňovanie môže byť drahšie, ako rozobratie a postavenie nanovo. Teoreticky je možné celú stavbu zviazať pomocnými priečnymi trámami, tie podložiť mimo betonovej plochy, odrezať pôvodné od zeme a tým preniesť váhu na pomocné trámy. Následne sa dá urobiť nová betonová doska, na ktorej sa dajú pripraviť podpery na nohy. Ale chcelo by to kreatívneho, šikovného a schopného človeka. Ak takého nepoznáš, tak zhodiť a postaviť nanovo...Odpoveď na príspevok od zicher:
@verki89 Neviem čo padá, čo sadá, čo sa dá a čo n… @zicher a aj keby poznal, ak to nieje sused, co mu stym "pomoze" tak sa nedoplati :D sanovat ma vyznam naozaj v pripadoch ked je to pamiatka a nemas naozaj inu moznost ...Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
to uz jednoduchsie zhodit a urobit nanovo ako to … @shadowmilan vďaka, asi áno, ešte zohnať niekoho, kto by nám to za nejakú normálnu cenu urobil.Odpoveď na príspevok od zicher:
@verki89 Neviem čo padá, čo sadá, čo sa dá a čo n… @zicher vďaka, teda asi zhodiť a urobiť celé nové. Vy robíte takéto práce a náhodou, nie ste niekde z nie veľmi ďaleka? 🙏🏻 Prípadne, kolko by taký prístrešok na novo urobiť vyšiel a aj s odstránením tohto, aby mal človek nejakú predstavu. VďakaOdpoveď na príspevok od shadowmilan:
@zicher a aj keby poznal, ak to nieje sused, co m… @shadowmilan vďaka, na novo postaviť teda, len kde niekoho za normálnu cenu zohnať v našom okolí 🙏🏻Odpoveď na príspevok od verki89:
@zicher vďaka, teda asi zhodiť a urobiť celé nové… @verki89 také veci robím len pre seba a blízkych známych a neživím sa tým, takže ani nemám predstavu, čo by to stálo. A je pre mňa dosť komplikované nájsť si čas mimo zamestnania na niečo podobné v mieste bydliska. Robím len veci, ktoré musím, potrebujem, alebo ma bavia. Toto ma nijako neláka. Ale verím, že v blízkom okolí sa určite nájde niekto, kto sa tým živí. Modrá strecha však nemusí byť tým správnym miestom, kde oslovíš správnu osobu.