Prerábka starého domu

Dobrý deň, zaujímal by ma váš názor na približný cenový odhad prerábky domu z vnútra. Dom je zateplený s novou strechou a novou fasádou, chystáme sa prerábať vnútro domu. Zaujíma ma na koľko by ste odhladli cenu pre cca 80m2, ale bez akýchkoľvek nábytkov, kuchyne a pod, čisto len steny, podlaha. Chystáme sa dať dole jednu priečku, robiť nové rozvody, zmeniť dispozíciu, podlahové kúrenie, nové stierky. Vopred ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@cdebiez na to, aby ste dostali "normalnu" odpoved, ju musite spravne polozit. Je rozdiel, ked niekto len urobi novu podlahovku na existujucu podlahu a je rozdiel, ked treba vykopat z domu 60cm, zaizolovat, urobit novu betonovu dosku, EPS, poter s podlahovkou. Tiez by vyrazne pomohli fotky aktualneho stavu. Poviem rovno, takto sa to nerobi. Prva vec, potrebujete projekt. Z projektu vypadne postup/hrubky jednotlivych vrstiev, ktore si mozete dat ocenit (vykaz/vymer). S projektom zajdete za jednotlivymi zhovovitelmi a mate plus-minus predstavu o nakladoch. Ak chcete len sumu, tak sa hybete v urovni 40-80 tisic podla toho, co a ako chcete. Druhy pristup je: poviem mam 20tisic a co sa za to da spravit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cdebiez:

Dobrý deň, zaujímal by ma váš názor na približn…
@cdebiez Ja odpoviem na to co sa pytate... Iba material bez prace, dufam ze to zmaknete :) steny -> 1600,-e podlaha -> 2500,-e nové rozvody -> elektrika 2000,-e, odpady + voda 2000,-e, zmeniť dispozíciu -> ??? podlahové kúrenie -> 4000,-e nové stierky -> 500,-e
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@cdebiez na to, aby ste dostali "normalnu" odpove…
@mgx ďakujem za odpoveď. :) Projekt zatiaľ nemáme, ešte sme sa do toho nepustili. Predpokladám, že bude potrebné vybrať starú drevenú podlahu a pravdepodobne aj kopať. Momentálne máme budget asi cca 30 000, tak ma zaujíma čo sa s tým dá robiť pri 80m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@cdebiez zial, mne vychadzaju ine ceny. presny odhad da projekt a vykaz vymer cena na 1m2 - vykop 0.6m3 = 9e - bet.doska C20/10cm =10e - hydroizol 2x alkorplan=12.50e - EPS150P/20 -40e - poter - 15e - rurka 17mm+tacker=10e lamino + krocaj.izol=20e =========== len za podlahu je to 116,50e/m2 +praca = cca 10k na 80m2 LEN za material bez prace. mozno pri silnej svopomoci, ale ceny co su uvedene hore su ciste woodoo. Realne by som pocital minimalne s 2-3nasobkom. Pracu zial musite zaplatit a nikto Vam to zadarmo robit nebude. Nikto vam steny za 1600e neurobi, podlaha detto. Tolko stalo pred 20timi rokmi len vymalovanie, nie to vyrovnavanie atd. Staci zobrat kalkulacku, vypocitat obvod miestnosti, vynasobit vyskou a vynasobit cenou SDK za meter. Zistite, len za steny a strop date dalsich 10k. Poviem rovno, za 30k sa to da teoreticky urobit len za predpokladu, ze si 100% spravite sami. Co asi nepripada do uvahy.
Odpovedať

@mgx ďakujem za odpoveď. :) Projekt zatiaľ nemáme…
@cdebiez za 20k sa to dá urobiť za predpokladu ze práce ktoré sa dajú urobíte sami. Samozrejme kúrenie robí kurenar, ale drobnú murarcinu o sekať niečo zvládnete určite. Podlaha ak by bola tých 10. Steny 2-3. Nové rozvody elektriky 2. Kúrenie keby aj 2. A strop nemôže stať viac ako 2-3.
Odpovedať

@cdebiez zial, mne vychadzaju ine ceny. presny od…
@mgx za 30k vytiahnem múry na novostavbe vrátane základov a venca . Riadne navýšenee ceny.... Idú prerábať, tak tam je jasne ze nemôže byť všetko na kľúč, to sa tak nerobí, búrať obsekavat musia sami. Strop 80m2 10000e? Však zelený sadros stojí 4-5e/m2. Čiže nech aj 400e, k tomu profily ďalších 400e. Ešte aj bodové svetlá so môže kúpiť za 200e a zmestí sa do 1k a nie do 10k. Keby ten strop mal aj zatepliť izoláciou co stoji keby aj 10e/m2, tak stále nepresiahne 2k. Co je ďaleko od 10k. Keby platil aj za prácu na sadrokartón tak nech aj 1k navyše. Všetko sa dá urobiť za rozumný peniaz, len sa netreba nechať oklamať.
Odpovedať
Profilova fotka
@st89 mas pravdu, sekol som sa vo vypocte, ak si to spravi sam(a), 260m2 * 4,20 + nieco navrch (povedzme rovno 10e/m2)=2600e. Len zial steny nie su len steny, to su aj dvere, priecka...atd. Ale ok, nie 10k ale 4-5k.
Odpovedať

@st89 mas pravdu, sekol som sa vo vypocte, ak si …
@mgx co je 260m2?
Odpovedať
Profilova fotka
@st89 ratal som 4 izby o rozmeroch 5x4m = dokopy 80m2 = 20m obvod kazdej x cca 2.5m2 vyska = 18bm*2.5*4 = 45*4=180m2 steny + 80m2 strop = 260m2
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@cdebiez za 20k sa to dá urobiť za predpokladu ze…
@st89 Ďakujem za odpoveď. :) Áno búranie a podobne si zvládneme urobiť aj nejaké práce okolo toho + rodina. Len ma zaujímalo či sa zmestíme do 30k pri rozsiahlejšej prerábke.
Odpovedať

@st89 Ďakujem za odpoveď. :) Áno búranie a podobn…
@cdebiez da sa to ale chce tto co najviac svojpomoce.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?