Pomoc s realizaciou

Zdravim, ako postupovať ďalej? Vychádzal som škvaru z izieb na poschodí. Rošt je ok, pôvodne na tom boli dosky a parkety. Čo teraz navrhujete? Poter sa robiť nedá je to ten strop iba z dreva. Prosim Vas o radu, poprípade ak by mal niekto fotky z už realizovaného projektu. Ďakujem.
Odpovedať
Rošt zrovnať, upraviť jeho rovinnosť. Riadne to vyčistiť, dať tepelnú izoláciu (minerálna, alebo možno fúkanú). Vrch zabiť drevenými laťami, dlážkovicou, OSB doskou, podľa preferencií. Neviem akej rady viac treba. Spôsobov je viacero, záleží tiež na €.
Odpovedať
@marceling A musí tam byť vôbec izolácia? Veď teplota na prízemí aj na poschodí bude relatívne rovnaká, takže tá podlaha / strop nemusí izolovať teplo zdola alebo chlad zhora.
Odpovedať
@chrobak7 Byť tam nemusí. Ale napríklad ako píšeš, potom plánuj, dimenzuj kúrenie tak, aby si vykúril aj ten spodok na požadovaný komfort, no a potom sa zmieriť s prenosom "hluku" medzi poschodiami. Mimochodom, teraz som pozeral ceny za minerálnu. 32€/m³. Dostupné...
Odpovedať
@marceling muzete se podivat na skladbu ktere dopororucuje rigips, fermacell nebo liapor. Vsichni vyrobci maji doporucenou skladbu na suche podlahy. U stropu bych v dome resil spise akusticky utlum nez tepelnou izolaci(pokud jsou obe patra vytapena). Ja delal Fermacellem (30mm vostina, vostinovy zasyp, bezny zasyp, 2x20mm drevovlaknita deska od jineho vyrobce a nasledne fermacell deska 2e31). Vse ok jenom bych ted dal asi 60mm vostinu aby se strop vice zatizil.
Odpovedať
@marceling mám v podkroví podobnú skladbu. Respektíve mal som švarobeton, ten som urobil bezprešný hlbkovou penetráciu a nástrekom s riedeným duvilaxom. Naň som robil rošt z hranolov 10x5, potreboval som dvihnúť podhlahu. Na vrch som položil klasickú drevenú 22mm palubovku-perodrážku.. Neizoloval som ničím. Ano, na pochôdznosť je podlaha hlučenjšia, ale zasa lepšie cez ňu prejde teplo zo spodného podlažia. Hore mám termohlavice na radiátoroch a reálne mi radiátory začnú kúriť, až ked je vonku pod -5°C. Teplotu mám nastavenú na hlaviciach na 22°C.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?