Pôjde to ešte zachrániť

Zdravím, mal by som takú otázku, vedel by mi niekto poradiť či to pojde ešte zachrániť ? Mám v pláne kupovať dom s rovnou strechou ,lenže je tam ten problém ,že tam dosť dlho zatekalo a stalo to že opadla omietka s tehly (vid foto). Myslite že pôjde opraviť ešte tu stenu alebo to je na zbúranie ?
Odpovedať
Mám v pláne, že strecha sa dá preč a urobí sa na pôvodnom obvodovom murive pultová strecha s dostatočným sklonom. Ale niesom si istý tou zadnou stenou. Nedalo by sa nejakým spôsobom zbúrať tu navlhnutu priečku a vymurovat ju nanovo ?
Odpovedať
vsetko je mozne, je to len otazka casu a chuti alebo financii ... ale jednu stenu urobit nanovo nieje problem ak tam uz nezateka tak aj vyschne, treba poriadne ocistit to co tam je, urobit nanovo alebo zateplit rovno ...
Odpovedať
@laco1995 Dobru, silnú vysokotlakú pupmu/čistič (Wapka, Kärcher, a pod,...) a celú stenu poriadne otrepať. Potom vyspraviť lepidlami, sieťkami, stierkami, a máš to, jak nové! 😉
Odpovedať
Čas, chuť aj financie by boli len nechcem sa do toho púšťať bezhlavo. Teraz tam ešte zateká ale tečie prakticky iba na tu zadnú stenu. V pláne mám to dať pod strechu najskôr všetko očistiť ,vysušiť a potom až riešiť zateplenie. Myslite že by nemal byt problém tu stenu vyburat a vymurovat nanovo ? Lebo podľa toho by som musel aj tu stenu v prízemí nanovo celú urobiť a to neviem či už pôjde
Odpovedať
Profilova fotka
@laco1995 burat je uplne zbytocne. Staci oklepat, vysietkovat a zateplit.
Odpovedať
@laco1995 myslim ze bude stacit vyriesit to zatekanie (napr vymenou strechy) a pockat kym to uschne. A pohodicka. Len idealne stihnut do zimy aby ta voda v stene nezamrzala to je potom horsia situacia.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyries najprv zatekanie. Nepises ako stena vyzera zvnutra co je dost podstatne. Ak si sikovnik opravit sa to da. Spric cementopieskovou vodou nabit kabrincove pletivo a jadrova omietka na vyrovnanie a nasledne final ako si zvolis. Noc by som nebural ak je stena vnutri OK.
Odpovedať
@wolodymyr omietka vnútri je len plesniva a mokrá inak žiadne praskliny tam niesu
Odpovedať
Trochu mimo temy, ale chcem sa opytat, povedzme pri -20stupnov, prejde mraz az na murivo pri 20cm zatepleni polystyrenom? Teda bude na mure 0stupnov a menej?
Odpovedať
@koloman55 to zalezi na tom, aky je mur za tym polystyrenom a na teplote v interieri
Odpovedať
@koloman55 https://stavba.tzb-info.cz/tabulky-a-... Tu si navoľ hrúbky vrstiev konštrukcie a vo výslednom grafe zistíš priebeh teplôt vo vrstvách.
Odpovedať
@toky1 dakujem, vyslo mi ze na murive bude 6stupnov, to by malo byt v pohode, alebo sa mylim?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wolodymyr rabicové pletivo... 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@laco1995 tak vyries to zatekanie a potom opravuj inak to zmysel nema.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?