Zdravim. Zvazujem nainstalovat na strop v suterene rozvody podlahoveho kurenia a nasledne to zaizolovat 5cm polystyrenom alebo penou.
bude to fungovat?
Chapem ze zotrvacnost bude dlha. a nabeh pomaly... kedze treba ohriat 18cm betonu a poter..
kedze v dome uz mame vsetko poprerabane. do podlahy sa tam nedostanem...
@jozef_pavlicko akoze rurky budu len uchytene vo vzduchoveh medzere medzi eps a platnou ?
ako, teoreticky bude fungovat, ale prajem vela stastia s realizaciou, ako ai ju predstavujete ?
to si dajte folie a hotovo
@shadowmilan rurky som chcel obmazat lepidlom aby lepsie odovzdavali Teplo. Rozobera podlahu v Byte sa mi uz velmi nechce. a vhcem efektivne vyuzit Tepelne cerpadlo a prebytky z fv...
@jozef_pavlicko Nebude to dobre fungovať. Na to, aby ste v prízemí mali z podlahovky dostatočný výkon, musí byť citeľne teplý povrch podlahy. A na to, aby ste prehriali masu betónu, by ste museli dávať veľmi teplú vodu, aby sa to na tom povrchu prejavilo. A bolo by to neregulovateľné.
Taktiež záleží, ako máte izolovaný dom.
Toto je utopia, nezmysel.
Tie trubky musia byť zaliate a to kôli tomu, aby bol prenos tepla.
Alebo ma niekto dojem, že keby bolo v suteréne 35 stupňov, tak sa tým vykuria miestnosti hore, cez betón o hrúbke asi 250 mm?
@jozef_pavlicko je to dobré riešenie. Ako píšete, spočiatku bude dlho trvať kým sa strop nahreje, ale potom to bude fungovať ako každé podlahové kúrenie.
@jozef_pavlicko Vyhodené peniaze. Skús akékoľvek iné "náhradné" riešenie, len nie toto, čo si uviedol.... A vieš vôbec, či náhodou nemáš medzi svojou pochôdznou podlahou a nosnou železobetónovvou platňou ešte aj nejakú tepelnoizolačnú vrstvu? (napr. polystyrén, vatu,...) V takom prípade by si vyhrieval iba platňu a teplo by zostalo v nej.