Obnov dom stavebné povolenie a dotácia

Profilova fotka
Zdravím všetkých. Obnov dom výzva č.4. Zmluva aktuálna od marca 2024. Rekonštrukcia starého RD s výmenou strechy, vydané stavebné povolenie. Stavba svojpomocou. Termín na žiadosť o dotáciu je 10 mesiacov od 03/2024, teda január 2025. Vyžaduje sa kolaudačné konanie a rozhodnutie, ktoré nemusím stihnúť, rekonštrukcia je rozsiahla. Stavebný úrad má svoje lehoty. Obnov dom uvádza možnosť, že sa preukážem "Povolením o predčasnom užívaní stavby". Aké sú Vaše skúsenosti a rady ?
Odpovedať
Nerád tu miešam politiku ale skúsenosť je taká, že ficovia s tebou s gráciou im vlastnou vydrbú ak budú môcť. Čokoľvek čo nebude urobené presne podľa podmienok vo výzve ti otrieskajú o hlavu a nepreplatia. Čiže ak si s niečim niesi istý tak pýtaj od poverenej úradnej osoby písomné potvrdenie, že ti to schvaľujú. Aj so štempľom a podpisom. Nepoteším ťa ale tak to je. Nik nebude chcieť niesť zodpovednosť za preplatenie rekonštrukcie tvojho domu pokiaľ si nebude natuty istý, že je všetko tak ako má byť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bullb:

Zdravím všetkých. Obnov dom výzva č.4. Zmluva akt…
@bullb ja by som ťa len po opravila. Nie platnosť a dátum podpisu zmluvy, ale jej zverejnenie v systéme. Mojej zmluve to trvalo od podpisu 7mesiacov. Podpísané v júli, zverejnené v januári. Ak dačo, pýtaj sa. Všetko som mala OK.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Nerád tu miešam politiku ale skúsenosť je taká, ž…
@toky1 fakt sa radšej nezapájaj do diskusie....
Odpovedať
Mozes poziadat o predlzenie toho terminu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:

Mozes poziadat o predlzenie toho terminu?
@uhlikova_stopa ja som nepotrebovala, tak sme to neriešili. My sme stihli rekonštrukciu. Nešli sme cez stavebné povolenie, ale len ohlásením. Záleží adi aj od starostu. My sme mali všetko podpísané doslova za 24hod. Ale myslím, že je tam tá možnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím. Zmluva podpísaná aj zverejnená. Marec 2024. Ešte som dal dopyt na obnov dom. Presne ako to tu niekto spomínal. Je možné predĺžiť dátum na základe žiadosti. U mňa celkom pochopiteľné. Žiadosť o stavebné povolenie podaná október 2023. Vydané asi apríl 2024. Teda dokonca až po akceptácii zmluvy s SAŽP. To je výkon čo! Všetkým ďakujem. Zdá sa, že je to jediná možnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
Dnes som podal žiadosť na SAŽP. V zmluve bod 3.4 je doba realizácie 10 mesiacov od podpisu zmluvy. Vo VZP - príloha zmluvy je možné podľa článku 10 žiadať o predĺženie lehoty. Je tam viacero dôvodov. Na zmenu zmluvy existuje formulár na stránke obnovdom. Budem čakať 30 dní. Azda to vyjde. Inak: tento postup mi odporučli z regionálneho pracoviska. Už viackrát mi odpísali a pomohli. Snáď tento príspevok a diskusia niekomu pomôže.
Odpovedať

Dnes som podal žiadosť na SAŽP. V zmluve bod 3.4 …
@bullb kde su tam tie dovody ? ci len akoze si vycitas podmienky a na zaklade nich ? lebo ja som ziadal a dal som tam tie odseky a ako dovod meskanie realizacnych prac teraz neviem ci volali na nejaky prieskum alebo zistovali o kolko, ale pytali sa, ze kedy mam v plane ziadat o platbu :D
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@bullb kde su tam tie dovody ? ci len akoze si vy…
@shadowmilan Dôvod môže byť rôzny. Ide skôr o to, aby to uznali. Môj dôvod je uvedený vyššie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte dodám. Keďže ide o stavebné povolenie, je jasné, že sa musí konať kolaudácia. A to ani srnka netuší ako dlho to môže trvať.
Odpovedať

Ešte dodám. Keďže ide o stavebné povolenie, je ja…
@bullb mne povedali, ze ak sa ziada v lehote, vyhovuje, akurat to nieje 30 dni alebo mesiac a pol az 2 mesiace kym sa vyjadria, dolezite je nepodat uz po tych 10 mesiacoch ... ale kedze lehot je ofiko 30dni, tak mesiac pred ...
Odpovedať
Profilova fotka
Tak len dúfajme, že to výjde. Ak si vo štvrtej výzve, tak je to v pohode. Skôr ma trápi priebeh stavby. Sú dni, dokonca týždne, keď sa nič nedeje. Majú iné zákazky, pričom sme sa jasne dohodli, že mám určitý termín.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som to vyriešil takto: dal som na SP iba to nevyhnutné - vybúranie nového okna, statická sanácia jednej steny. Zateplenie som dal následne na ohlášku. Na prestavbu komína netreba ani ohlášku. Interiér bude v čase žiadania o dotáciu ešte rozbitý, exteriér hotový - na to som sa pýtal na infolinke, tvrdili, že interiér nemusí byť dokončený, musí byť hotové to, na čo sa dáva dotácia. Ale či mi to celé prejde vám môžem povedať až budúci rok, moja zmluva zverejnená 06/2024.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím všetkých. Tak včera sme dostali z agentúry dodatok k zmluve. Súhlasia s predĺžením termínu. Je to v zmysle všeobecných podmienok. Je to len pre informáciu ostatným účastníkom výzvy č. 4. Dá sa, len treba čítať a chcieť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?