Obnov dom - dotácie

Zobraz úvodný príspevok
Prosím vás.Prišlo už niekomu kto žiadal o dotáciu rozhodnutie či má schválenú dotáciu alebo nie? A ako dlho ste čakali?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantos:

@shadowmilan podla mna tu vsak nejde len o to ze …
@frantos A ja som si to vycucal z prsta ? Išiel som na google našiel som si dajme tomu troch ľudí, ktorí robia certifikáty obvolal som kto má voľno a dal som mu to spraviť. Je pravdou, že som s tou pani, čo to robila musel komunikovať často a behať za ňou lebo sme konzultovali nejaké opatrenia a či to vyjde či nie, ale to patrí k tomu. Neviem či majú niektorí predstavu, že nepohnú prstom a dostanú peniaze alebo čo. Ja si myslím že tie nervy za to stojí ak to má pomôcť preplatiť náklady. Ja som o zobral na seba a rodičia ušetrili nervy. Násjť osobu čo Ti spraví EC/PEH zaberie tak 10 miut na googli aj s obvolaním a ostatné už urobí on. Ako bolo uvedené, tak následne už len zoberieš EC a dáš ho ako prílohu k žiadosti.
Odpovedať
Na stranke obnov dom pribudli počty prijatych ŽOP a ukončenych hodnoteni ŽOP. Napriklad pre 3 vyzvu je 17% ukoncenych hodnotenych ŽOP. Takze este sa nacakame.
Odpovedať
Dobrý deň,bude ešte nejaká výzva na obnov dom,kedy približne?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od verula30:

Dobrý deň,bude ešte nejaká výzva na obnov dom,ked…
@verula30 Niekde som zachytil, že niekedy na budúci rok. (teda v slovenskej realite to znamená 2 roky)...
Odpovedať
Profilova fotka
@44olina mate moznost si vybrat podla toho co viac potrebujete, resp. do coho ste viac vrazili. moze to byt samotne zateplenie domu alebo teda ak date instalovat nejake zdroje energie napr. tepelne cerpadlo, fotovoltaiku, kotol, rekuperaciu. treba vsak mysliet na to ze je to "len" do sumy 19 000€
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od djlaco:

Na stranke obnov dom pribudli počty prijatych ŽOP…
@djlaco nacakame nacakame - ale hlavne ze bude nejaky uspesny vysledok a peniaze cinknu spat na ucet :) @verula30 samozrejme ze nejake tie vyzvy budu, treba len sledovat mdia, stranky apod. stale su nejake vyzvy :)
Odpovedať
@fero1821 ale ja nemam proste cas na taketo veci, ani tu nebyvam tak casto, proste som v jednom kolotoci doma, nema mi poriadne kto pomoct - ono to clovek nepochopi kym si to sam nezazije a vacsinou toto chlapi nezazivaju. sousedekovci89 no tak asi som to tak pochopila lebo pochybujem ze vybavia komplet vsetky ziadosti co tam pridu. tak bohaty stat zase nie sme 😄 @jurplan super :) to sa zide. no tuto vyzvu som chcela konkretne riesit len ked som aj isla cez obnova domu tak boli tam formulare a rozne vyzvy a co ja viem ci je to k tej spravnej vyzve.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od 44olina:

@fero1821 ale ja nemam proste cas na taketo veci,…
@44olina chapem, clovek ked proste nema cas sa s tym zaoberat tak to vyzera dost komplikovane. kazdy formular vyzera dost podobne az skoro rovnako. preto podla mna je uplne v pohode ked sa s tym clovek obrati na odbornikov alebo teda na ludi ktori sa do toho vyznaju a maju vsetko vybavene tak do dvoch tyzdnov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 44olina:

@fero1821 ale ja nemam proste cas na taketo veci,…
@44olina funguje to tak ze mali limit na prihlasenie. Ak nim prejdes si proste zaradena a nezalezi v akom poradi prachy su nastavene na pocet ludi. A stale je to totalne primitivna zalezitost na prestudovanie k rannej kave/čaju/etc. S dokopy asi 4 ukonmi za 10 mesiacov. Napisem to sprosto ale- to zvladne snad aj 15 rocny fagan a netreba k tomu prizivnicku firmu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@frantos a to ako na to si clovek potrebuje objed…
@sousedekovci89 lenze kde mas tu istotu ci ma ta najdena firma nejake volne terminy a kolko im to trvat. a teraz aby som si este porovnaval vsetky firmy co najdem ze kde sa mi to viac oplati ked este budem potrebovat dalsie veci k tomu. @shadowmilan no tak ze to vsetko za teba niekto spravi a ty nemusis riesit nic, nikam chodit, len pekne cakat kym cinknu peniazky :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantos:

@sousedekovci89 lenze kde mas tu istotu ci ma ta …
@frantos zaujimave, stravil som nad tym dokopy tak asi 2hod ? s vyplnenim, odosielanim, vybavenim cert atd ... ked zato niekto je ochotny zaplatit v niektorych pripadoch tisice ... nech sa paci za 4hod jedna dovolenka :) ale ako ok, ja len stale nechapem, preco si ludia myslia, ze sa kvoli tomu maju nabehat :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantos:

@sousedekovci89 lenze kde mas tu istotu ci ma ta …
@frantos a preco by som pisal jednej firme? Rozposlem hned dvom-trom. Mne mala cas hned prva oslovena firma.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@frantos a preco by som pisal jednej firme? Rozpo…
@sousedekovci89 tiez som oslovil jednu na ec a mala jasne napisane ako dlho, nebolo za 2 dni ... ved to ani nepotrebujes za 2 dni ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@sousedekovci89 tiez som oslovil jednu na ec a ma…
@shadowmilan jasne, to viem, mne PEH tiez robili 3 tyzdne ked si dobre pamatam.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 44olina:

@sousedekovci89 no len ten energeticky certifikat…
@44olina ja spadam tiez do tejto starej skoly a tiez sa mi to dva razy nechcelo s tym zatazovat, resp. mal som ine povinnosti, cestoval som vtedy dost casto do zahranicia a ked si predstavim ze kde vsade by potrebovali moj podpis a suhlas a vyhlasenia a podobne blbiny. navyse sme vtedy neboli este ani zosobaseni takze zena by potrebovala splnomocnenie overene notarom a ona v tomto nema taky prehlad.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@44olina funguje to tak ze mali limit na prihlase…
@sousedekovci89 ano 15 rocny fagan, ktory ma cas na rannu kavicku alebo cajik a nemusi robit nic ine. Ja mam teda povinnosti vyse hlavy kedze som v podstate viac sama ako s muzom. @jurplan no to som aj ja pozerala cez ten web obnova domu ze su tam odkazy na formulare na rozne vyzvy a vyzeraju celkom podobne vsetky @kapro62 tak aspon niekto ma chape :) nie je vsetko jednoduche hned tak ako to vyzera
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 44olina:

@sousedekovci89 ano 15 rocny fagan, ktory ma cas …
@44olina nic v zlom tiez chodim do prace do toho mame male dieta pri ktorom sa nezastavime od rana do vecera (nepatri medzi deti- spacov a furt ide na 120%) a napriek tomu som si to dokazal nastudovat a podat sam a nepotrebujem zivit pricuciavacov. Opakujem ta vyzva je extremne jednoducha ba priam az primitivna oproti beznym statnym vyzvam.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kapro62:

@44olina ja spadam tiez do tejto starej skoly a t…
@kapro62 nijak, podpises, posles postou, na ec poziadas firmu nech to rovno poslu na urad oni ... nasledne urobis potom vyplnia ziadost o platbu, podpises a posles ... ale inak ako ak je problem dat urobit splnomocnene ... tak sa necudujem ze sa vam to nechce vybavovat, lebo jedine to splnomocnenie treba ist fyzicky k notarovy :) ale ak ma clovek tolko statosti, ze si nenajde par minut na toto, tak ma dost penazi aby si zaplatil sprostredkovatela alebo ani dotaciu nepotrebuje ... ako vyhovorky som pocul uz vselijake ... ako som pisal, aj u suseda, kde by som mu to zadarmo riesil, jedine co by robil je, zeby podpisal a ja by som odniesol ... :D a potom casto klasika ... "to je len pre vyvolenych" to ale do tejto temy nepatri ... ci sa niekomu chce, nechce, ma, nema cas ...
Odpovedať
Tak konecne po 6 mesiacoch od podania ziadosti o platbu mame peniaze na ucte. 3 vyzva.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od djlaco:

Tak konecne po 6 mesiacoch od podania ziadosti o …
@djlaco Nakoniec, veď to je jedno kedy prišli - hlavne, že prišli 😉
Odpovedať
Mne uz bezi siedmy mesiac..od podania ziadosti o platbu z tretej vyzvy. Zatial ziadna reakcia
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:

Mne uz bezi siedmy mesiac..od podania ziadosti o …
@uhlikova_stopa Troch ma to prekvapilo myslel som ze budem cakat dlhsie.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od 44olina:

@sousedekovci89 ano 15 rocny fagan, ktory ma cas …
@44olina noo ved presne o tom to je, ze potom sa v tom clovek lahko strati ked sa do toho nevyzna a hlavne viem si predstavit ak mate podchvilou niekam odbiehat ze nemate cas si k tomu v klude sadnut a kavu vypit. mame to doma podobne, preto radsej idem so psom na prechadzku ked uz je to najhorsie😄
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@frantos zaujimave, stravil som nad tym dokopy ta…
@shadowmilan tak neviem, u nas to bolo tak ze prisli ku nam zamerali dom a vybavili vsetko co bolo potrebne a my sme si mohli zit svoj zivot dalej bez toho aby sme si niecim takymto zatazovali hlavu. @sousedekovci89 ved jasne ze nie len jednej ale viacerim. no u nas po zvazeni vsetkych sluzieb co pouzivaju a celej ten komplexnosti nakoniec aj tak zvitazila zelena obnova.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 44olina:

@sousedekovci89 ano 15 rocny fagan, ktory ma cas …
@44olina jasne rozumiem, lebo sme to mali podobne doma tiez. ja si myslim ze kvoli niecomu proste existuju tito ludia, ze to nie je len tak. a hlavne ten fakt ze pridu k tebe domov a hned aj vidia v akom stave je ten vas dom a dokonca ti vedia aj doporucit realizatorov na tie potrebne ukony rekonstrukcie. @djlaco super, ono to je fakt asi individualne, ale toto je si myslim taky asi zlaty stred vo vyplacani. my sme tiez tak cakali a poviem ti, ze keby si to nedavame robit cez niekoho kto do toho vidi viac tak uz by som flintu do zita hadzal.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kapro62:

@44olina jasne rozumiem, lebo sme to mali podobne…
@kapro62 Ja som si vsetko vybavil sam. Od ec pred obnovou az po ec po obnove. Sam som si zohlal overenu partu na zateplenie, vymenu okien, zateplenie podkrovia.. Je pravda ze to zaberie nejaky cas ale dalo sa to stihat popri tom ako som chodil do prace.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od djlaco:

@kapro62 Ja som si vsetko vybavil sam. Od ec pred…
@djlaco Presne tak. Ľudia a to som povedal vyššie sú lenivý si prečítať jednu trápnu príručku pre žiadateľov. Všetko v nej píše. Ja som to vybavoval pre rodičov keďže tam je generačný rozdiel a nemali by šancu sa vôbec zaregistrovať a maž rýchle prsty. Ono to vlastne nie je náročné. Urobia sa certifikáty pred a po obnove, musia sa samozrejme spraviť práce, buď svojpomocne alebo dodávateľsky a hotovo. Jediná vec, ktorá ma vyrušovala je, že sme mali pani, ktorá robila certifikát a bola s ňou ťažšia komunikácia, ale nakoniec to bolo ok. To behanie k nej a dohadovanie sa a papierovačky tak samozrejme malé nervy to stojí, no kto Vám dá 15 tisíc len tak. Akurát ľutujeme, že sme nemenili aj kotol.
Odpovedať
Presne sko pisu nado mnou, je to tak jednoduche ze to sni nestoji moc casu. Navyse cas ktory by som venoval spolocnosti v inej diskusii ktora prakticky len skopcila dotaznik zo stranky obnov dom, mozem venovat vypisaniu toho dotaznika priamo na stranke obnov dom. Pridana hodnota miziva.
Odpovedať
No ako citam, tak peniaze tak skoro nepridu. Ja som este len v 09/2024 odovzdal ziadost o platbu v 4.vyzve. Spomalilo nas hlavne cakanie na EC po obnove. Panko mi ho vytvaral 6 mesiacov. Katastrofa. A to mi vytvaral aj PEH. Mam otazku - ta fotka s tabulkou na dome sa riesi kedy? Lebo ja som ziadnu tabulku nedostal. Poslu ju postou a vyziadaju si fotku?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?