Obnov dom - dotácie

Zobraz úvodný príspevok
Prosím vás.Prišlo už niekomu kto žiadal o dotáciu rozhodnutie či má schválenú dotáciu alebo nie? A ako dlho ste čakali?
Odpovedať
Trochu sa vyznať treba aj technicky čo a ako. Lebo sa kludne môže stať, že vám prd preplatia. Jednej pani "odborníci" zateplovali dom a zateplili zvrchu dvojplášťovú prevetrávanú strechu a dali novú strešnú krytinu namiesto nafúkania izolácie do vzduchovej medzery medzi tými dvomi plášťami, pričom na nej ešte osadili vetracie otvory krásnymi novými mriežkami :-) Potom jej úradníci vysvetľovali že takto aplikované zateplenie stojí za prd, nech aspoň zablenduje tie vetracie otvory.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Trochu sa vyznať treba aj technicky čo a ako. Leb…
@toky1 a ked ich zablenduje, zacne jej to hnit ... pekne od "odbornikov"
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 44olina:

@fero1821 ja blocky odkladam poctivo aj z nakupov…
@44olina ani raz som na uradoch nebol, mail / tel alebo posta :)
Odpovedať
Profilova fotka
@44olina chapem, dnesna doba je velmi rozlietana. preto sme to aj my riesili takymto stylom a nie kvoli tomu ze by sme boli lenivi. ked si raz chcete byt isti ze to spravite dobre na prvykrat tak radsej to rieste ako my. predsa len ak sa nahodou nieco nepodari tak kym podate tu dalsiu ziadost uz vas moze predbehnut xy ludi.
Odpovedať
@fero1821 no dobre ale ved to je pre tych co ich domy boli zasiahnute zivelnymi pohromamy ako zemetrasenie alebo silne krupobitie a v presovskom kraji. tak to je tam asi jasne ze tam certifikat vyzadovat nebudu. @44olina tak nieco ano, ale inak vam oni pomozu v podstate vsetko dat na komplet aj papiere co budu potrebne.
Odpovedať
A máte niekto info?.... Bude ešte nejaká "normálna" výzva v rámci programu Obnov dom ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

A máte niekto info?.... Bude ešte nejaká "normáln…
@petersd Ja to vybavujem rodičom, lebo oni by to vživote nevybavili. Zajtra posielam žiadosť o platbu. Našťastie máme všetko už za sebou a už len trpnúť či preplatia alebo si niečo nájdu. Ale už budem mať z krku tie neustále papierovačky a podobne. Samozrejme oplatí sa to vydržať, ak majú preplatiť nejaké prachy. Výzvy ešte budú ale priprav si nervy :D . Teraz narýchlo menia podmienky pre tú mini výzvu lebo ako inak na Slovensku, tak všetko nastavili na hovno podmienky. Robia to čo najviac komplikovane.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@44olina ani raz som na uradoch nebol, mail / tel…
@shadowmilan a vybavili ste vsetko na prvykrat v pohode? lebo co som pocula tak sa im velakrat ziadost vratili ze nemali vsetko potrebne. @jurplan @kapro62 a to je vsetko co pre man mozu urobit? myslim ze co mi iba daju dokopy papiere a poslu to? to mi pride dost divne aby toto bola niekoho praca 😅
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Trochu sa vyznať treba aj technicky čo a ako. Leb…
@toky1 tak to uz zalezi od toho koho si na tu realizaciu clovek vyberie. i ked my ked sme to riesili tak nam doporucili rovno aj realizatorov aby nam vlastne aj preplatili tu pracu ktora je dana na preplatenie. lebo sami by sme asi len tazko vedeli ze co nam preplatia a co nie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 44olina:

@shadowmilan a vybavili ste vsetko na prvykrat v …
@44olina uplne v pohode. Ved ta ziadost bola uplne easy vyplnit par zakladnych udajov ktore mas v EC/PEH, dolozit EC/PEH a fotky pred reko a nic viac. Nasledne podpisat zmluvu a poslat ju spat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 44olina:

@shadowmilan a vybavili ste vsetko na prvykrat v …
@44olina maximalne zavolali, ze potrebuju fotku steny domu "celu" alebo pod, poslal som mailom a hotovo :D nic zlozite, ale ak nieco chyba, necitate dostatocne alebo vsetko ... resp napr v tomto pripade im stacilo poslat vysvetlenie, ze nieje mozne odfotit celu na 1 fotku, lebo je tam uzky priestor, sused tam ma vinic a normalne to akceptuju potom ... ale ako uprimne, nic jednoduchsie vybavit asi nieje ...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od 44olina:

@shadowmilan a vybavili ste vsetko na prvykrat v …
@44olina nie to nie je vsetko co ponukaju. zelena obnova ma viacero tych sluzieb ktore vam dokazu ponuknut. robia aj projektove dokumentacie, vytvoria pre vas energeticky audit, zabezpecia energeticky certifikat, zameraju RD atd. nam vsak ale hlavne pomohlo to ze prevzali za nas cely ten proces od registracie az po podanie finalnej ziadosti o preplatenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od 44olina:

@shadowmilan a vybavili ste vsetko na prvykrat v …
@44olina tak ako ti @jurplan napisal. no ak napriklad mate pristavbu ci nadstavbu tak vam vedia pomoct aj s projektovym energetickym hodnoim prave podla kriterii sazp. plus tie prilohy co su tam treba vsetky tak vam to vedia spravit do dvoch tyzdnov. sami by ste sa s tym mozno lamali aj dlhsie. kedze sa v tychto veciach clovek nepohybuje denno denne a ako vieme tak vyhlasky a rozne podmienky sa mozu z roka na rok neutale menit, tak podla mna najlepsie to nechat odbornikov.
Odpovedať
Dobrý deň,chcem sa len spýtať ,máte už niekto vyplatenú výzvu č.4. ,alebo všetci len čakame ešte. Ďakujem za info.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lubosj7:

Dobrý deň,chcem sa len spýtať ,máte už niekto vyp…
@lubosj7 vyzva c 3. cakam. Žop podana 20.3.2024
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@44olina uplne v pohode. Ved ta ziadost bola upln…
@sousedekovci89 no len ten energeticky certifikat akoze mam kde najst? to potrebujem aby mi ho niekto spravil, lebo to su take poziadavky co ani neviem ci mame 😅 @shadowmilan no a neposunulo vas to tym padom nizsie? alebo ako rychlo zareagovali na to ze to tam nemate? @jurplan hmm, a to zameranie domu robia ako cez pc? lebo viem ze ujo ked si strechu daval nacenit tak mu to v stavebninach robili nejako cez google mapy ze tam to zamerali. @kapro62 ved za to nad tym uvazujem, lebo v podstate budem to vybavovat sama, otca s tym zatazovat nechcem ani svokra. ti keby bolo na nich tak sa na to cele vykaslu lebo by na to nemali nervy 😄 stara skola 😄
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 44olina:

@sousedekovci89 no len ten energeticky certifikat…
@44olina Vy si musíte v prvom rade zistiť podmienky tej ktorej výzvy, pretože nie do všetkých sa dá prihlásiť a najbližšia výzva, kde sa budú môcť prihlásiť všetci bez obmedzenia vyzerá, že bude až výzva č. 6 niekedy na jar 2025. Momentálne sú vyhlásené nejaké špeciálne výzvy len pre určité skupiny. Darmo budete vypisovať tu na modrú strechu. Za ten čas ste si mohla prečítať na ich stránke pokyny a príručky a bola by ste v obraze. Zbytočne Vám tu budem vravieť o certifikáte, keď možno v 6. výzve už nebude treba žiaden aspoň podľa slov ministra. Podľa Vašich otázok je vidieť, že ste si nedala námahu ani len na to, aby ste si prešla nejaké základné info aspon o momentálnych výzvach tak načo budem niečo vysvetlovať ak to ani nepochopíte. Napr. certifikát nikde nenájdete to nie je nikde v regále ako v obchode, ale musí ho vypracovať odborne spôsobilá osoba. Pár klikov na nete a by ste to našla aj sama. Taktiež pokiaľ ide o zameranie, tak musia prísť na stavbu priamo žiadne scifi satelitné merania. Veľa ľudí ide do obnov dom s tým, že a šak dačo porobím a dajú mi prachy. Nie, musíte splniť podmienky a až tak budete mať na to nárok. VEľa ľudí tak prišlo o prachy lebo išli odrbať štát. Treba si to naštudovať. Síce nemusíte predkladať bločky a faktúry ale musíte ich mať doma a ak by prišli na kontrolu, tak ich mať musíte. Bez toho to nepôjde. No ľudia si myslia, že stači nafotiť a nejak to spravia bodaj bolo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 44olina:

@sousedekovci89 no len ten energeticky certifikat…
@44olina akoze kam nizsie ? citali ste ako tie vyzvy funguju ? to nieje aukcia ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@44olina akoze kam nizsie ? citali ste ako tie vy…
@shadowmilan zrejme to myslela tym stylom ze napr. ked je medzi prvymi desiatimi a nieco zle vyplni tak jej ziadost vratia,resp. ju z tade vyradia cize automaticky ked ju bude podavat znovu tak uz medzi tymi prvymi desiatimi nebude.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@44olina Vy si musíte v prvom rade zistiť podmien…
@fero1821 Súhlasím s Tvojim príspevkom, akurát chcem doplniť, že mnohé energetické certifikáty sa robia presne tak, ako si to Ty nazval: sci-fi on-line systémom. Iba pošleš mailom zopár základných údajov o dome (a to fakt, iba laických - základných!),... potom uhradíš pár stovák euráčov,... a obratom máš EC i s potrebnými omáčkami
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantos:

@shadowmilan zrejme to myslela tym stylom ze napr…
@frantos je obmedzeny pocet ziadosti, je to skor o rychlosti resp stasti ... ziadny poradovnik neexistuje ... bud sa ti podari podat ziadost alebo nie ak mas nieco zle potom, vies poziadat o opravu ked sa seknes v ulici ... podmienky su jasne, tam sa neda pomylit ze dom nieje starsi ako xyz rokov, bud je alebo nieje, cize bud splnis podmienku alebo nie :D ked si niekto nedokaze dat dokopy uplne zakladne udaje co treba na podanie ziadosti, tak ako co uz nato povedat ... alebo si precitat podmienky ...ale ked si niekto neprecita co treba a ako a potom sa cuduje, ze mu nepreplatia "len opravu stechy" ... napr. ...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od 44olina:

@sousedekovci89 no len ten energeticky certifikat…
@44olina pridu k tebe domov. toto povazujem inak celkom za vyhodu kedze nemusis nikam ty chodit ale oni pridu za tebou. navyse takato obhliadka je bezplatna. cize ziadne vstupne poplatky ani nic. maju fakt seriozny pristup.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@44olina Vy si musíte v prvom rade zistiť podmien…
@fero1821 nevyznam sa do toho a preto sa pytam tu kto s tym ma ake skusenosti a realne o co ide a co k tomu teda vsetko treba. za ten cas som si nieco k tomu pozerala, no som doma sama, muz chodi na dlhe turnusy pracovat do zahranicia cize ja nemam cas niekedy ani na tych par klikov na internete popri detoch, psovi a domacnosti. ale dakujem vam velmi pekne ze ste si dali aj vy tu namahu a napisali mi nieco k tomu co potrebujem :) @shadowmilan takze akoze ked mi moju ziadost vratia s tym ze tam nieco chyba alebo je zle vyplnene ci nepredlozene tak ma to neposunie v nejakom poradovniku automaticky nizsie? @jurplan tak to je super potom. inak co vlastne mi mozu vsetko preplatit?
Odpovedať
nie, stale sa pytam, kde ste prisli na poradovnik :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 44olina:

@fero1821 nevyznam sa do toho a preto sa pytam tu…
@44olina Ako ja chápem, že vy máte očakávania, že tu nájdete všetky odpovede, ale nenájdete. Možno tomu fakt nerozumiete, ale to Vás nijako neospravedlňuje. Ja som tiež o tom nevedel nič a stačilo mi to len prečítať a preštudovať a už som bol hneď v obraze. Bohužial vidieť, že ľudia sú na to lenivý. NIe je to 100 strán. Čo z toho, že sa tu pýtate ľudí, ktorí tiež nevedia to čo potrebujete. Každý Vám môže povedať niečo iné lebo sami nemajú presne info a vy na základe toho chcete niečo riešiť. Proste si to preštudujte. Opäť vravím, že každá výzva je iná. Ľudia Vám tu nakecajú nejaké informácie z výziev čo boli doteraz, ale pre Vašu výzvu, ktorá ešte ani neexistuje, lebo nieje vyhlásená, budú úplne iné podmienky. K čomu to je dobré. Presne takíto ľudia, ktorým sa lení si niečo o tom pozrieť potom zisťujú, že začali prerábať a štát im nič nedá lebo mali zlé informácie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@44olina Ako ja chápem, že vy máte očakávania, že…
@fero1821 kebyze len informacie zo starych vyziev ale evidentne od niekoho nazberala aj hluposti vid to neustale spominanie akehosi poradovnika (ktory nebol ani v jednej doterajsej vyzve).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@fero1821 kebyze len informacie zo starych vyziev…
@sousedekovci89 Každý troška normálny človek si myslím, že pochopí ak si to prečíta. Ja tiež nemám veľa času a okrem toho riešim ešte svoj rodinný dom a popri tom rodičom riešim obnov dom. Kopec papierovačiek ale tak ide to. Niekto ako vravím je lenivý.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@frantos je obmedzeny pocet ziadosti, je to skor …
@shadowmilan podla mna tu vsak nejde len o to ze si clovek nevie vyplnit zakladne udaje o svojom dome. treba k tomu aj dokumentovu projektaciu ci energeticky certifikat co si clovek len tak sam doma nevytvori.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantos:

@shadowmilan podla mna tu vsak nejde len o to ze …
@frantos a to ako na to si clovek potrebuje objednat dpecializovanu firmu aby za neho podala ziadost? Ec/PEH robi odborne sposobila osoba, na stranke bol dokonca odkaz na vyhladavanie takychto osob podla miesta. Objednam, firma/osoba to doda,zoberiem a ten dokument dam ako prilohu ziadosti. Voala?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantos:

@shadowmilan podla mna tu vsak nejde len o to ze …
@frantos no to nevytvori, objedna si ho, poslu mu to domov obalke, hotovo finito, co si predstavujete ? sak ako ... mne je jedno, ostane viac ziadosti pre ludi, ktory to ocenia ... uz to tu bolo pisane, staci si precitat, dokonca to uz urobili ako pre debilov, ze ani citat netreba, su videa :D ako netusim ako to viac ulahcit ...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?