Odpoveď na príspevok od lubosbezanuk:
Dobrý deň. Potrebujem poradiť. Rozhodol som sa, ž… @lubosbezanuk a naco ju tam ides davat?Odpoveď na príspevok od lubosbezanuk:
Dobrý deň. Potrebujem poradiť. Rozhodol som sa, ž… @lubosbezanuk nopovka je blbost a nepomoze nicomu, mas vhlku pivnicu?Odpoveď na príspevok od lubosbezanuk:
Dobrý deň. Potrebujem poradiť. Rozhodol som sa, ž… @lubosbezanuk Nopová fólia je určená pre mechanickú zábranu nie na hydroizoláciu.Odpoveď na príspevok od treborztv:
@lubosbezanuk Nopová fólia je určená pre mechanic… @treborztv No prerabam starý dom. Vybrali sme starý betón, podlahu, kde bola aj stará izolácia. Na druhý deň všetky steny zvlhli. Naliali sme zatiaľ len prvú vrstvu betónu, chystám sa dať hydroizoláciu, asfaltové pásy a na to polystyrén a zaliať pomerom, teda tenkou vrstvou betónu cca do 7cm. Ale mám ten problém, že teraz ako to je otvorené, tak mám vlhké steny, fľaky. Poradili mi, že pomôže keď si dám z vonku nopovku a stirodur. Preto sa pýtam že či to vôbec pomôže. Najbližšie dni by som mal spustiť kotol, spustíme radiátory, tak počítam, že vlhkosť opadne a bude lepšie...Odpoveď na príspevok od lubosbezanuk:
@treborztv No prerabam starý dom. Vybrali sme st… @lubosbezanuk aj si sa o postupe ktory si robil poradil s niekym alebo robis prace len tak podla pocitu ze si vyberal stary podkladovy beton?Odpoveď na príspevok od lubosbezanuk:
Dobrý deň. Potrebujem poradiť. Rozhodol som sa, ž… @lubosbezanuk ak vlhne, tak som treba obkopat po úsekoch, pribetonovat asi 10cm hrubú vrstvu betónu aby si dosiahol rovnú plochu, na ten novy betón treba natiahnuť hydroizolaciu, odporúčam asfaltovu stierkovu ktorá sa dava aj so sieťkou, a na to môžeš dat tu spomínanú nopovku fóliu. Riešiť styrodur do zeme kde je stara pivnica je somarinaOdpoveď na príspevok od lubosbezanuk:
@treborztv No prerabam starý dom. Vybrali sme st… @lubosbezanuk zistil si odkiaľ ti prenikla vlhkosť do stien? Keď to je starý dom tak predpokladám že hydroizolácia nie je urobená nikde A preto dávať ju Iba "niekde" nevyrieši problém. Tou hydroizoláciou sa nemyslel nopovku, ktorá sa používa na mechanickú ochranu hydro alebo tepelnej izolacie, sama o sebe nespravi vôbec nič!Odpoveď na príspevok od st89:
@lubosbezanuk ak vlhne, tak som treba obkopat po … @st89 a jak to zaizoluje z druhe strany zakladu? Vase reseni je dobre proti privalove vode ale lepsi je podrezat dum @lubosbezanuk: podle vaseho popisu dum nema funkcni vodorovnou hydroizolaci. Tu musite nahradit co zname dum podrezat bud mechanicky nebo chemicky tuto izolacinasledne propojite s novou hydroizolaci co date na desku. Izolovat ma smysl zaklad tepelne kvuli tepelnym mostum... hydroizolaci ho nikdy neobalite voda se dostane z vnitrni strany(jinak je to samozrejme pokud mate sklep), pokud jste v kopci je mozne udelat drenaz jinak nema smysl(pokud nevykopete vsak nekde)Odpoveď na príspevok od raziel628:
@st89 a jak to zaizoluje z druhe strany zakladu? … @raziel628 a ako je novostavba za izolovaná z druhej strany? Však izoluje sa z vonkajšej strany. Podrezat dom sa nie vždy dá.Odpoveď na príspevok od lubosbezanuk:
Dobrý deň. Potrebujem poradiť. Rozhodol som sa, ž… @lubosbezanuk @st89 Ak nespojíš zvislú izoláciu s vodorovnou, ktorá je pod múrmi a pod celou stavbou, budú to len vyhodené peniaze. Kadejaké polystyrény, nopovky a pod. budú len príspevkom (pri vyhodených peniazoch)Odpoveď na príspevok od st89:
@raziel628 a ako je novostavba za izolovaná z dru… @st89 Prosím ostaňte pri komentovaní politiky a športu, lebo ľahko môžete laika zblbnúť nefunkčnými radami. Vy radíte zaizolovať prímurovku, hoci to absolútne nerieši problém so vzlínajúcou vlhkosťou.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@lubosbezanuk aj si sa o postupe ktory si robil p… @sousedekovci89 Starý podkladový betón som vyberal kvôli tomu, že bol popraskaný, nerovný a prelamoval sa. Každá izba bola v inej úrovni, keď som odstránil plávajúcu podlahu a dlažbu. Niekde bol rozdiel aj 5 CM v jednej izbe z jednej strany na druhú. Nebolo to vôbec skoro odizolovane zo spodu. Preto som sa rozhodol , že dáme nový betón a izoláciu tepelnú a hydro. No vlhké steny neboli až kým som starý poter neodstránil. No počas prác sme zistili, že múry nie sú vôbec odizolovane, cize mi to príde že od spodku múru ide vlhkosť. Dom je postavený nad úrovňou zeme, spodná voda je aj viac ako 2 metre ( podľa studne). Tento dom nikdy nevlhol okrem jednej steny cca do 1 metra ale za tou stenou je pivnica a kamenný múr. Cize cez ten kameň to ide. Mne sa jedná hlavne o ostatné múry. Rady som dostal kadejaké, jedni povedia že mám obkopat, dať nopovku, polystyrén a zasypať makadamom, druhý povedia že to mám nechať tak, nemám sa starať do toho keď to pred tým nevlhol, že keď začnem kúriť, tak vlhkosť zmizne. Z jednej strany je len zemina popri stene a z druhej strany mám urobené betónové panely, príde mi to že niekedy sa tak izolovalo okolo domu, hlavne kvôli odlivu vody počas dažďa. Cize taký mám problém. Neviem čo s tým. Hádam keď budem kúriť, tak sa to urovna.Odpoveď na príspevok od st89:
@raziel628 a ako je novostavba za izolovaná z dru… @st89 novostavba se izoluje uplne jednoduse vetsinou na zakladovou desku se rozvine hydroizolace a je hotovo a na tom zacnu stavet nevim proc bych izoloval zaklady z venku jakou to proboha ma smysl kdyz zespoda a z vnitrni strany budou neizolovany? Ano existuji pripady kdy je podrezani komplikovane ale vetsinou je realizovatelne alespon chemicky. Coz je furt lepsi nez se rvarit ze zaklad ma pouze vnejsi stranu a to staci. Nerikam ze to nemuze vnejsi izolace fungovat jako pomocne opatreni za urcitych podminek ale rozhodne bych to neradil jako reseniOdpoveď na príspevok od lubosbezanuk:
@sousedekovci89 Starý podkladový betón som vyber… @lubosbezanuk v takom pripade potrebujes vodorovnu izolaciu (podrezat/injektaz) do mura inak to bude vlhnut nadalej.Odpoveď na príspevok od lubosbezanuk:
@sousedekovci89 Starý podkladový betón som vyber… @lubosbezanuk pokud nevite zavolejte si projektanta se zkusenosti sanaci staveb. Bohuzel pokud udelate novou podlahu + hydroizolaci pouze podlahy tak vlhkost ktera prostupovala celou podlahou se bude tlacit ven skrze steny takze naopak se situace muze zhorsit. Jiste reseni je dum podriznout, zalezi z ceho je a podle toho zvolite moznost. Nopovka + makadam je uplny nesmysl protoze naopak okolo domu vytvorite prostor kde se voda bude drzet (zvlast pokud zbytek pozemku je jilova puda). Opet tohle na smysl realizovat v kopci kdy muzete tuto vodu odvest, pak to muze pomoc.Odpoveď na príspevok od stowasser:
@st89 Prosím ostaňte pri komentovaní politiky a š… @stowasser pri vzlinajucej vlhkosti pomôže iba podrezanie, to je fakt. Ale určite keď oddelí boky stien od mokrej zeminy bude to mať nejaký efekt. Určite je to lepšie akoby múry mali nasávať vlhkosť od bočnej zeminy. Zas neporadil som nič zlé... Takže nepreháňajte, či vy sa cítite ze ste ten kto určuje co je funkčné a co nie..?Odpoveď na príspevok od raziel628:
@st89 novostavba se izoluje uplne jednoduse vets… @raziel628 ak ste nečítali, on ma pivnicu a tam vlhne. Pivnica ktorá je v zemi určite nevlhne iba zo spodku ale aj z boku z vonkajšej strany. Vlhne vždy odtiaľ kadiaľ je styk konštrukcie so zeminou. Starý dom ktorý je určite vyše metra nad úrovňou terénu nebude mať problém so vzlinajucou vlhkosťou, lebo ta vlhkosť ak by aj vzlinala, tak sa stihne pekne odparit kým by vystúpila do podlahy. Jemu treba za izolovať suteren. A druha vec nad ktorou by som sa zamyslel je odvedenie spodných vôd na pozemku. Keď nebude zmacana zemina, nebudú ani steny, a nebude ani vlhnut. Čiže vodu z rin treba odviesť preč, a urobiť funkčnú drenaz ďalej od domu.Odpoveď na príspevok od minoo:
Ze este nikto nespomenul prevetravanu podlahu: ht… @minoo to by mohlo pomôcť, určite priaznivejšie riešenie ako podrezanie si myslímOdpoveď na príspevok od minoo:
Ze este nikto nespomenul prevetravanu podlahu: ht… @minoo je to zaujímavá vec, prečítal som to ale je problém, že ja už spodnú vrstvu betónu som zalial.Odpoveď na príspevok od lubosbezanuk:
@minoo je to zaujímavá vec, prečítal som to ale … @lubosbezanuk Nemáš nejaké fotky, prečítal som si čo píšeš a neviem, sú tam pivnice alebo nie. Nezačalo to vlhnúť až keď ste zabetónovali podlahy, nie je to vlhkosť s betónu ? Ideálne riešenie by bolo aj podrezať steny aj obkopať dom.