Prosim vas, robieva sa takto veniec? Iba na dvoch protilahlych stranach? Nemal by byt po celom obvode? Cele to vyzera akoby sa to slo rozpadnut...
Rekonstrukcia stareho zahradneho domu, robi nam to firma.
@dom250 pred tým tam koľko nebol pri tomto type strechy? firma to prepočítala staticky?ja nemám veniec vôbec no celá väzba je samonosná na stolici, bolo treba kvantum dreva, vtedy bol problém s roxorom,
tam by tiež mohol stačiť len na dvoch no musí sa spevniť hranolmi na viacerých miestach i krížom máš lacnejšie drevo ako cena roxoru a betonu?
Môže aj nemusí. Na altánkoch tiež nieje veniec a na starých domoch vence neboli vôbec. Ale tu keď bolo vidieť to popraskanie z búrania by som ho spravil aspoň v tej časti lebo vyzerá to tak že to búrali na hulváta.
@dom250 mal si stav. dozor? alebo si to mal kontrolovať ty? akú máš zmluvu?
@jumt altánok je väčšinou z dreva celá konštrukcia a staré domy bez vencov musia mať strechu na stlolici-samonosná,, to niekedy bolo ale nebol roxor tam treba kvantum dreva
@duzu funkcia stolice je rozkladať sily aby pôsobili kolmo dole preto keď dáš veniec a máš sedlovú strechu ju nepotrebuješ. A potrebuješ to pri 4-5m rozpone pri pultovej streche keď tam má 40cm steny? Stojky pri altánku nahradzujú steny stavby ostatok je rovnaký. Ale tak som len amatér.
@dom250 ..aj samotné preklady mám pocit, že sú tam "zbytočné".. však sú tam také fugy, že neplnia absolútne funkciu.. ak dobre vidím, tak sú poniektoré fugy nad tými prekladmi, ktoré sú podľa mňa spravené na totálneho hulváta, dofúkané penou... 🤔 ..ale možno sa mýlim..
Firmu nebudem zatail menovat, islo to cez subdodavatelov, proste komplikovane.
Kazdopadne dozor mame, vedla na rodinnom dome je vsetko ok, tam dobre robili, ale tento zahradny dom zbuchali tak rychlo, ze sme ani nestihli kontrolovat...to uz robila ina partia, tak to aj vyzera. Je to v stadiu reklamacie, sam som zvedavy ako to dopadne. Musi sa k tomu este aj projektant a statik vyjadrit, lebo v projekte to vyzera uplne inac, ale toto su zasadne chyby podla mna.Uvidim.Vdaka za rady.