@mimussenqa Je to starina ale všetko je v akej ste ekonomickej situáci všetko sa odvíja len od peňazí.Pokial chete stavať nový domček tak by som nekupoval pozemok zo starinou za ktoru vycolujete peniaze a potom ju zburate nevidim v tom zmysel.Ked chcete stavat nový kúpte pozemok samostatný bez nehnutelnosti a starých zrucanín bo aj za to zburanie a odstranenie sa mine kopa penazí.Pokial nemáte peniaze tak asi prerábať stary dom ale to je celoživotnný kolotoč.Tak že odpoved na otázku vašu znie že ked máte peniaze na nový tak stavajte nový a ked nemáte tak kupte starší a prerábajte všetko záleži len od penez.
Suhlasim.... prerabat to je skoro ako postavit. Je to taska otazka ale naj je zburat stary a potom stavat novy. Kopu dobreho materialu...ale makacka. uff.
20 000 e za pozemok s domom, ale tym to nekončí. Spočítajte si čo vás bude stát likvidácia a odvoz odpadu, búranie a ostatné náležitosti. Nakoniec zistíte ze ste zaplatili nejakych 26 000 € a máte holý pozemok. JEDNOZNACNE ja by som kupil prazdny pozemok v nejakej peknej IBV-čke. ;-). Budete mať možnosť postaviť si dom aký chcete a v peknom prostredí. ´´moj názor´´
@mimussenqa ja si naopak myslim ze sa pokusit prerobit...je to sice starsi dom, ale nie je to take zle a napr. my mame dom v ovela horsom stave a i ked by som ho rada zburala a postavila novy, viem ze to je len naivita lebo okrem penazi by sme na to potrebovali vela casu, nervov a myslim si ze radsej budeme postupne opravovat...
no na Sk je to uz tak, vsetko najlepsie zburat , rozbit, zabudnut na stare zvyky, architekturu atd., co neskor nas urcite bude mrziet, ci to zburat zalezi to hlavne od toho v akom stave je dom- ci je v nom vlhko, plesen atd. a aky styl sa vam paci-moderny alebo vidiecky, ako chcete zit tradicne alebo moderne, kazdopadne pri prerabke potrebujte tiez dost energie, penazi a usilia, pozitivne je ze uz bolo vela pred 2 rokmi urobene, moj brat si tiez kupil starsi dom a nepotreboval toklo penazi ako pri stavbe noveho a byval v podstate hned, vsetko ma svoje pro a proti, musite si napisat vase prestavy o byvani a potom dobre popremyslat co vam nuka tento dom a ci sa to vsetko oplati