Kotol na tuhe palivo

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň, bol u mňa kurenar povedal mi , že rozvod bude zlý alebo cerpadlo slabé prikladám foto . Kotol je 45 kw vykujeme poschodový dom do 4 metrovej výšky. Co by ste vy zmenili ? Mam rozdeľovax ktorého idú 20x2 plastohlinik a ešte do prívodu k radiatoru dal 16x2 pl. Takže neviem kde je problém stále. Samotný kotol som vytlačil na 100 stupňov bez čerpadlá a zavretý ventil na vývod do rozdelovaca a som ho vytlačil na 100 za.15 min ako náhle otvoril ventil a zapol cerpadlo klesol na 40 stupňov a bol na 100 stupňov je to možné ?
Odpovedať
1
2
@marosko121 Už v minulej téme bolo písané, čo potrebuješ k tomu kotlu. Bol tam spomínaný aj laddomat. Namiesto toho, aby si mal riadne zapojený kotol, tu len spekulujes a nariekaš, že nekúri. O kurenárovi nechceš počuť, o komíne, kominárovi isto tiež nič nevieš, alebo nechceš a potrebné veci k kotlu tiež nemáš. A ani dubové mokré nevykúri. Minule si písal, že si tlak v systéme znížil, dnes už zas píšeš, že 4 bary. Takže porozmýšľaj nad tým čo píšeš a čo robíš. Akákoľvek ďalšia rada je tu úplne zbytočná. Potrebné už bolo napísané, len ty to ignoruješ a zakladáš nové témy stále o tom istom.
Odpovedať
@robo28w rozumiem drevo je také polosuché viac než polo ťah komína je celkom dobrý dymovodu je 15 cm a komin mam dĺžka 20 cm a šírka 15 cm je do okrúhla.
Odpovedať
@frantisekca bil tu kurenar aj videl to on si tiež nevie poradiť s tým ze vraj to môže mať viac chýb. Kominar taktiež píšem tu preto lebo kurenari b našom okolí si nevedie alebo nechcú poradiť s tým.
Odpovedať
@marosko121 to si mal akého kúrenára. Nebol si to ty? A teraz hľadáš riešenie. Kúrenár by mal vedieť takýto kotol zapojiť aby fungoval ,schém je plný net aj ked to nerobí často. Pre kontrolu komínu sa ti mal vyjadriť kominár ktorý je v cechu kominárov a venuje sa tomu či je daný komín stavaný na 45 kw výkon.
Odpovedať
@robo28w bol tu certifikovaný kominar a ze je to v poriadku komin čistý po druhé robil mi to kurenar žiaľ odišiel do zahraničia obraciam sa rôznych kurenarov každý má iný názor takže preto tu dávam príspevky že niekto poradí ja si to sám nerobím ja zato platím co mi to robi jeden kurenar ale.zial viac.mi pomôcť neviem len takto ako to je urobene že vraj je to dobre .cerpadlo funguje cirkuluje spiatocka je o 10 až.15.stupnov chladnejšie.
Odpovedať
@marosko121 prepáč, ja len že za takúto robotu by som nedal ani cent.
Odpovedať
@robo28w tak co mam už robiť preto sa obraciam tu žeby niekto poradil . A keď skrtim spodné.ventily kde nepotrebujem také teplo je to ôk?
Odpovedať
@marosko121 Da sa škrtiť aj spodnými ventilmi, osobne by som to po sezóne dal niekomu vzdelanému prerobiť ,lebo je to celé zle. Hodil so ti tam schému je ich na nete vela. neviem koľko si ochotný investovať ,ale pex by som hneď vyhodil a šiel aspoň do uhlíkovéj ocele + ochrana kotla proti nízkoteplotnej korózii + akumulačná nádoba kde teplo ukladáš ktoré nepotrebuješ a ak sa dá každé poschodie ovládané samostatne čerpadlovými skupinami
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?