Odpoveď na príspevok od rudo1234:
Viem ze kamen sa dava preto ze netaha vlhkost nap… @rudo1234 preto sa na beton dava vodorovna hydroizolacia..Odpoveď na príspevok od rudo1234:
Su ludia co mi tvrdili ze kamen nesaje vodu preto… @rudo1234 kameň má medzi sebou medzery a vytvára miesto kam môže stiecť voda. Preto napríklad v ílových pôdach nemá ísť pod základ kameň, ale do výkopu ide rovno betón. Čiže nie je jednoznačné riešenie na všetko.Odpoveď na príspevok od mgx:
@rudo1234 prejdi sa k hocijakemu strkovisku na zi… @mgx nejak som sa Ta nepochopil😬, Ako kamen nejaku vodu na povrchu absorbuje ale to.bude vsetko.... Ked za 10€ za tonu tak to by som usetril😊 moja stavba sa nachadza v blizkosti hlavneho miesta...vies poradit odkial?Odpoveď na príspevok od marsdm:
@rudo1234 kameň má medzi sebou medzery a vytvára … @marsdm ja rekonstrujem stary Dom v jednej izbe som vybral uz 50cm od povodnej podlahy a stale hlina hneda (ornica) chcem to urobit poriadne... Su ludia co my vraveli ze mam podrezavat Ale skutocnost je ze to U Nas nikto nerobil Sony Su na vlas rovnake cca 20 domov z roku 1945 steny mam suche prisahamOdpoveď na príspevok od mgx:
@rudo1234 prejdi sa k hocijakemu strkovisku na zi… @mgx Mal som plan ist so EPS 16cm = 2x8cm...20cm by bolo na zvazenieOdpoveď na príspevok od rudo1234:
@marsdm ja rekonstrujem stary Dom v jednej izbe s… @rudo1234 to že teraz sú suché nemusí znamenať, že aj po zmene podložia a zabetónovania zostanú suché naďalej. Preto je ideálne spraviť betón, hydroizoláciu, tepelnú izoláciu a poter. Pri tejto skladbe netreba žiadne kamene pod betónom, len by sa mala spraviť hydroizolácia aj na stenách a spojiť to, nech je to na komplet hotové. Ale možno poradí niekto ešte inú variantu bez HI múrov.Odpoveď na príspevok od rudo1234:
@marsdm ja rekonstrujem stary Dom v jednej izbe s… @rudo1234 medzi ukončením základov a murivom treba vysekať ryhu a zistiť, či je tam lepenka. ak je urobiť ako píše marsdm, a spojiť to, ak tam nie je treba podrezať, to dokážu dvaja chlapi a list z gátrovej píly.