Nová
Horúca

Kamen pod podkladovy Beton

Ahoj, chystam sa betonovat nove podkladovy betony v starsom dome momentalne som vykopal 55cm zeminu chcem este zhutnit zabou... nato pride kamen...planoval som pouzit makadam 16/32... Ale sused pouzil nieco ako Dunajsky kamen 16/32... Cena 30€ kubik aj z dovozom... Co hovorite na cenu a Material? Viem ze Dunajsky kamen teda okruhliaky sa nedaju zhutnit zabou makadam sa da zhutnit
Odpovedať

Viem ze Dunajsky kamen teda okruhliaky sa nedaju zhutnit zabou makadam sa da zhutnit

To je aj odpoved preco makadam

Odpovedať
Viem ze kamen sa dava preto ze netaha vlhkost naproti betonu ktori vlhkost taha, logicky ma napada ak sa da makadam ktori sa zhutnit ciastocne sa pri zhutneni pomelie na pracht ktori moze vzlinat vlhkost...potodbne sa to rozoberalo pri penovom skle
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rudo1234:

Viem ze kamen sa dava preto ze netaha vlhkost nap…
@rudo1234 preto sa na beton dava vodorovna hydroizolacia..
Odpovedať
makadam sa pri zhutneni naozaj nepomelie na prach, len sa "usporiada". A netreba brat najlacnejsiu frakciu ktora obsahuje zlomky od 0 mm
Odpovedať
Profilova fotka
zbytočná robota, zbytočný materiál, odkop, 10 cm podkladný betón, vodorovná izolácia proti vode alebo vlhkosti, tepelná izolácia,poter,podlaha.
Odpovedať
Su ludia co mi tvrdili ze kamen nesaje vodu preto ma ist pod beton , sused vraj dal 20ton dunajskeho riecneho kamena v hrubke 20 cm nieje to pravda?
Odpovedať
Profilova fotka
@rudo1234 prejdi sa k hocijakemu strkovisku na zitnom ostrove. Ak by dunajsky strk nesal vodu, boli by prazdne. Pretoze sa mozes okupat, je to blbost. Druha blbost je, ze makadam vies zohnat od 10e/tona. Treba zacat projektom. Pri 55cm som pouzil 10cm bet.dosku, hydroizolaciu, 20cm EPS, poter.
Odpovedať

Su ludia co mi tvrdili ze kamen nesaje vodu preto…
@rudo1234 kameň má medzi sebou medzery a vytvára miesto kam môže stiecť voda. Preto napríklad v ílových pôdach nemá ísť pod základ kameň, ale do výkopu ide rovno betón. Čiže nie je jednoznačné riešenie na všetko.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@rudo1234 prejdi sa k hocijakemu strkovisku na zi…
@mgx nejak som sa Ta nepochopil😬, Ako kamen nejaku vodu na povrchu absorbuje ale to.bude vsetko.... Ked za 10€ za tonu tak to by som usetril😊 moja stavba sa nachadza v blizkosti hlavneho miesta...vies poradit odkial?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@rudo1234 kameň má medzi sebou medzery a vytvára …
@marsdm ja rekonstrujem stary Dom v jednej izbe som vybral uz 50cm od povodnej podlahy a stale hlina hneda (ornica) chcem to urobit poriadne... Su ludia co my vraveli ze mam podrezavat Ale skutocnost je ze to U Nas nikto nerobil Sony Su na vlas rovnake cca 20 domov z roku 1945 steny mam suche prisaham
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@rudo1234 prejdi sa k hocijakemu strkovisku na zi…
@mgx Mal som plan ist so EPS 16cm = 2x8cm...20cm by bolo na zvazenie
Odpovedať

@marsdm ja rekonstrujem stary Dom v jednej izbe s…
@rudo1234 to že teraz sú suché nemusí znamenať, že aj po zmene podložia a zabetónovania zostanú suché naďalej. Preto je ideálne spraviť betón, hydroizoláciu, tepelnú izoláciu a poter. Pri tejto skladbe netreba žiadne kamene pod betónom, len by sa mala spraviť hydroizolácia aj na stenách a spojiť to, nech je to na komplet hotové. Ale možno poradí niekto ešte inú variantu bez HI múrov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@marsdm ja rekonstrujem stary Dom v jednej izbe s…
@rudo1234 medzi ukončením základov a murivom treba vysekať ryhu a zistiť, či je tam lepenka. ak je urobiť ako píše marsdm, a spojiť to, ak tam nie je treba podrezať, to dokážu dvaja chlapi a list z gátrovej píly.
Odpovedať
V podstate cely dom ma betove podlahy v dvch izbach dokonca 6cm poter a pod tym dvojka EPS je to starsieho dáta a niesu mokre steny tak sa toho neobavam ze mi stupne vlhkost do murov po zabetonovani podlah, steny Su murovane hrubka 40cm zaklad.betonovi 1m vysoky je Tam terovy Papier v trocha vrstvach... Zaklady konci cca 10-15cm pod vyskou povodnej podlahy... Ako vravim zatial som nenasiell nikoha na nasej ulici co daval Dom podrezavat... Mame rovnake domy celu ulici. Je pravda sice ze zaklady pod ktorym Su obvodove Muri tahaju vlhkost...preto som ho odkopal z vonku a sledujem ci to pomoze von vnutri izby kde som vybral uz hlinu na 50cm
Odpovedať
V podste tak ako ste mi pisali by som sa chcel napojit na hydroizolaciu Pod murami urobit Ako taku vanicku kde pride zateplnenie podlahy...
Odpovedať
Nejak takto to vyzeralo, dnes uz to je vyhlbene
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?