Odpoveď na príspevok od temporalnaut:
Ahoj, vedel by mi niekto povedať čo je toto presn… @temporalnaut Ťažko určiť z fotky. Na tejto stránke sú pekne spracované letáky, s drevokazným hmyzom: https://www.silvarium.cz/letaky-los Každopádne ak je drevený strop napadnutý, odporúčam ho impregnovať. Ja som používal na stropy bezfarebný Bochemit na likvidáciu (oranžový). Dosky som striekal 2x, trámy 3x. Pomer som použil 100 ml bochemitu na 1 liter vody. Je možné aj natrieť štetcom. Stropy máme vypieskované. Po nastiekaní stmavli, ale keď vyschli, sú opäť svetlé. Možné je použiť aj Krovosan alebo ľanový olej. Tu ale pozor na farebnosť.Odpoveď na príspevok od filips92:
@temporalnaut Ťažko určiť z fotky. Na tejto strán… @filips92 Aj my sme pieskovali strop ale potom aj lakovali, bude to problem keby chcem pouzit Bochemit?Odpoveď na príspevok od temporalnaut:
@filips92 Aj my sme pieskovali strop ale potom aj… @temporalnaut s čím ste lakovali strop? Používali ste lak alebo paropriepustné oleje?Odpoveď na príspevok od filips92:
@temporalnaut s čím ste lakovali strop? Používali… @filips92 Remmers Hartwachs-Öl bezfarebný - tvrdý interiérový voskový olej na podlahy a nábytokOdpoveď na príspevok od temporalnaut:
@filips92 Remmers Hartwachs-Öl bezfarebný - tvrdý… @temporalnaut Pozrel som sa na to. Nie je odolný voči chemikáliám. Trebalo by vyskúšať na nejakom kúsku ako sa to správa, či by impregnácia vôbec vsiakla. Prípadne by možno stálo vyskúšať natrieť ľanovým olejom - bezfarebným (sú rôzne druhy, terbalo by dať pozor aby nezafarboval drevo) Ľanový olej sa tiež používa na drevo ako ochrana pred škodcami Remmers je odolný voči vode. Chemické impregnácie sa riedia s vodou, teda ostáva len vyskúšať, či niečo dokáže presiaknúť do dreva a ako to bude spolu reagovaťOdpoveď na príspevok od filips92:
@temporalnaut Pozrel som sa na to. Nie je odolný … @filips92 vyskúšam, ďakujem za pomoc