Odpoveď na príspevok od mgx:
@janianko myslel som, ze uz som na stavbe a rekon… @mgx Zdravím Vás a ďakujem za Váš príspevok. Technické riešenie podpílenia ako ho popisujete je najideálnejšie, ale pri rozmeroch nášho domu veľmi finančne nákladné a preto sme sa rozhodli to podpíliť v úrovni existujúcej izolácie, ktorá už bohužiaľ nespĺňala funkciu izolácie. Zasielam aj foto prednej časti domu. Pridávam foto s prednej strany.Odpoveď na príspevok od janianko:
@mgx Zdravím Vás a ďakujem za Váš príspevok. Te… @janianko aj tak suhlasim s kolegom predo mnou, ze sa mohol rez po obvode domu spravit cca o meter nizsie, tym padom by ste mali cely mur v suchu. Izolacia by sa vodorovne nalepila na ten beton na podlahe, nasledne by sa urobil poter. Po obvode domu by sa urobila zvisla izolacia do potrebnej vysky vzhladom na teren, tym by ste ziskali pozadovanu "vaňu". Nasledne tepelna izolacia (XPS), nopovka, drenazny zasyp, dovidenia. Podla tej poslednej foto by ste ani nemuseli moc kopat, o to viac mi to hlava neberie ze preco sa to podrezavanie nespravilo raz a poriadne. K tomu novemu betonu na podlahe este dotaz, pred tym tam bolo co? Hlina? Aka je inak svetla vyska v tej polopivnici? Podla fotiek to tipujem na ledva 200cm. Inak tymto domom kde prizemie trci dva metre nad terenom a lezie sa tam po 15 schodoch raz podakujete, hold za komunistov asi ludia neboli stari a neboleli nikoho klby :DOdpoveď na príspevok od dwh:
@janianko aj tak suhlasim s kolegom predo mnou, z… @dwh Súhlasím mohlo sa to urobiť ako popisujete ,ale urobilo sa to tak ako to je na obrázkoch. Preto som sa aj obratil s mojou otázkou na túto skupinu, či náhodou už niekto neriešil podobný problém. Ohľadom prízemia bol tam slabý poter, ter-papier izolácia a potom škvára. Všetko sme to vybrali a svetla výška je 230cm.