Externý prívod vzduchu pre krb

Zdravím majstri ,je nutné urobiť externý prívod vzduchu ku krbu? Keď áno stačí prívod z pivnice či treba priamo z vonku? Ďakujem
Odpovedať
Ja mám,nemusí byť,ale ak budeš mať utesneny dom ,môže sa stať,že ti bude vytvárať podtlak, takisto horenie spotrebúva kyslík,budeš sa cítiť ak keby si mal vydychany vzduch....
Odpovedať
@jano16 Kachle,krbova vlozka... Maju privod ext. vzduchu? Ak ano tak treba.
Odpovedať
@profistavbari práveže ešte nemám vybrané ,len rozmýšľam predpripraviť dopredu pred poterom.
Odpovedať
@willinko23 práveže si myslim že nebude až tak moc utesneny, je to stary dom dvojpodlažný plus pivnica. Akurát rozmýšľam kvôli horeniu v krbe, že či nebude nejaký problém.
Odpovedať
Profilova fotka
@jano16 povedz si to takto, chceš riskovať nejaké možné problémy, keď ten externý prívod ťa bude stáť pár €? ja mám aj digestor (odsávací, nie recirkulačný) ktorý mi robí na najvyššom výkone brutálny podtlak v dome (stačí len pootočiť rúčku na okne a sa samo otvorí 😄 ) a keby som nemal externý prívod vzduchu, tak mi to berie vzduch z vnútra domu a ani nemôžem pustiť digestor, keď horí v krbe.. takto to ani neriešim (a nemusím sa ani obhliadať, keď horí v krbe, či priateľka varí a zapla si digestor)
Odpovedať
Prívod vzduchu = čistejšie sa rozhorí, lepšie spaľuje, čistejší dymovod, komín, vyššia účinnosť .....ak môžeš, určite daj.
Odpovedať
@angel1 ok ďakujem
Odpovedať
Ja mám tiež starý dom ,tiež podpivničený,ale vymenil som okná a dvere a ostal jediný "voľný" vetrák a to je ventilátor vo wc,tak poviem ti ,keď otvorím dvierka na vložke ,tak cítiť že sa dvere vo wc normálne pohnú...a vravím starý dom,len vymenené dvere a okná....nasávanie mám tiež len dole pod krbom stiahnuté,ešte nie je uvedené von,ťahá vzduch zatiaľ len z netesnej pivnice.
Odpovedať
@willinko23 stačí vymeniť okná za tesné a si bez kyslíka,ak by tam bolo viac ľudí nemajú ani čo dýchať, takto máš vzduch zo spodu, ten môže ísť k nasávaniu a cez mriežky ohriaty, CO2 po vychladnutí je ťažší, klesne dole a cez vložku komínom von. máš tak vyriešené i vetranie, ked sa nekúri zavreť vzduch lebo teplo pôjde cez vložku do komína
Odpovedať
mozem aj dodatocne z povaly po stene dole spravit ? alebo rovno to vyviest nad strechu nech si nasava tam ?
Odpovedať
@shadowmilan ak urobíš otvor hore pôjde tam zospodu teplý vzduch, , tak sa kyslík nedostane na horenie, otvor musíš spraviť na úrovni podlahy, alebo odspodu, vyskúšaj si na otvorenom okne zospodu ide dovnútra studený, a zvrchu ide teplý von
Odpovedať
ale zhora do rury mi pojde len studeny vzduch dole nie ? nema sa tam velmi kde zobrat teply
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Osobne neodporúčam Externý prívod vzduchu kde to nie je nevyhnutné napr. v malých priestoroch alebo ak je (v niektorých státoch) vyžadovaný zákonom. Dovolím si poukázať na jeho nevýhody: - ochladzuje ohnisko, čo má za následok menej efektívne spaľovanie, nižsiu účinnosť spaľovania - pri netesnosti klapky signifikantne ochladzuje samotný spotrebič aj po dohorení - navýšuje počiatočné náklady - vyžaduje údržbu O otvorenom koncepte obyvačka - kuchyňa, prípadne jedáleň nie je externy prístup vzduchu dokonca ani potrebný. Ak používate rekuperáciu, či digestor je postačujúce, v takomto prípade tieto zariadenia na tú chvýľku, kým v peci horí, jednoducho vypnúť,
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku

Odpoveď na príspevok od jjurcik:

Osobne neodporúčam Externý prívod vzduchu kde to …
@jjurcik ahoj, ak teda nemám digestor a rekuperáciu tak nie je nutné davať externý prívod vzduchu do krbovej vložky ?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rohy:

@jjurcik ahoj, ak teda nemám digestor a rekuperác…
@rohy nemáme externý prívod a krb využívame veľmi často 14rokov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rohy:

@jjurcik ahoj, ak teda nemám digestor a rekuperác…
@rohy pokud mate novostavbu nebo rekonstruovany dum tak CPV chcete. Udava se ze horeni co vytvori 4KW = 1kg dreva spotrebuje cca 12m3 vzduchu. Bezne kamna maji kolem 4-8kw... tak si spoctete kolik vzduchu musite doplnovat za dobu topeni krbem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?