Horúca

Elektricke podlahove folie

Zobraz úvodný príspevok
Dobry den , neviem sa rozhodnut medzi klasickou podlahovkou na plyn ( rurky v potery) alebo elek. foliamy pod plavajucou . Mam cca 140 m2 bungalov , izolacia v podlahe je 15 cm polys. , strop sadrokarton 15 cm vata a tak isto 15 cm vata na povale, okna trojsklo , a 15 cm polys. na fasade . Chcel by som len radu koľko by mohli byt cca nakladny na elektrinu mesačne . Viem že je to tažke povedať , predsa skusim či nema niekto podobny dom . Ďakuje
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@sousedekovci89 momentalne davat to na strechu je…
@st89 preco nie, pri plne elektrifikovanej domacnosti je navratnost pomerne zaujimava uz dnes dokonca aj pri baterkovom systeme.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

este k tym alternativnym dodavatelom elektriky. D…
@st89 nemáš uvedené kde bývaš, v každej distribúcii to vychádza ináč,lebo sú iné poplatky za 1A na fázu, preto všade bude predel medzi DD2 a DD5,6 iný za 1.ak uvažuješ nad el kúrením musí ti distribúcia najskôr odsúhlasiť vyššiu hodnotu hl. ističa ak ti odsúhlasí na tvoju spotrebu, musíš si sám zistiť pri akej spotrebe sa to vôbec oplatí a následne sa môžeš rozhodnúť . nikto ti neprikazuje akú musíš mať sadzbu, každý si môže zvoliť akú chce ak si doteraz nemal vyššiu sadzbu ako vieš dopredu akú budeš mať spotrebu hlavne vo VT ? blokované v čase VT je len kúrenie, bojler aj to len na 1 hod a minimálne 2hod musí byť NT, ak je spoteba vyššia ako 4MWh/rok dostaneš inteligentný elektromer IMS aj čas už dopredu určený,okrem iného distribútor vie v každom čase o tvojej spotrebe i po 15 min , tiež si môžeš zaviesť na ich stránke pripojenie na net a stále vieš akú si mal spotrebu vo zvolenom čase, ja ho mám pre moju spotrebu určené VT 00-02hod, 10-11 hod, a 15-16 hod, v noci nemám takmer žiaden odber a v ostatnom čase je na tebe ktoré veľké žrúty zapneš, pri mojom dodávateľovi silovej je to takmer jedno lebo vo VT mám len o 1Eur viac za MWh a nakoniec k tomu strašeniu za ročnú faktúru, ja mám kúrenie zadarmo stačilo prestať fajčiť, tabak dražie každý rok viac ako el. nikto tu nestraší kto koľko dá za fajčenie či PHM a to nemusí nutne mať
Odpovedať
Low-cost domy a mensie domy do 100m2 novostaby rozumiem davat el. rohoze, avsak ja bych vzdy volil TC + klasicku podlahovku bez debaty. Ja daval podlahove rurky 20x2 na doporucenie od vyrobcu TC. Uspora voci plynovemu kotlu je asi 10-15e/mesiac, avsak netreba stavat komin a robit pravidelne revizie. Vsetko ma svoje + a -.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@st89 preco nie, pri plne elektrifikovanej domacn…
@sousedekovci89 uveď prídi príklad s číslami. Lebo videl si co som písal. Uveď príklad s nejakou spotrebou a platbami.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@st89 preco nie, pri plne elektrifikovanej domacn…
@sousedekovci89 co znamená plne elektrifikovana? , však to je kazdy dom. Vyššiu spotrebu ako 10-12MWh nie je šanca urobiť v rodinnom dome pri 4 ľuďoch . Ani pri tých 12MWh za rok nevyzerá ta návratnosť zaujímavá.
Odpovedať
FVE mi pride zaujimava investicia ale iba ak som vyrobca panelov/baterii/menicov. Z pohladu spotrebitela by som investiciu do FVE prirovnal ako hypo uveru ... zainvestujete 10-15k a splacate ho 10-15rokov a tam bohuzial tieto zariadenia koncia (zostanu iba lacne a uz neefektivne panely.) tak sa nakupi znova cela "FVE technologia" a kolecko sa opakuje. Navyse je tu nebezpecie poziaru pri neodbornej montazi (kedze ide o jednosmerny prud), limitacie pouzivania spotrebicov, nove uzemnenia atd... Nikdy nebude nic lepsie ako TC + nizkoteplotna podlahovka a dobre zaizolovany dom s funkcnou rekuperaciou. ... vidim to na svojich uctoch :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@st89 nemáš uvedené kde bývaš, v každej distribúc…
@duzu - nemusim mat uvedene kde byvam, odoberam od SSE - ak uvazujez nad el. kurenim tak s najvacsou pravdepodobnostou ti bude stacit istic 3x25A - na mam dvojtarif a nemam el. kurenie, 4 hod denne NT, podla kodu viem kedy ide - ano nikto neprikazuje dat mi tarifu onaku, lenze pride mi spekulativne to ze NT 20hod (cenovo vyhodna) schvalia iba ludom co maju kurenie na elektriku, ja nevidim dovod preco by to tak malo byt separovane, vsak ked chceli elektriku nech platia, preco im vymysleli vyhodnu tarifu? - to IMS, to uz je aj standart ci? preco by to mal dostavat niekto s vyssou spotrebou, vsak hocikto moze mat ucet na stranke a pozerat si spotrebu - s tym setrenim suhlasim, su ine veci kde sa vyhadzuju nezmyselne peniaze a ludi to neboli.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@sousedekovci89 co znamená plne elektrifikovana? …
@st89 moja spotreba pri 2 ludoch v RD (kurenie el. Kotlom do vodnej podlahovky) prvy rok (vymenene okna zateplena podlaha) 18 MWh, druhy rok (zateplena strecha iba medzi krokvy) 14 MWh, treti rok (dokoncene zateplenie strechy krizom popod krov) 12 MWh. Stvrty rok zateplene obvodove steny, ocakavam vyuctovanie buduci mesiac avsak dvihal som izbovu teplotu o 2,5 stupna. Zastavana plocha RD 119 m2.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@st89 moja spotreba pri 2 ludoch v RD (kurenie el…
@sousedekovci89 tak za tých 18mwh to musel byť pekne mastný účet... Predpokladajme ze bude to teraz 10mwh. Je to dosť, a dom je nie veľký. Ale aj tak to robí to kúrenie, možno aj 75%, čiže FV nemá význam lebo v zime to nepotiahne. Bežnú spotrebu z toho na varenie pranie atď mate určite iba 25%. Takže ani tak sa FV neoplatí. Oplatilo by sa skôr vyhodiť ten elektrický kotol...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@sousedekovci89 tak za tých 18mwh to musel byť pe…
@st89 a co tam dam? TC je investicia na ktoru momentalne nemam (rovnako ako FVE). Vzhladom na to ze plynove vedenie je cez cestu tretej triedy by som za pripojku a vsetko okolo (komin kotol atd) dal tolko, ze uz mozem dat TC. Ono casom bude len musim nasetrit. Pripravu si chystam. Rovnako ako bude priprava na fve az raz na to budu financie. Jasne ze mi to neutiahne celu spotrebu domacnosti, ale treba si zapnut youtube a pozriet realne zimne skusenosti uzivatelov, vobec to nie je marna technika v zime. Nespasi ale vyrazne pomoze. A aj preto planujem fve, lebo urcite raz bude doma elektromobil.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@st89 a co tam dam? TC je investicia na ktoru mom…
@sousedekovci89 tak ak elekto auto, to uz je potom dava iny rozmer a aj vyznam. Jasne ze ked nie je moznost plynu a na TC nie su financie tak ostava uz iba kotol na drevo alebo pelety alebo elektrokotol. Ja som si z tejto moznosti vybral pelety, narobim sa mnohonasobne menej ako pri dreve, a zarovej to nie je drahe ako prevadzka elektro kotla. Asi si si to dobre spocital, kazdy to ma inak.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@duzu - nemusim mat uvedene kde byvam, odoberam …
@st89 máš v tom trochu chaos ,prečo za čo aký dvojtarif, prečítaj si na stránke stredoslovenskej distribúcie, ktorý je načo výhodný, a aké podmienky musíš splňať, separované je preto lebo distribúcia vie dopredu kde bude aká spotreba ak máš vyšší odber, musí zabezpečiť v uvedenom čase dostatok energie na adresnom odbernom mieste, čisto el. dom musí mať všetko len na elektrinu, nemôže mať i plyn, a IMS preto aby distribútor stále vedel akú máš kedy spotrebu, je pripojený na ich net, nemusí sa stále chodiť odpisovať alebo posielať emailom.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@st89 a co tam dam? TC je investicia na ktoru mom…
@sousedekovci89 doma elektromobil? prečítaj článok v dnešnej pravde prečo je čisto elektrické auto také výhodné v Norsku, dotujú to z predaja plynu a ropy
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@st89 máš v tom trochu chaos ,prečo za čo aký dvo…
@duzu jasne to IMS sluzi na ine , ale zaroven ti co maju elektrifikovany dom maju najvyhodnejsi dvojtarif, dava ti to logiku?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@duzu jasne to IMS sluzi na ine , ale zaroven ti …
@st89 nie všade všetci majú najvýhodnejší tarif pre elektrické kúrenie,vždy to záleží na konkrétnom adresnom mieste s konkrétnou spotrebou, niekde až vtedy ak je spotreba vyššia ako 10MWh ,stačí si to porovnať na tej kalkulačke, v SSD je síce najlacnejšie v DD5,6 už nad 3MWh/rok, ale len vtedy ak je pomer VT pod 5%, hlavne pri dodávateľovi silovej od SSE, má najdrahšiu vo VT, aj tak je to ale drahšie ako napr. v ZSD v DD2, len SSD má až 8 rôznych taríf.,napr. i pre víkend ZSD len 5, nemá ani DD6 pre TC, dáva im na TC DDD5 len 20hod v NT , v DD6 je 22 hod v NT Dodávateľ silovej Magna je kapitola sama o sebe , má až 8 rôznych časových pásiem, najlacnejšiu energiu vo vikende v noci, ale najdrahšiu doobeda a poobede vo všedné dni, naviac má rôzne tarifi napr. len pre nabíjanie aut,
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@sousedekovci89 doma elektromobil? prečítaj článo…
@duzu poznam ludi ktori elektromobil maju a dobijaju doma da sa na tom fakt usetrit duplovane pri fve oproti beznym palivam.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@sousedekovci89 tak ak elekto auto, to uz je poto…
@st89 pre teba mozno ja na druhu stranu nemam na dome komin (ziadne revizie, zatekanie) nepotrebujem sa natahovat s peletkami (nakup, nosenie, skladovanie v suchu),s cistenim kotla... Termostat nastaveny a nestaram sa.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@st89 pre teba mozno ja na druhu stranu nemam na …
@sousedekovci89 vsak je to tak, kto chce komfort musi platit
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@st89 nie všade všetci majú najvýhodnejší tarif p…
@duzu ano, vsetko je individualne, iste je iba jedno ze na vsetky tieto vymozenosti treba mat, plus su to dalsie komplikacie atd. Dom sa musi postavit rozumne, aby to potom neskoncilo tak ze mam elektricke kurenie, tak dam aj FV nech je daka uspora, ale aby bola vyuzita FV tak dam si aj klimu na leto, a aj vyrivku vsak to sa zide. A ved aj na auto ak niekedy bude elektro, a dotvedy sa aj skonci zivotnost FV na streche, tak teda kupime novu. Je to kolotoc. Cim viac objektov a technologii tym sa viac penazi toci, v konecnom finale to ale mozu byt vacsie naklady ako ma niekto v nezateplenom starom dome.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@duzu poznam ludi ktori elektromobil maju a dobij…
@sousedekovci89 ušetriť? porovnaj nákupnú cenu nových napr Renault Captur posledný model štvortakt benzín sa dá kúpiť od 21 000 Eur,ale e tech renault 46 000Eur, pritom sú porovnateľné veľkosťou, výbavou
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@duzu poznam ludi ktori elektromobil maju a dobij…
@sousedekovci89 xxx
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@sousedekovci89 ušetriť? porovnaj nákupnú cenu no…
@duzu tak elektro auto sa nekupuje preto ze je lacnee :) to sa kupuje na firmu, vie sa urobit zrychleny odpis za 2 roky. bezny clovek (nepodnikatel) si to nema dovod kupit, iba ak pre dobry pocit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@sousedekovci89 ušetriť? porovnaj nákupnú cenu no…
@duzu to ake auta porovnavas? Lebo captur e tech je cennikovo drahsi asi iba o 7000 a stale to je len hybrid nie ciste elektro.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od modratabletka:

Dobry den , neviem sa rozhodnut medzi klasickou …
@modratabletka Ja mám bungalov, zastavaná plocha 200 m2 Fólie Heatflow mám v celom dome, celé leto vyhrievam 40m3 bazén, rekuperácia a ČOV ide nonstop, chladnička a dva veľké mrazáky tiež nepretržite, kamery, alarm, tzv. inteligentná elektroinštalácia, 2 klimatizačne jednotky (Multisplit) a 9,9 kW na streche. Mesačná platba za elektriku 92 €. Tie hlúpe reči, že sa nedoplatíš tu poniektorí omieľajú dookola už celú večnosť. Teším sa na ďalšie zdražovanie plynu a potom na tie komenty.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rurer:

@modratabletka Ja mám bungalov, zastavaná plocha …
@rurer a tvoja rocna spottreba kWh je kolko?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rurer:

@modratabletka Ja mám bungalov, zastavaná plocha …
@rurer este dopln kolko mas izolacie v podlahe, stenach a strope a ake okna mas. Lebo ocakavam velmi nadstandardne hodnoty, pri dnes beznych je dosiahnutie takehoto preddavku nerealne alebo mas v zime doma proste chladno.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@rurer a tvoja rocna spottreba kWh je kolko?
@st89 Pred inštaláciou fotovoltiky bola 12,5 MWh, teraz okolo 7 MWh, z toho 5,5 MWh čerpem z viruálnej baterie.
Odpovedať
Kazda jedna investicia do technologie ma zmyslel iba vtedy ak jej clovek plne rozumie a vie o vsetkych hlavnych + a - . Kolko clovek usetri (penazi, casu, komfortu) a ci vobec sa ukaze zvycajne po roku. V kazdom pripade je super sledovat rozne nazory na rozne technologie :) Good luck.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@rurer este dopln kolko mas izolacie v podlahe, s…
@sousedekovci89 V podlahe 11 cm sivý, obvodové steny HELUZ+ 36,5, 12 cm sivý polystyrén, strop 25 cm striekaná pena v jednom kuse až na pomurnice. Okná trojsklo na pásky. Bežná teplota 23°C v spálni 19°C.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rurer:

@sousedekovci89 V podlahe 11 cm sivý, obvodové st…
@rurer moja chyba jedine co som si nevsimol z predchadzajuceho prispevku bola prave FVE. Teraz mi to logiku dava. @st89 uz vidis co dokaze FVE? Moje preddavky (195 eur, kus horsie izolacie- 8 biely podlaha, 16 biely steny, 26 unirol plus v streche, 119 m2 poschodovy podkrovny) vs. Preddavky inych?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?