Ahojte vsetci! Mam moznost kupit dom stavany v 1963-om roku. Je to ta kocka typicna na to obdobie, co sa tvari ako dvojpodlazna, ale v skutocnosti prizemie su skor take vyssie "pivnice", aj ked je nad urovnou terenu, ale svetla vyska je tak len okolo 189-190 cm. A z toho vychadza moja otazka - mne by vyhovovalo zobytnit len poschodie, to by mi uplne stacilo, hore uzavriet chodbu od schodista a spodneho podlazia. Vykurovalo by sa len poschodie a spodok by boli nejake skladovacie priestory, mozno dielna a tak. Dom vyzera byt suchy a zdravy, lebo vsak v tom obdobi sa uz davali izolacie. Myslite, ze pri takejto zmene by to spodne podlazie malo nejaky problem, ze by bolo chladne? Alebo by to bolo v pohode? Dakujem za kazdy postreh uz vopred.
@zuzimia my máme známych čo majú dom z toho obdobia. Riešili to podobne. Avšak vždy keď sme tam moja priateľka mrnčí,že jej je zima na nohy. Všetci u nich doma nosia papuče.. takže zrejme to bude mať svoj dôvod
@domtoor No ked nemas podlahove kurenie, co ani teraz nemam ani neplanujem, tak papuce treba :-) Casom by sa dalo od tej pivnice aj nejako zateplit ale jasne nie hned - to by boli ine priority.
@zuzimia Ja nerozumiem ze ked niekto ide kupovat dom a prerobit ho ma problem temperovat spodok co je otazka radovo eur mesacne. keby aj nie od zeme ide teplo, od vrchu ide teplo zima dole nebude. Ake tam je kurenie?