Čistenie splodín

Dobry deň. Chcel by som sa poradit ohľadom čistenia stien od splodín z požiaru v dome. Poradit ohľadom penetrácie, chémie, materiálu a pomôcok. Niekto napríklad radí horúcu jarovú vodu, niekto mazlave mydlo rozrobené vo vode. Viem, že skrabaniu sa nevyhnem. Popol sme povysavali priemyselnym vysávačom okrem napínacích stropov...tam zatiaľ nechcem kafrať. Problem bude hlavne sadrova omietka, na ktorej sa popol drzi lepšie, ci tu nezvoliĺt variantu striekania s wapkou pred komplikovaným škrabanim špachľou. A spomínané napínacie stropy, ktoré su tiež od popola, tam by som si tiež vyžiadal radu od cistenia alebo ich jednoducho dať dole a vymeniť? Sanačné firmy som vylúčil, kedze si pýtajú nehorázne palky a rekonštrukcia domu bude samo o sebe nákladná. Ďakujem za rady
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hanebnyparchant:

Dobry deň. Chcel by som sa poradit ohľadom čisten…
@hanebnyparchant Poradiť neviem, ale živo si predstavujem, čo opisuješ a úprimne súcitím s Tebou. Pri celom tom nešťastí by som už asi zvolil vystriekanie WAPkou. (a možno by som pridal do prisávania aj nejaký saponát)
Odpovedať
takto, za vyskusanie tych moznosti nic nedas, ak inak nepojde, wapka, ale stou zas ked pojdes vela uz bude brat omietku osobne by som to rovno oskrabal / obuchal ... videl som take miesto po poziary, dole to islo ...ale stale to bolo vidno a po premalovani stale aj je vidno, je pravda, ze oprava bola lokalna a asi len 1-2 natery ...ale zas ...ak to mas 10x natierat ...
Odpovedať
Ked sme kupili dom tak kotolna strop bol doslova cierny,sme normalne rozmyslali ci nekurili v strede kotolne a nie v kotli.Muz zobral mydlovu vodu a metlou cistil,potom sietka lepidlo a omietka.Farbu sme zatial este nedavali len omietka je natiahnuta.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?