V troch miestnostiach bytu sme vybrali parkety (budeme ich cistit a nanovo pokladat), vytrhali hobru, na ktorej boli lepene asfaltom, pod hobrou boli 4-5 cm skvary a stavebneho odpadu - bordelu. Panel je hrbolaty, dokoncu su na nom vedene elektricke kable (pravdepodobne do pivnice?!) Co dat namiesto skvary, ak sa chceme vyhnut betonovym poterom a drahej nivelacke? Potrebujeme nerovnosti niecim (najlepsie sypkym) prerovnat, na to dame podlahovy polystyren (sme na prizemi, je potrebe odizolovat nevykurovane pivnice), na to OSB doska a parkety.
ahoj, aj my prave renovujeme stare parkety. Z povodnej skvary sme trochu odobrali, zarovnali, polozili dve vrstvy OSB dosiek a lepime parkety. Povodne sme tiez chceli davat polystyren, ale sme na vyssom poschodi, tak tepelne izolovat nemusime. Ja by som na Vasom mieste tam tu skvaru nechala, len z nej odoberte a zarovnajte, vyhnete sa zbytocnemu vynasaniu stareho materialu a nakupovaniu noveho.
ahoj, ja som tiez komplet vytrhal parkety v 2-izbovom byte. skvary bolo cca 8-10 cm ... najlepsie je ju vsetku komplet vynosit, predpokladam ze sa jedna o nejaky 30-40 rocny byt.
tak ako radia vyssie nahradis to pieskom zo stavebnin, nemusis kupovat vrecovany, staci piesok 0-4 mm co sa predava na tony a das si ho rovno doniest pred bytovku. ja som potreboval cca 2,5 tony a vyslo ma to s dovozom do 30 eur.
dolezite dve veci - na spodok pod piesok dajte parozabranu (igelitovu foliu) a piesok nechat dokonale vysusit ... ja som to robil koncom zimy, takze sa susilo cca mesiac :( .
co sa tyka pracnosti, netvrdim ze sa nenarobite, ale traja sme zvladli vsetok piesok vynosit na 7. poschodie (s pomocou vytahu) za pol dna.